ТУРЦИЯ-САЩ

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Simo Smurfa
Контакти:

Re: Турция на Финал

Мнениеот Simo Smurfa » 12 сеп 2010 13:20

Добре пич-това ли е начина.Много добре знаеш,че по този начин ще предизвикаш такива реакции(особено с аватара си).И аз се дразня,че чак сутринта имаше новина Джокович на финал,въпреки че мача снощи беше страшно интересен до 02-00 съм го гледал.И аз снощи не гледах ЦСКА-Литекс,за да гледам баскетбол и после тенис,ама не съм написал СЪРБИН НА ФИНАЛ,а Гришо къде е.1-во защото не го мисля и дори да го мислех това би предизвикало много негативни реакции,както твоята новина и мисля че го разбираш ама се правиш на интересно разсеян.
На Светът има два цвята-Черно и Бяло.Всичко друго е излишна суета!!!

Потребителски аватар
qwerty321
Контакти:

Мнениеот qwerty321 » 12 сеп 2010 13:22

Отборът на Турция стигна до финала на Световното първенство по баскетбол, след като в изключително драматичен двубой се наложи над Сърбия с 83:82. Най-резултатен за домакините беше Хидо Тюркоглу с 16 точки, а Юмер Йонан, Ендер Арслан и Керем Тунчери добавиха съответно по 14 и 12 точки за историческия успех.

Марко Кешели вкара 18 точки, а Душко Саванович и Ненад Кръстич се отчетоха с по 15.

Двубоят започна изключително оспорвано, като сръбският тим демонстрира доста силна защита. Двата тима играеха при 6:6, 3 минути след началото на срещата. Ненад Кръстич направи 8:6, а след това Биелица увеличи с точен изстрел в подкошието за 10:6. Стрелбата от тройката не бе най-силното оръжие на домакините в първите минути. Същевремнно сръбският тим затваряше пространствата в подкошието много добре и за Ашик и Илясова бе невъзможно да доминират във фаза нападение. Пет минути преди края на частта Сърбия водеше с 12:6, а 45 секунди по-късно след тройка на Величкович резултатът вече бе 15:8. Омер Йонан държеше своите в мача, а след пробив и тройка на Тюркоглу Турция изравни за 15:15. Теодосич наниза три точки за 18:15, но отново Тюркоглу бе точен от средно разстояние с важен кош - 18:17. До края отново Теодосич бе точен на два пъти от линията на наказателния удар за 20:17 след 10 минути игра. Сърбите бяха 4/7 от тройката, което до голяма степен предпостави тяхната преднина.

В началото на втората четвърт представителният тим на западната ни съседка излезе напред с 5 точки за 22:17, като домакините пропуснаха много стрелби. Три минути след началото на частта Керем Гьонлюм вкара и бе фаулиран в подкошието, правейки резултата 22:24 в полза на Сърбия. В следващата атака сърбите допуснаха грешка, но турците не се възпозлваха да направят добра контра. Коста Перович направи добавка за 26:22, но след това Синан Гюлер вкара и бе фаулиран, 6 минути преди края на полувремето. При 26:25 за тима на Душан Ивкович, Душко Саванович набута тройка, а след това пак се оказа най-съобразителен в подкошието - 31:25 за Сърбия. Отново Саванович изведе западните ни съседи напред, но Семих Ерден намали. В последните три минути с помощта на изпълнилата до краен поредел зала „Синан Ердем Доум" турският състав правеше всичко, за да заличи дефицита. Кръстич и Кешели обаче не се дадоха и изтормозиха състава на Богдан Таневич. Така до края на полувремето Сърбия водеше с 42:35.

В третата четвърт турският тим изравни резултата за 46:46, 06:30 преди края. Сръбският състав допусна много грешки и бе наказан, преди Теодосич отново да изведе състава на Ивкович напред за 49:46 с тройка. След това Александър Рашич направи 51:46, а Марко Кешели бе безпощаден за 54:46, за серията от 8-0 в полза на Сърбия. Три минути преди края с тройка на Арслан отборът на Богдан Таневич намали на 54:56, а с един наказателен на Керем Гьонлюм разликата падна на 1 точка за 55:56. След тази серия от 9-0 обаче последваха 5 безответни точки за Сърбия, преди Арслан да вкара тройка за 58:61, минута преди сирената. В оставащото време тимът на Душан Ивкович продължи да държи водачеството за 63:60.

