Лидерът на националния ни отбор по баскетбол в момента, капитанът на тима Филип Виденов отсече, че ако България се класира на Европейското първенство и отказалите тази година се върнат наготово, то той няма да играе на шампионата. Виденов бе разочарован след поражението от Германия в третия ни мач от евроквалификациите и на въпрос, дали при тази ситуация на нещата, не го е яд на тези, които отказаха да играят за националния състав, за да почиват, а евентуално догодина да се появят, отговори:
„Това не искам да го коментирам. Ако искат да играят догодина, аз няма да играя, ако се класираме. Не мисля, че е честно за момчетата, които са в момента в отбора и се мъчат, и минават през всичко това, догодина наготово да дойдат да играят. Както и да е. Ще видим. Нека се класираме. Ако така се получи, че тези, които не са играли дойдат наготово, аз мисля да не играя. Просто не мисля, че е честно. Не може постоянно да продължават да стават някакви такива неща. Както казах тук момчетата, които се борят и се мъчим с всякакви неща, не само баскетбол и със странични, мисля, че заслужават, ако се класираме да играят те. Даже се надявам, ако стане така и се класираме, и се вика американец, да е Седрик. Понеже той е тук с нас.”
Попитан още, дали и федерацията има вина за това, че не може да реагира адекватно на отказите и от чужденци, а вече и от българи, Филип Виденов коментира: „В България звезди много. Но става въпрос, че разбира се, че и федерацията има вина. Дотолкова, че не изисква хората, които не са се явили, да дойдат. Мисля, че може да се изпрати повиквателна. А, който евентуално не се яви, да си плати глобата, тъкмо ще имаме пари за някоя тениска още евентуално. Като казах странични неща визирам по-скоро някои неща, които общо взето са съвсем дребни и нямат нищо общо с предни години. Но като се натрупат неща и за съжаление обръщаме някакво внимание. Не е нищо особено и ще се преборим. В доста по тежки ситуации сме били. Да съм тук е мой избор. Решил съм да играя и играя. Някои хора се чувстват... Нали аз също ги разбирам. Всеки гледа себе си до една степен. Въпросът е, че има начин да станат нещата малко по-добре. За съжаление сега го водим този разговор, защото нямаме кой знае колко високи играчи и разчитаме наистина на високи момчета. Но каквото е – това е. Ще се борим и това е.”
Браво на Филип. Съгласен съм напълно с неговото мнение.
Филип Виденов изригна: Тръгвам си, ако отказалите да играят
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Levskar_90
Филип Виденов изригна: Тръгвам си, ако отказалите да играят
ЛЕВСКИ - ОТБОРА НА НАРОДА
Re: Филип Виденов изригна: Тръгвам си, ако отказалите да играят
като прочета "изригна" или подобни всеки път имам усещането че това е от вестник ШОК ама че журналисти
- Странджата
- Контакти:
Re: stg333
Изригна е шаблонизиран евфемизъм, лишен от съдържание, точното българско е избълва, а по звучене най-близко е оригна
. Та от изригна и на мене ми се бълва
. Ама какво да се прави - той кой ли вече пише, пък и кой ли може ...

Освен близнаците, има ли друг който да е отказал да играе ?
Най големия виновник е треньора Барчовски, първо да не мотивираш близнаците да дойдат да играят, после да се откажеш с лека ръка от Васко Евтимов, Стефан Георгиев,Тенчо Банев и някой от американските гардове с бг паспорти и да вземеш мишки които ги е страх да метнат топката към коша ... е не само ще падаме от Азербайджан , но и от Люксембург ще паднем...няма да се класираме за Европейско, а групата ни е изключително елементарна за минаване, но с пеперуди няма как да биеме когото и да е.
Май и Тенчо и Торо се отказаха още преди близнаците, че имали контузии. Само за Евтимов си прав, но нещо не си допадат и не го извика предната година, когато пак имаше проблеми с центровете.
Чужденците гардове първо че се отказваха, освен това всички твърдят, че център ни е по-нужен сега, отколкото гард. Все пак освен, че ни липсват високи играчи, нямаме типични тежки крила. Та това е за селекцията.
Кажи от останалите кой е трябвало да бъде викнат и кой да не бъде викан ???
Виденов все е от нещо недоволен. Миналата година беше проблем федерацията и наличието на чужденец. Даже беше заявил, че може да се съгласи да играе чужденец в квалификациите, но на Европейско, където можем да си пласираме играчите, да играем само с българи. Сега пуснал аванта и Симънс може да играе. От друга страна е прав, че не може някои да идват само за финалите. Едно време Стойков и Хрисимир като се отказаха, точно това казаха, че не може да се върнат за ЕП, тъй като други са се борили за да се класираме. Сега близнаците сигурно се лекуват и водят някаква сериозна подготовка. Все пак вече са на възраст - вече са 26 годишни. Виденов, който е единственият освен Евтимов, който е играл в Евролига с контузия пак играе...
Чужденците гардове първо че се отказваха, освен това всички твърдят, че център ни е по-нужен сега, отколкото гард. Все пак освен, че ни липсват високи играчи, нямаме типични тежки крила. Та това е за селекцията.
Кажи от останалите кой е трябвало да бъде викнат и кой да не бъде викан ???
Виденов все е от нещо недоволен. Миналата година беше проблем федерацията и наличието на чужденец. Даже беше заявил, че може да се съгласи да играе чужденец в квалификациите, но на Европейско, където можем да си пласираме играчите, да играем само с българи. Сега пуснал аванта и Симънс може да играе. От друга страна е прав, че не може някои да идват само за финалите. Едно време Стойков и Хрисимир като се отказаха, точно това казаха, че не може да се върнат за ЕП, тъй като други са се борили за да се класираме. Сега близнаците сигурно се лекуват и водят някаква сериозна подготовка. Все пак вече са на възраст - вече са 26 годишни. Виденов, който е единственият освен Евтимов, който е играл в Евролига с контузия пак играе...
Със сигурност ще се класираме.