Е, то и да не му бяха платили пак щеше да се застъпи за Орешарски, който в случаят беше марионетка на Станишев и Делян Пеевски. Това е от ясно по-ясно... Причината е, че Тиквата и Георги Лозанов от СЕМ го бяха заръфали, заради песента за знамето. Където със Сарафа и Конфа сравниха белият цвят с кокаин, зеленият с марихуана, а червеният с мензис... Това си е обругаване на национален символ, откъдето и да го погледнеш. Учил съм право в университета в Русе и само, заради подобна песен този ш*баняк трябваше да лежи в затвора за минимум две години. Проблемът беше, че случаят придоби доста широк отзвук и по този начин Тиквата беше с вързани ръце, защото той повече от всичко обича властта си. Кой ли не се застъпи тогава за Мишо Шамара, позовавайки се за "свободата на словото" - Сашо Диков, Любен Дилов - Син, Слави Бинев и т.н. Както беше казал Георги Лозанов пред Люба Кулезич тогава: "Ние сме съвет за електронни медии и сме длъжни да действаме според закона, това ни е работата..." Още повече, обаче Карбовски пресоли манджата, когато пред телевизионните камери един писател изшмърка бяла линия по Нова ТВ и естествено беше глобен с 5000 лв от СЕМ. Така, че Шамаренко беше наясно, че трябва "агресивно" да подкрепя правителството на Орешарски, поне докато делото бъде прекратено по давност. Съвсем друг е въпросът, че Тиквоча беше напълно прав да го глоби, защото в тази държава всеки започна да си прави, каквото си поиска. А дали е взел пари от БСП, предполагам, че е взел.
П.С.
А специално тези протести през 2013-та си бяха платени. Имам приятел, който учеше в НАТФИЗ режисура и взимаше в продължение на седмици по 50 лв от АТАКА. Даже го бях питал за протеста: "Добре, де Георги, какво ви карат от АТАКА да викате на подобен протест !?". При което Жоро ми вика: "Аве никой не те кара да викаш нищо, дават ти кафе, закуска и на краят на протеста за деня ти дават по 50 кинта. За тях е важно да има много хора...! Никой нищо не вика изобщо !"