Скандал е на път да взриви баскетболния свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

le6oqda
Контакти:

Скандал е на път да взриви баскетболния свят

Мнениеот le6oqda » 16 сеп 2010 11:16

Невероятен скандал е на път да взриви баскетболния свят, пише "Меридиан мач". Любителски запис, качен в най-големия портал за гледане на видеоклипове в интернет "Youtube", доказва, че победният кош на Керем Тунчери срещу Сърбия на полуфинала на мондиала в Турция е бил нередовен.

На кадрите се вижда как гардът овладява топката и при тръгването си към коша престъпва страничната аутлиния. Всичко това се случва пред погледа на един от тримата съдии, който обаче не реагира. Впоследствие Тунчери отбеляза 2 точки и домакините спечелиха с 83:82.

как да го наречем това, освен "баскетболна мафия". който е гледал този мач, наистина се е уверил, че основното задължение на съдиите бе да избутат турците на финала. такива съдийски балтии рядко се виждат дори в гимнастиката и това пред погледа на селия свят.
на мен друго не ми е ясно - как след това безобразие ще се чувстваш горд, че си играл на финала :roll: .

Потребителски аватар
Гуу
Контакти:

Re: как да го наречем това?

Мнениеот Гуу » 16 сеп 2010 11:19

le6oqda написа:Невероятен скандал е на път да взриви баскетболния свят, пише "Меридиан мач". Любителски запис, качен в най-големия портал за гледане на видеоклипове в интернет "Youtube", доказва, че победният кош на Керем Тунчери срещу Сърбия на полуфинала на мондиала в Турция е бил нередовен.

На кадрите се вижда как гардът овладява топката и при тръгването си към коша престъпва страничната аутлиния. Всичко това се случва пред погледа на един от тримата съдии, който обаче не реагира. Впоследствие Тунчери отбеляза 2 точки и домакините спечелиха с 83:82.

как да го наречем това, освен "баскетболна мафия". който е гледал този мач, наистина се е уверил, че основното задължение на съдиите бе да избутат турците на финала. такива съдийски балтии рядко се виждат дори в гимнастиката и това пред погледа на селия свят.
на мен друго не ми е ясно - как след това безобразие ще се чувстваш горд, че си играл на финала :roll: .

Те турците си бяха подпирани почти през цялото първенство, в моментите, когато имаха нужда. Но въпросните подпирания не бяха чак толкова брутални, като визираното от теб. Нямам представа, не съм гледал видеото, няма да е лошо да дадеш някакъв линк :roll:

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 16 сеп 2010 11:21

[offtopic]Изглежда комшитата са дали на съдиите на полу-финала мадами от харема и пиячка на корем ;) с единственото условие да ги добутът до финала.[/offtopic]

Иначе ако трябва да съм по-серозен мисля че във всички световни или европейкси първенства където и да е по света се удря едно рамо на домакина. ;)
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 16 сеп 2010 11:26

Parmalat написа:[offtopic]Изглежда комшитата са дали на съдиите на полу-финала мадами от харема и пиячка на корем ;) с единственото условие да ги добутът до финала.[/offtopic]

Иначе ако трябва да съм по-серозен мисля че във всички световни или европейкси първенства където и да е по света се удря едно рамо на домакина. ;)

[offtopic]не е точно така ;)[/offtopic]

red__army
Контакти:

Мнениеот red__army » 16 сеп 2010 11:30

...истината е "правоверните" че ги подпираха по време на целия шампионат.....но това в последните секунди на толкова завързан мач беше престъпление....и няма нищо общо с домакинството предимство.

Потребителски аватар
chrisbosh
Контакти:

Мнениеот chrisbosh » 16 сеп 2010 11:35

Подпираха ги, подпираха ги и накрая ги хванаха USA и ги разкатаха, защото срещу това спасение няма. Лично аз исках да гледам сърбите на финал, но безобразието беше на ниво. Жалко, че следващото световно е в Испания и от сега мога да ви кажа следващите финалисти САЩ и Испания :)

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 16 сеп 2010 11:46

Как да наречем непризнатия гол на Англия на световното в ЮАР срещу Германия, когато топката премина голлинията; как да наречем гола от засада на Тевез срещу Мексико; как да наречем подпирането на Южна Корея, когато бяха домакини на СП през 2002; как да наречем дузпата на Италия срещу Австралия на СП през 2006 г.; как да наречем гола на Марадона срещу Англия през 1986 г?
Дай да видим това видео, че става като, че някой чул, че Боби Михайлов говорил по телефона, че няма да предават А група и БСК ще предават мачовете на ЦСКА и ПФК Левски по кабеларката

chrisbosh написа:Подпираха ги, подпираха ги и накрая ги хванаха USA и ги разкатаха, защото срещу това спасение няма. Лично аз исках да гледам сърбите на финал, но безобразието беше на ниво. Жалко, че следващото световно е в Испания и от сега мога да ви кажа следващите финалисти САЩ и Испания :)

Ама тия САЩ 3 световни не направиха нищо. Доста отбори ги направиха за смях през това време и САЩ нямаха спасение срещу европейския и латиноамериканския баскетбол.
Последна промяна от pomiqrat на 16 сеп 2010 11:47, променено общо 1 път.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Maria Mitsova
Контакти:

Мнениеот Maria Mitsova » 16 сеп 2010 11:46

Съдийството на цялото първенство беше доста слабо, и имаше много други грешки.
Говореше се по темата много, но подобно на Светвното по футбол - след като са приключили нещата, и да се ядосва някой, и да не се ядосва, нещата са приключили.
Фактът е, че все пак най-добрият отбор победи, защото съдиите още по-грубо и явно подкрепяха Турция и на финала. Друг факт е, че Турция също е много добър отбор. Като цяло, освен съдийството, беше много хубав баскетболът на целия шампионат.

PS Тези от вас, които са били в Турция, знаят, че там YouTube е забранен, така че даже няма да разберат за тоя проблем. ;)
Follow me on Twitter - @mimi_blanco

masona84
Контакти:

Мнениеот masona84 » 16 сеп 2010 12:09

ето и видеото
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=X-NfPxYCGfY&feature=player_embedded[/youtube]

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Мнениеот Alex » 16 сеп 2010 12:14

е, кво, щото ние пък сме най-малко ощетяваната държава сигурно...... нормално си е. освен това толкова не харесвам Сърбите, че си го заслужават (ако домакинството беше разменено и отсъжданията щяха да са наобратно)
[center]Изображение[/center]

Върни се в “Баскетбол”