Досега такъв тенисист като Джокович е нямало !

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

macko_razbivach
Контакти:

Re: Досега такъв тенесист като Джокович е нямало !

Мнениеот macko_razbivach » 13 сеп 2011 17:52

Federer91 написа:Не знам какъв човек трябва да си, че да не харесваш Федерер и да му омаловажаваш успехите. Та човека е един от най-големите спортсмени от всички спортисти на нашето време. Посланик на УНИЦЕФ, има собствена фондация в която влага доста средства(интересно Джокович дали ще отдели нещо от многомилионните си печалби тази година :? ). Някой да го е виждал да се кефи и изпада в делириум както треньора на Джокович или самият Джокович все едно са някви напити фенове на затънал сръбски футболен отбор.

Точно това се харесва на феновете-показването на емоции. Все пак това е динамичен спорт, макар да е измислен за благородници и да е малко по-различен еквивалент на голфа :) Нормално е повечето българи да са фенове на Ноле, все пак ни е съсед сърбин. Новак е в най-добра форма в момента, дано да си я задържи още дълго време. А Федерер беше страхотен играч и все още е, много е техничен и спортсмен, но някакси никога не съм го харесвал истински. За мен най-големия е Пит Сампрас, след него да се оправят другите кой да е по-напред :)
Как да си сменя username-а, че съм малко голям вече за този? :)

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Re: Досега такъв тенисист като Джокович е нямало !

Мнениеот RedeviL » 13 сеп 2011 20:56

И тримата са невероятни тенесисти, така че е безмислено да се правят сравнения.Всеки един от тях в даден момент от кариерата си е бил на върха. ;) В момента Ноле е в прекрасна форма, което се потвръждава от само двете му загуби за сезона.Не може да отречем желязната психика, която показа Джокович по време на мача с Роджър, целият стадион видимо беше на страната на Федерер, а начинът по който бе надигран...- онзи феноменален ретур и двата върнати мачбола бяха просто немислими.Лично аз не съм виждал нещо подобно досега :!: :shock:Невъзможно е да се определи кой е по-добър!Когато Федерер беше на годините на Джокович беше Но.1, сега е Джокович.Остава да видим какви успехи ще постигне до залеза на кариерата си и дали ще надмине великия швейцарец. :)

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 13 сеп 2011 21:09

nikivarna написа:
bez-nick написа:Това, което направи снощи срещу Надал беше извънземно, Надал да не може да спечели подаванията си, успя само на няколко пъти с клизма

Явно от скоро гледаш тенис.... Сърбина е на светлинни години от поне 10 тенесиста които веднага мога да ти ги изброя. Ако те интересуват кои са те ,пиши ми да те светна ;)

Аз също гледам тенис от доста време и съм любопитен да ми ги изброиш, защото аз съм на друго мнение.Тенисът се промени много през годините и то в положителна насока.Имам предвид, че самите играчи в момента са много по-комплексни от преди и прогресират като качество на игра.Това може да се види много лесно като си пуснеш да гледаш някой мач от преди и сега.Темпото на игра сега е много по-високо от преди.Аналогичен пример за същия процес е и футбола.

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 13 сеп 2011 21:45

Federer91 написа:Не знам какъв човек трябва да си, че да не харесваш Федерер и да му омаловажаваш успехите. Та човека е един от най-големите спортсмени от всички спортисти на нашето време. Посланик на УНИЦЕФ, има собствена фондация в която влага доста средства(интересно Джокович дали ще отдели нещо от многомилионните си печалби тази година :? ). Някой да го е виждал да се кефи и изпада в делириум както треньора на Джокович или самият Джокович все едно са някви напити фенове на затънал сръбски футболен отбор.

Чакай малко сега, това е напълно нормално! :) Предполагам си наяно, че за тенесисти като Федерер, Мъри, Надал и Шарапова наградните фондове от турнири не значат нищо в сравнение с доходите, които получават от сключени рекламни договори.То не бяха демонстративни мачове на покрива на небостъргачи, във вклакове стрели, реклами на "Ролекс", "Жилет", "Найк" и още куп други такива.Ако Федерер има спечелени 50милиона от наградни фондове, сигурно има още 500 от реклами.Сещаш се за какво става въпрос.. ;) Джокович може да е номер 1 в момента, но въпреки това не е толкова апетитна хапка за големите концерни, а и факта че е сърбин го поставя малко встрани от светлината на прожекторите. :)

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 14 сеп 2011 14:51

Джокович е най-атрактивният тенисист и подкрепата, която получава от трибуните във всеки мач го доказва.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Johny_English
Контакти:

Мнениеот Johny_English » 15 сеп 2011 18:28

pomiqrat написа:Джокович е най-атрактивният тенисист и подкрепата, която получава от трибуните във всеки мач го доказва.

На полу-финала направо насра публиката, която викаше само за Федерер, но след онзи ретур изведнъж верните хамериканци минаха на страната на Джокера.

Не забравяйте, че Родик също има фондация, за която отделя доста пари и доколкото помня той я създате преди Федерер. Може и да бъркам нека някой да ме поправи, ако греша

Потребителски аватар
sirius123

Мнениеот sirius123 » 13 дек 2011 15:49

Използвам темата и възможността чрез нея да поздравя Джокович за това,че съвсем заслужено бе избран както за тенисист No.1 в света за 2011г.,така и за спортист No.1 на Балканите.

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 12 яну 2012 20:52

Джокович тепърва ще трябва да се доказва! Това, че е спечелил 3 титли от ГШ миналта година и стана номер 1, не го прави уникален тенисист! ;) Има още хляб да изяде, докато достигне нивото и успехите на Федерер и Надал ;)

pomiqrat написа:Джокович е най-атрактивният тенисист и подкрепата, която получава от трибуните във всеки мач го доказва.

Не бих казал, че получава най-голяма подкрепа той! Публиката е повече на странта на Роджър и Рафаел ;) Не случайно за демонстративни мачове се канят Федерер и Надал, а Джокович лекичко го изолират ;)

Потребителски аватар
sirius123

Мнениеот sirius123 » 14 окт 2012 15:13

Наистина. Спортен подвиг и шоу в Шанхай с невероятни обрати.Китайците скандират Ноле.

Върни се в “Тенис”