Битката на терена бе безпощадна в началото на последната и решаваща четвърт. Сърбия продължаваше да бъде напред в резултата независимо от напъните на домакините да направят обрат в срещата. Тройка на Тюркоглу, 07:30 преди края направи 64:66. В следващата атака Турция пропусна да изравни и Марко Кешели набута отново тройка - 69:64 за Сърбия. Теодосич наниза поредни три точки за сърбите за 72:64, малко повече от пет минути преди края. Домакините направиха 69:72 преди Саванович да наниже поредна тройка - 69:75. Четири минути преди края Йомер Ашик вкара в подкошието, а след това Тунчери реализира за 73:75 с пробив. Отново Тунчери изведе Турция напред за 76:75 с тройка, а 03:13 преди края Йонан бе фаулиран и изпълни успешно и двата наказателни за 78:75. Драмата бе пълна в оставащото време, след като сърбите отново намалиха чрез Саванович, а Ендер Арслан вкара само един от двата наказателни, 01:11 преди финалната сирена. По-малко от минута преид края Кръстич застана на фауллинията и вкара само единия от двата наказателни - 79:78 за Турция. Тюркоглу стреля от тройката, но изпусна в следващото нападение и впоследствие в другия край на игрището Кешели бе фаулиран. Крилото бе точен за 80:79, като оставаха 28 секунди. Семих Ерден обаче завърши по страхотен начин със забивка за 81:80 и бе фаулиран. Резултатът обаче остана същият и в следващата акция след перфектно разиграване Новица Величкович вкара в подкошието за 82:81. Оставаха едва 4 секунди Турция да стигне до финал, в случай, че тимът на Таневич изиграе правилно тактическите указания. След перфектно разиграване Тунчери завърши с поднасяне 5 десети преди сирената и така югоизточната ни съседка стигна до мечатния финал на Световното първенство по баскетбол.
[center]ИзображениеИзображение
Christian "I think I'm a white Dennis Rodman" Leatner and
Allen "I think I'm the next MJ" Iverson - Денис Роднам
[/center]

Потребителски аватар
pas
Контакти:

Мнениеот pas » 12 сеп 2010 13:25

Ами този, който пусна тази тема, да я беше пуснал снощи! Никой нямаше да го спре. А не сега да държи сметка, все едно, че някой бил длъжен да информира. Това световно първенство е слабо и безинтересно, защото всеки знае, че най-добрите не участват. Мачовете от последната фаза стават за гледане, но ако БНТ не беше направила ненужната инвестиция да харчи пари за тези преки предавания, то едва ли щеше да има много, които да се заинтересуват от тези срещи. Може би близостта на Турция спомогна, защото, ако се провеждаше, примерно, в Ирландия, едва ли и репортажи щяхме да гледаме, без някой да съжалява сериозно за това.

Конкретно за мача - много ми се искаше да коментирам съдийството. Не, че съм най-големия специалист по баскетбол, но съм убеден, че при последния кош на сърбите (4 секунди преди края) съдията освен 2-те точки беше длъжен да отсъди и фаул, беше очевадно, но той остана безмълвен. А в обратната страна имаше доста здраво рамо. Не, че турците не играха добре и не, че ме интересува кой точно измежду тях и сърбите ще се класира на финал, за да падне там от САЩ, но подобни домакински аванти, на подобен форум са истинско престъпление към спорта.

Потребителски аватар
boston celtics
Контакти:

Мнениеот boston celtics » 12 сеп 2010 13:30

pas написа:Ами този, който пусна тази тема, да я беше пуснал снощи! Никой нямаше да го спре. А не сега да държи сметка, все едно, че някой бил длъжен да информира. Това световно първенство е слабо и безинтересно, защото всеки знае, че най-добрите не участват. Мачовете от последната фаза стават за гледане, но ако БНТ не беше направила ненужната инвестиция да харчи пари за тези преки предавания, то едва ли щеше да има много, които да се заинтересуват от тези срещи. Може би близостта на Турция спомогна, защото, ако се провеждаше, примерно, в Ирландия, едва ли и репортажи щяхме да гледаме, без някой да съжалява сериозно за това.

