Роджър Федерер - живата легенда

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Re: Роджър Федерер - живата легенда

Мнениеот Siegfried » 31 яну 2010 14:33

Днес Федерер спечели 16тата си титла от Големия шлем ! :)
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 31 яну 2010 15:11

Siegfried написа:Днес Федерер спечели 16тата си титла от Големия шлем ! :)

Като го гледам е жаден за още :)
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 31 яну 2010 15:20

Зиги, нашият любимец ще печели още !!! :) :) :)

Потребителски аватар
_RoKi_
Контакти:

Мнениеот _RoKi_ » 31 яну 2010 19:52

Невероятен е Федерер,колкото и да не го харесвам това е факт...Вече не знам за какво да играе,постигна всичко,което можеше...Остава само да се пробва да вземе всичките титли от ГШ :) :)

Потребителски аватар
Motko94
Контакти:

Мнениеот Motko94 » 02 апр 2010 19:55

modor написа:

Като го гледам е жаден за още :)

Дано да продължава все така!
Long live rock'n'roll!!!!!!!!!!!!!!

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 24 яну 2012 23:27

Роджър Федерер се класира за девети пореден път полуфиналите на Australian Open, след като по-рано днес се наложи в три сета над Дел Потро, демонстрирайки впечатляваща игра и великолепен тенис.

"Ех, 1000 мача... Все пак не са 1000 победи. Има голяма разлика", каза през смях Федерер по повод юбилейния си мач №1000 на АТР ниво. "Искаше ми се да бяха толкова победи, но и сега съм щастлив. Това са много мачове и много изигран тенис. Значи или съм бил много време на тура, или съм изключително здрав физически. Вие решете кое от двете е вярно", сподели швейцарецът.

Освен тези 1000 мача, Федерер премина границата от 2000 спечелени сета по време на победата си срещу Дел Потро. "Определено смятам, че Хуан Мартин ще влезе в Топ 8 до края на годината. Пътят е дълъг и едва сега започва", коментира Роджър днешния си опонент.

На полуфиналите четирикратният шампион в Мелбърн ще срещне Рафаел Надал или Томаш Бердих, които играят в момента. Ще гледа ли Федерер предстоящия двубой? "Да, но в качеството си на зрител и защото искам да се забавлявам с добър тенис. Определено бих предпочел да играя срещу Рафа заради епичния ни финал преди няколко години на Australian Open. Иска ми се да имам шанса да се срещнем отново в Мелбърн", добави Роджър по повод онзи епичен петсетов финал през 2009 г.

Преди седмица испанецът заяви, че Роджър не взема отношение по спора с АТР за намаляването на календара, защото иска да изглежда като джентълмен. Това изказване би ли повлияло на настройката на Федерер ако се стигне до подобен мач? "Не, не. Честно казано не. Всичко мина за един ден и се радвам, че повече не се шуми по темата, защото тази история не заслужава голямо влияние", отговори 16-кратният шампион на турнири от шлема.

Федерер бе помолен да коментира и критиките, на които е подложена вече бившата №1 Каролине Возняцки, и това, че все още не е спечелила турнир от Големия Шлем. "Много тенисисти не са печелили такъв турнир, въпреки че са били №1. Това не е неин проблем. Тя работи здраво и мисля, че заслужаваше да бъде №1. Няма пряк път към върха. Според мен тя се справи наистина добре, а освен това не е била първа в ранглистата за една седмица, а за много по-дълъг период от време. Трябва да ѝ се признае, че се възползва по най-добрия начин от ситуацията", бе отговорът на Роджър.

"Виждам, че много от жените играят с огромно напрежение. Свиват юмруци на всяка точка. Изненадан съм да видя това. Аз стискам юмрук пет пъти в мач, а те стигат тази бройка за един гейм. Невероятно е колко са напрегнати", добави швейцарецът.

Федерер бе попитан и дали изпитва голямо напрежение преди важен двубой, както и дали това води до "безсънни нощи". "Да, понякога. Рядко. Но причината се крие по-скоро в близначките, отколкото в противника", пошегува се Роджър.

"Движа се и сервирам много добре, удрям топката доста чисто. Днес, въпреки голямата жега, успях да контролирам топката и се чувствам в отлично физическо състояние", завърши швейцарецът, добавяйки че очаква Топ 4 да се класират за полуфиналите, но това определено няма да стане лесно.

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 24 яну 2012 23:29

Мач 1000 в кариерата на Федерер бе отпразнувам със страхотна победа над Хуан Мартин Дел Потро :)

Потребителски аватар
federer90
Контакти:

Мнениеот federer90 » 02 фев 2012 10:43

Федерер е моята любима личност във всички области.Винаги ще го подкрепям ,дори една титла да не спечели повече.

Върни се в “Тенис”