Сан Антонио Спърс

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
shumnaliq
Контакти:

Сан Антонио Спърс

Мнениеот shumnaliq » 09 дек 2010 22:47

Едва ли има човек който да е очаквал моментния лидер в НБА да е Сан Антонио. Дори аз ( заклет Шпор) не съм очаквал лидерите да са Спърс с 17 победи и 3 загуби ( от Клипърс , Хотнетс и Маверикс).Като се вземе в предвид старите ни звезди ( Дънкан -34 Джинобили -33 и Паркър - 28) 1рвото място си е голямо постижение . Но къде е разликата м/у Спърс и останалите отбори ? Последния мач на Спърс показва защо Шпорите са първи .6 играчи ( Паркър , Джинобили , Джордж Хил , Dejuan Blair ,Тиаго Сплитър и Ричард Джеферсън) са с над 10 точки , и забележете звездата на Спърс за всички времена Тим Дънкан е с 8 точки. Това е показател че постепенно младите се налагат. Още 1 разлика м/у Спърс и останалите отбори - Спърс са отбора с най-голям процент стрелба от зоната за 3 точки. Мат Бонър е 1 от играчите с най-голям процент стрелба от 3йката. Ману си е Ману :) Хил е доста стабилен , Джеферсън е подобрил стрелбата си и то много , и дебютантът Гари Неал има доста добър мерник :).
Но 1 ми прави най-голямо впечатление , и то е как старите учат младите. Веднага ще дам и пример: Антонио МкДайс , 34 ( или 35) годишен с малко минути средно на мач е треньора на Blair. С всеки изминал ден играта на Хил се приближава до играта на Ману.

Според вас имат ли шанс Шпорите от Тексас за титла тази година :?
Re: "българин" "журналист" от 7дниСПОРТ плюе по ЦСКА в Румъния!!

Хан Крум написа:Хомо Гереникус ... 8-)

Потребителски аватар
MoNteSo
Контакти:

Re: Сан Антонио Спърс

Мнениеот MoNteSo » 09 дек 2010 23:12

В Спърс се получи нещо, което според мен липсваше на отбора в последните години, а именно колектива. Незнам дали старите въздействат на младите или обратното, но ефекта е осезаем и не случайно рефлексира върху резултатите. Спърс имат реален шанс за титлата според мен, но разбира се, времето ще покаже.

Потребителски аватар
FiFTYsix
Контакти:

Мнениеот FiFTYsix » 10 дек 2010 00:03

хe хe...
сан антонио са фаворити откакто в състава е тимоти, а аз съм и фен на отбора от времето на адмирала и случайно или не шпорите успяха да грабнат няколко титли в нба...а в отбора е имало много доби играчи, но и другите отбори са пълни със звезди, а сан антонио не е топ дестинация за хай лайфа в щатите и ще е много трудно да се спечели нова титла, но ще стискам палци за триумф в плейофите, късмет и повечко точки за 21...

Потребителски аватар
SuperSpurs
Контакти:

Мнениеот SuperSpurs » 10 дек 2010 00:07

Да, би било хубаво тази година да станат шампиони. Също като едни други Спърс :)
Tottenham Hotspur и Левски София - Can't smile without you

Потребителски аватар
emarkon
Контакти:

Мнениеот emarkon » 10 дек 2010 01:13

Че е изненадващо,няма спор.Но все още е много рано да мислят дори за финал на запад.Тази година отборите на запад определено са с класа над изтока(Далас,Ню Орлиънс,Оклахома,ЛЕЙКЪРС).Очаква ни много интересен и вълнуващ сезон,който почва да навлиза в своя пик.
П.П.-Нямам търпение да дойде Коледа и да гледам как Маями,ше падат с +15 точки разлика!

