Европа срещу Америка на баскетбол

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
mormona
Контакти:

Европа срещу Америка на баскетбол

Мнениеот mormona » 13 окт 2010 10:00

Четох , че Барселона победили Леикърс ако не се лъжа в някакъв мач между шампионите.ЦСКА Москва паднали от Маями.Не мислите ,че трябва да се направи нещо като турнир между ( да кажем) първите 4 от Европа и първите 4 от Американския шампионат.Смятам , че ще е доста зрелищно.Аз лични не гледам много баскет, обаче си мисля , че това би привлякло интереса ми.Не казвам да се прави като в футбола - световно клубно първенство.
Кажете какво мислите и ако имате информация за подобни дискусии от тези от които зависи, даите ги тук. :)
[center]http://forum.gong.bg/barcelona/viewtopic.php?f=19&t=15064[/center]
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/8B/6E/6924a8a35c868b6e.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Re: Европа срещу Америка на баскетбол

Мнениеот blue avalanche » 13 окт 2010 10:18

mormona написа:Четох , че Барселона победили Леикърс ако не се лъжа в някакъв мач между шампионите.ЦСКА Москва паднали от Маями.Не мислите ,че трябва да се направи нещо като турнир между ( да кажем) първите 4 от Европа и първите 4 от Американския шампионат.Смятам , че ще е доста зрелищно.Аз лични не гледам много баскет, обаче си мисля , че това би привлякло интереса ми.Не казвам да се прави като в футбола - световно клубно първенство.
Кажете какво мислите и ако имате информация за подобни дискусии от тези от които зависи, даите ги тук. :)

Преди време имаше турнир.Макдоналд'с къп ли беше или нещо такова.Нещо като клубното световно по футбол.Американците думкаха всички!
Последна промяна от blue avalanche на 15 окт 2010 08:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
varnafen
Контакти:

Мнениеот varnafen » 13 окт 2010 10:25

Особено с Чикаго на Джордан :)

По-принцип подобен турнир винаги ще има демонстрационен и приятелски характер и трудно ще стане битка.

По-реално е след десетина години 4-5 Европейски отбора да се включат в НБА.

Ако Англичаните имаха баскетбол и с O2 залата в Лондон щеше да се случи и по-скоро.

Сега основните фаворите са шампионите на Русия, Турция, Гърция, Испания и може би Италия.

Но като начало да направят турнир между финалистите в двете конференции на НБА + Файнъл фоур на Евролигата ще е яко.

Валери
Контакти:

Мнениеот Валери » 13 окт 2010 10:43

Аз също се придържам към мнението, че един такъв турнир ще има вида на приятелско мачле в задния двор на училището. Дори и да сложат пари на масата, американците взимат баснословни суми и едва ли някой ще може да сложи нещо близко до тях.
Не съм на мнение, че европейците ще духат супата. Ако пожелаят могат тактически да надиграят всеки американски отбор, докато на негрите им свирят крачки за всеки втори дрибъл и се чудят как се пази зона.

nqkoisitam
Контакти:

Мнениеот nqkoisitam » 13 окт 2010 11:30

Валери написа:Аз също се придържам към мнението, че един такъв турнир ще има вида на приятелско мачле в задния двор на училището. Дори и да сложат пари на масата, американците взимат баснословни суми и едва ли някой ще може да сложи нещо близко до тях.
Не съм на мнение, че европейците ще духат супата. Ако пожелаят могат тактически да надиграят всеки американски отбор, докато на негрите им свирят крачки за всеки втори дрибъл и се чудят как се пази зона.

Преди да пишеш се информирай :
1. В НБА има таван на заплатите, в Европа - няма !
2. Ако не си гледал СП тази година,нужно е да ти напомня, че USA играха със 3-тия си отбор поне и пак нямаше почти никаква интрига.
3. Те щото на европейските играчи не им свирят.
4. Зона в НБА се играе от маса време, ама кой да следи :D

НБА е голяма лъжица за Европа и не е близко момчета, не знам защо се залъгвате :)

Потребителски аватар
BoB0
Контакти:

Мнениеот BoB0 » 13 окт 2010 11:37

Няма смисъл просто, ако САЩ играят с титулярната си 5-ца просто ще е гавра... Наистина Барселона имат феноменални играчи в момента, ма няма как да сравняваме Наваро и Рики Рубио с Леброн, Уейд и Коби... Въпреки, че ако се намери някакъв изродски награден фонд от турнира, да кажем 20 млн $, може и да се навият американците да изиграят 2 мача. Иначе по-добре да снимат реклами някъде, кво ще се потят. А иначе по темата за двойния дрибъл и крачките в NBA, само когато стане нещо ужасно красиво не им го свирят, зариди публиката. Иначе си се свири винаги...

Потребителски аватар
sashorama
Контакти:

Мнениеот sashorama » 13 окт 2010 12:04

Доколкото разбирам от баскетбол разликата между отборите от NBA и Европа е ве още твърде голяма. Вероятно най-добрите европейски отбори са по-добри от най-слабите зад океана, но само толкова. Тези мачове са си атрактивни, но и чисто демонстративни. Нещо като световното по футбол първенство за клубни отбори. За да има интрига трябва да играят в една лига. Според мен единствената причина това да не стане е, че мачовете в NBA са доста на често и просто няма как да се пътува по 10 часа и повече (примерно Москва - Сан Франциско) и да се играе през няколко дни. Мисля, че поне още 10 години шампионът в NBA ще се титолува Wolrd Champion и то с основание. Хайде ако има капацитети да се изкажат не см ли прав.

Потребителски аватар
woolves
Контакти:

Мнениеот woolves » 13 окт 2010 13:59

Още сме доста далече от НБА, просто това са голите факти!
Левски е състояние на духа, Цска болестно такова.

Потребителски аватар
varnafen
Контакти:

Мнениеот varnafen » 13 окт 2010 14:48

така де, да се концентрираме върху българското първенство - след няколко дни започва :)

haha

Мнениеот haha » 13 окт 2010 15:12

mormona написа:Четох , че Барселона победили Леикърс ако не се лъжа в някакъв мач между шампионите.ЦСКА Москва паднали от Маями.Не мислите ,че трябва да се направи нещо като турнир между ( да кажем) първите 4 от Европа и първите 4 от Американския шампионат.Смятам , че ще е доста зрелищно.Аз лични не гледам много баскет, обаче си мисля , че това би привлякло интереса ми.Не казвам да се прави като в футбола - световно клубно първенство.

Мисля,че,ако се направи един турнир и американците играят сериозно,европейците няма да вземат нито една победа.
dunavfc написа:ББ е достатъчно богат за да си позволи да отпраши където си поиска,той обаче,не се е отказал и му се занимава с политика,защото му пука за народа.

Върни се в “Баскетбол”