Конкретно за мача - много ми се искаше да коментирам съдийството. Не, че съм най-големия специалист по баскетбол, но съм убеден, че при последния кош на сърбите (4 секунди преди края) съдията освен 2-те точки беше длъжен да отсъди и фаул, беше очевадно, но той остана безмълвен. А в обратната страна имаше доста здраво рамо. Не, че турците не играха добре и не, че ме интересува кой точно измежду тях и сърбите ще се класира на финал, за да падне там от САЩ, но подобни домакински аванти, на подобен форум са истинско престъпление към спорта.
Пич,който се интересува от баскетбол,щеше да следи световното дори и да е на остров Мадагаскар :lol: А има и едно добро нещо в това , че големите играчи ги няма - сега е много по равностойно първенството и можехме да гледаме мачове,като този снощи,който ни остави без дъх ;) На мен ми хареса първенството,незнам за вас :) Мисля , че имаше много интересни и завързани мачове..
А иначе за снощният мач - Да,наистина и на мен ми се стори,че имаше фал при последният кош на Сърбия,но това положение го повториха само един път :roll: :oops: Май съдиите побутнаха съвсем лекичко,но достатъчно домакините в края..А и имаше един фал за Турция,който въобще не си беше фал(в края на четвъртата част беше)Но,какво да се прави..Минало е вече,неможем да върнем времето,така че трябва да се примирим с това :)
Дали това, което не те убие те прави силен да продължиш, да искаш да загубиш, но победиш, да искаш да убиеш, но да спасиш, да имаш много, но да не споделиш, да видиш пътя, но да се отклониш, да се кълнеш,че няма да бъдеш друг,но да се промениш...

Потребителски аватар
cska_vd
Контакти:

Мнениеот cska_vd » 12 сеп 2010 13:32

ПРОВОКАТИВНА ТЕМА !!!

Потребителски аватар
qwerty321
Контакти:

Мнениеот qwerty321 » 12 сеп 2010 13:35

cska_vd написа:ПРОВОКАТИВНА ТЕМА !!!

Защо ?
Че мразим Турция заради успехите им ли ?
[/center]

Потребителски аватар
boston celtics
Контакти:

Мнениеот boston celtics » 12 сеп 2010 13:36

qwerty321 написа:
cska_vd написа:ПРОВОКАТИВНА ТЕМА !!!

Защо ?
Че мразим Турция заради успехите им ли ?
Не,мисля,че не мразим Турция заради успехите...А заради нещо друго.........
Дали това, което не те убие те прави силен да продължиш, да искаш да загубиш, но победиш, да искаш да убиеш, но да спасиш, да имаш много, но да не споделиш, да видиш пътя, но да се отклониш, да се кълнеш,че няма да бъдеш друг,но да се промениш...

Потребителски аватар
Simo Smurfa
Контакти:

Мнениеот Simo Smurfa » 12 сеп 2010 13:36

И според мен имаше кош и фаул и като цяло като че ли наистина малко бяха побутнати,но пък и турците не играха зле въпреки,че правеха доста грешки в някой моменти от мача.Понеже виждам че противно на мнението на някои има доста фенове на баскетбола така че искам да ви попитам какво очаквате от мача довечера.
На Светът има два цвята-Черно и Бяло.Всичко друго е излишна суета!!!

Потребителски аватар
qwerty321
Контакти:

Мнениеот qwerty321 » 12 сеп 2010 13:41

Simo Smurfa написа:И според мен имаше кош и фаул и като цяло като че ли наистина малко бяха побутнати,но пък и турците не играха зле въпреки,че правеха доста грешки в някой моменти от мача.Понеже виждам че противно на мнението на някои има доста фенове на баскетбола така че искам да ви попитам какво очаквате от мача довечера.

Мача си е ясен отвсякъде. САЩ ще победят .Очаквам много силни 1 и 2 четвърт на двата отбора .Единствено Турция може да ги победи ,ако Щатите допуснат същата грешка като Сърбия вчера - 7-10 точки преднина ,загуба на концентрация ,губене с 1-2 точки и стремеж към стрелби от 3-ките(които са несполучливи) ,вместо от 2-ката.
[/center]

Потребителски аватар
b0sko*
Контакти:

Мнениеот b0sko* » 12 сеп 2010 13:54

Тука не става дума за световното по баскетбол, а специално за Турция.. Затова всички нападат и не харесват темата!
СМЪРТ ЗА ТУРЦИЯ!!
ОБИЧАМ ЧЕРНО МОРЕ

какво ли стана с предния ми профил - ticha.ultras

Върни се в “Баскетбол”