Днес станаха ясни всички 8 отбора участници на европейската олимпийската квалификация по волейбол за мъже, която ще се проведе от 8 до 13 май 2012 година в София. Това стана ясно, след като преди малко завърши турнирът за Световната купа в Япония.
Със сигурност в битка с България за единствената олимпийска квота, която се дава в София ще се борят победителите от европейските предквалификационни турнира: Финландия, Испания и Германия, както шампиона и вицешампиона на Европа за 2011 година - Сърбия и Италия. "Плавите" се представиха изключително лошо на турнира за Световната купа и завършиха на 8-мо място, а "Скуадра адзура" остана на косъм от това да се добере до едно от първите 3 места даващи олимпийски квоти, след като остана 4-та. Последните два отбора на квалификационния турнир в София ще бъдат Словакия и Словения, които са два от вторите отбори от завършилите предквалификации.
Хубавата новина за възпитаниците на Радостин Стойчев е, че в София нямат да бъдат тимовете на Русия и Полша, които завършиха на първите две места на Световната купа.
Отбори участници на олимпийската квалификация по волейбол за мъже в София (май 2012 година):
БЪЛГАРИЯ, Сърбия, Италия, Финландия, Испания, Германия, Словакия и Словения
Отбори участници на олимпийската квалификация по волейбол
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
- Контакти:
- track.and.field
- Контакти:
Re: Отбори участници на олимпийската квалификация по волейбол
Лично според можем да успеем, но ще е доста трудно, в компанията на Италия и Сърбия. Трябва да поработим над психиката ни, защото в повечето случаи тя ни изиграва лоша шега.
Los_Ches:Незнам дали има такава тема но все пак...Каде са Вело алейте.Работя на 5 километра от работа и всеки ден рискувам да бъда бласнат докато карам колело.Няма една вело алеяНо за съжаление имаме какви лине глупости в тоя са излишни
- storm
- Контакти:
Само първия ли се класира за олимпиадата ?
[wrapimg=]http://www.forzajuve.ru/images/stories/news17/115.jpg[/wrapimg]
storm написа:Само първия ли се класира за олимпиадата ?
Мисля че да, но после има и един световен турнир за последната квота доколкото си спомням

Once in a generation a player comes along to whom nothing seems impossible! Luckily that player wears the number eight shirt at Anfield.
- Captain Stottlemeyer
storm написа:Само първия ли се класира за олимпиадата ?
Да.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Всъщност трябва да сме щастливи от факта, че Русия спечели турнира, а Полша останаха втори, защото така няма да играят с нас в София в квалификационния олимпийски турнир. И двата отбора са ни много неудобни !

Тези, които ще идват в София са преодолими. Все пак трябва да се внимава със Сърбия и Италия.

[center]
[/center]
[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"[/center]
Най-странното е, че и Русия и Полша получиха уайлд карт за Световната купа и се възползваха по перфектен начин от това (както между другото и България преди четири години). За олимпийската квота в София реално ще се борят България, Сърбия, Италия и Германия.
Всичко зависи от жребия за турнира. Ако не се лъжа, правилата са 2 групи от по 4 отбора и първите два от всяка продължават на полуфиналите, където на кръст определят финалистите. Ето тук е разковничето. Ние като домакин най-вероятно ще получим добра група. Дано в другата са гореспоменатите 3, за да отпадне поне един силен съперник.
Но в края на краищата е ясно, че загуби не са разрешени, затова бием всички и оставяме останалите да ни аплодират. Искрено го желая на нашите
Всичко зависи от жребия за турнира. Ако не се лъжа, правилата са 2 групи от по 4 отбора и първите два от всяка продължават на полуфиналите, където на кръст определят финалистите. Ето тук е разковничето. Ние като домакин най-вероятно ще получим добра група. Дано в другата са гореспоменатите 3, за да отпадне поне един силен съперник.
Но в края на краищата е ясно, че загуби не са разрешени, затова бием всички и оставяме останалите да ни аплодират. Искрено го желая на нашите
Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН
- Viktor4o_Rs
- Контакти:
Сърбия и Италия са ни удобни отбори, за разлика от Русия и Полша
Но това не значи, че ще ни е лесно, ако пак си покажем типичната простотия, няма да се класираме ... Със сигурност ще ида на някой от мачовете в "Арена Армеец" 

Аз мисля, че трябва да сформираме група с Италия или Сърбия, за да може после на полуфинал да срещнем някой по-слаб отбор. Защото ако в другата група са Италия и Сърбия, после на полуфинал ще срещнем един от двата, а евентуално на финала другия отбор.
Примерно групата да е България, Сърбия, Испания, Словения. Това ми изглежда по-добър вариант.
Примерно групата да е България, Сърбия, Испания, Словения. Това ми изглежда по-добър вариант.
Задьлжително ни трябва пьрви мач в групите срешу Италия или Сьрбия за да използваме максимално психологическия елемент от домакниството на квалификациите.Пьлна зала,амбиция и дори минимална по добра класа над тези отбори ще гарантират победа и най-важното необохимото самочуствие за без проблемно стигане на финала и взимане на квотата.