TopCat
Контакти:

Мнениеот TopCat » 10 дек 2010 02:11

Максимумът на САС е финал на запад! Играят много старомоден и непривлекателен баскетбол на моменти, а причината ТД да не вкарва вече е факта, че в лигата има много по-сериозни тежки крила от него и макар в защита да си остава стабилен като скала, то в нападение е вече едва 3-4 опция! Отбор загубил от Минесота и Клипърс и е 18-3 може да е 18-3 само по случайност! Гледах им 4 мача, но от репортажите съдя, че определено можеше да са и 14-7. САС си остава сила на Запад, но реалното им място ще е някъде 4-5 сийд!

batmana
Контакти:

Мнениеот batmana » 10 дек 2010 09:19

Като много голям фен на Спърс реших и аз да се включа. Първо, загуба от Минесота нямаше, загубите до момента са ни от Ню Орлийнс, Далас и Клипърс (не да се заяждам, просто уточнявам). Второ, една загуба от Клипърс или който и да е (както и победа над който и да е) не прави отбора слаб/силен и т.н. Там сезонът е 82 мача, не е като нашата А група по футбол :lol:

Спърс играят уникално от началото на сезона. С тази игра може да станат шампиони. По-вероятно е обаче да не играят толкова добре в плейофите, а и винаги го има факторът с контузиите. Аз лично за себе си не очаквам титла този сезон и всеки успех в плейофите ще го преживея с кеф, без да си правя сметки за по-нататък. Все пак изживях невероятни мигове през 2005 и 2007, когато не се съмнявах в титлата и беше страхотно да гледам как бием наред.

Имаше коментар за "старомодна" и "грозна" игра - типично за всички, които не харесват Спърс от години наред. Не знам кое е грозното в това да биеш, за мен играем отличен баскетбол. А за старомодна - извинявай приятел, но Попович е всепризнат за най-уникалния стратег в НБА, който най-често променя тактиката в хода на мача според случващото се на терена и затова понякога Спърс губят с 20 точки от Минесота до последно и накрая бият. Този сезон Док Ривърс получи същото признание от останалите треньори като изпревари Поп в гласуване за треньор, който прави най-добри тактически промени, но Поп е номер едно поне от десетилетие насам в това. Този сезон грозно (според мен) играят Ню Джърси, Филаделфия, Детройт, Сакраменто - и на повечето места причина е треньорът. Минесота реално са също сред най-слабите отбори, но Кевин Лав прави уникален сезон и заедно с Майкъл Бийсли ги прави много по-прилични на фона на останалите. Малко се отнесох, така че ми остана да кажа само GO SPURS GO!

Потребителски аватар
shumnaliq
Контакти:

Мнениеот shumnaliq » 10 дек 2010 09:50

Какво мислите за Blair ? Има ли хляб в него според вас? Според мен ниският му ръст пречи да бъде добър защитник, но голямото му тяло ( от към размер ) му позвулява да хваща мн борби

batmana
Контакти:

Мнениеот batmana » 10 дек 2010 10:04

За Блеър мисля, че тази година (досега) играе много под потенциала си, което е изненадващо, защото през предсезонната подготовка показа страхотна форма. Според мен проблемът е психологически. Най-радващото е, че е здрав, защото преди избирането му в драфта се разигра страхотен цирк и никой не искаше да го вземе заради проблеми с колената. Тогава ние нямахме избор в първия кръг и даже не си и помисляхме за него, а накрая той просто остана до нас под номер 37. Какви са фактите - оттогава Блеър не е изпуснал нито един мач заради контузия (или по каквато и да е причина)! Според мен Поп гледа да не насилва Блеър докато не му върви играта, но когато му тръгне става страшно. За да може обаче да се разчита на него, трябва постоянство, т.е. да не изчезне напълно в останалите мачове - това е проблемът. А силните мачове - миналата година като новобранец той записа 2 мача с 20+ точки и 20+ борби, нещо, което последно беше правил като новобранец... Тим Дънкан около 12 години по-рано!!!

Потребителски аватар
shumnaliq
Контакти:

Мнениеот shumnaliq » 10 дек 2010 10:15

Ей Батман тази вечер ще гледаш ли Спърс и Атланта ?
[offtopic]Аз очаквам Холкс да ни бият , но ще ги гледам :)[/offtopic]
Последна промяна от shumnaliq на 11 дек 2010 05:38, променено общо 1 път.

Върни се в “Баскетбол”