За световния волейбол и за мястото на България в него

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

KidPokerSTZ
Контакти:

За световния волейбол и за мястото на България в него

Мнениеот KidPokerSTZ » 26 юли 2010 20:43

Първо трябва да кажа ,че съм на 15 години(не съм най-компетентният в този спорт) и въпреки някои провокативни мои изказвания се надявам да прочетете и коментирате мнението ми (съгласни,несъгласни всичко се приема :mrgreen: )След края на Световната Лига всички отбори трябва да си направят изводи.За нас е най-важно какви поуки ще извлече България от некласирането си за финалите.Много хора (включително и аз) мислеха, че по слаб отбор на Бразилия не са виждали и факта че нашите загубиха и четирите си двубоя бе доста притеснителен.Но в аржентина се видя(поне аз така смятам) че Бразилия която е на 70 % от формата си преди 2 години, е класа над останалите отбори-безпроблемни победи на полуфинала и финала срещу обявените от мен за фаворити Куба и Русия.Но проблемите в българския национален отбор са все още в сила.На финалите се видя че всички отбори разчитат изключително много на техния сервиз.Мога да кажа че отборите в топ 4 (за Сърбия се колебая) са с класа над нас в този важен фактор от играта.И кубинци и руснаци си разменяха топалки в полуфинала, но е важно да се уточни че тези топалки бяха ВЪТРЕ в полето,за разлика от "топалките" на нашите.След сервиза за мен идва най големия ни проблем, несъмнено, посрещането.Успеваемостта в този елемент е по-ниска и от тази на отбори които останаха извън финалите на лигата.А без отлично посрещане няма и добра атака.По постове- смятам, че макар и Казийски да има проблеми той ще си остане незаменим титуляр защото има невероятна атака за посрещач.Теди Салпаров е невороятен,но третият човек - ето това е голямата дупка в националния ни отбор според мен-Тодор Алексиев.Сервиз, който не затруднява особено съперника, посрещане на ниво,което е по ниско от посрещането на някои играчи от родното първенство, а в атака има големи проблеми с тройна блокада(то кой ли няма :) ,но и на двойна не е сигурен-изобщо има сериозни проблеми в атака.Затова смятам че добър ход на пранди би бил на световното срещу отбори с мощен сервиз да ползва услугите на 2 либеро,макар че по този начин ще намалее креативността в атака.За поста на разпределител,колкото и някои хора да не харесват Жеков трябва да се отчете факта че той няма реален заместник(според мен така или иначе си е доста добър :) ).За диагонал на разпределител можем да се спокойни, защото дори и когато владо изпадне в дупка(а това се случва) цецо соколов е адекватна резерва на нашия капитан.
П.П-Надявам се да видя допълнения към моя кратък разбор от всички които обичат волейбола 8-)

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: за световния волейбол и за мястото на българия в него

Мнениеот pomiqrat » 26 юли 2010 20:50

Ти да не си онзи, който прогнозираше ужасно представяне на националите ни, а те взеха, че си играха добре. И се пише Тупалка моя
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
DmG
Контакти:

Мнениеот DmG » 26 юли 2010 20:54

Да не си компетентен ! ДА НЕ ТРЯБВА ДА ГИ КРИТИКУВАМЕ ! ДА , НЯМА ДРУГ СПОРТ В КОЙТО ДА СМЕ В ЧЕТВОРКАТА НА СВЕТА ! ДА , ХУБАВ ЛОШ ТОЛКОВА . ДА ,РАДВАМ СЕ НА ВСЯКА ПОБЕДА !

KidPokerSTZ
Контакти:

Мнениеот KidPokerSTZ » 26 юли 2010 21:22

тУпалка-ОК не съм компетентен-ОК не точно прогнозирах това,но няма значение :) но за това че не е нужна критика съм просто несъгласен винаги могат повече,а и критиката не е обидна .Всеки, който ме смята за некомпетентен да поправи части от мнението ми :twisted:

Потребителски аватар
sslevski
Контакти:

Мнениеот sslevski » 26 юли 2010 21:31

За 15 годишен похвално следиш достатъчно добре волейбола.........
[wrapimg=]http://media.giphy.com/media/3EAKx3B7pIkygglk7C/giphy.gif[/wrapimg]

САМО_ДУНАВ-РУСЕ
Контакти:

Мнениеот САМО_ДУНАВ-РУСЕ » 26 юли 2010 21:57

хмм, и аз гледах срещите от финалната шестица, но моето мнение че нашия отбор имаше място поне за полуфинала.по-класа и възможности са над-сърбите и италианците, да не говорим за аржентинците.не съм съгласен с автора на темата че само кубинците и руснаците могат да раздават "тупалки", от доста години това си е основно оръжие на нашите национали.няма нужда да изброявам нашите изпълнители на сервиз.вярно че за момента в посрещането има какво да се желае и донякъде разпределителя ни е добър но на моменти е колеблив, пък това в решителни моменти е фатално.но има време до световното и там ще си проличи дали "професора" е наистина е такъв и имат ли нашите наистина класа и възможности да се мерят с първите.пък защо и това световно да не ни зардава с първата световна титла, преди всичко трябва и малко късмет ;)

ludar
Контакти:

Мнениеот ludar » 26 юли 2010 22:36

Гледах почти всички мачове от финала на лигата в Аржентина и за съжаление не съм много оптимист за световното в Италия. За Бразилия няма,какво да говориме.Последната ни победа над тях е от преди 3 год. в Полша,когато за последно бяхме на финали за Световната купа.Тази година във Варна,те просто се чудеха как да ни дадат втория мач,а нашите направиха най-слабите си мачове в лигата точно срещу тях. Русия,също са много променени (по добри) в сравнение с миналогодишното европейско в Турция.В момента ги поставям почти на нивото на Бразилия.За кубинците като индивидуалности няма какво да говориме,добре е че когато са под напрежение бъркат,но като цяло напоследък играеме трудно срещу тях. Сърбия също има с какво да ни притесняват,да не забравяме,че тази година в лигата играха без топ-звездите си Гърбич и Милкович,а те са повече от половин отбор.За мене Гърбич е може би най-добрия разпределител в света. Да не пропуснеме европейският шампион Полша,на който сме клиенти в последните 4-5 години(като с Швеция във футбола),Италия,като домакини,за които съм сигурен ,че ще ще ги добутат максимално напред. САЩ,които както си сменят поколението и станат я олимпийски,я световни...има и други. Всичко това го пиша,защото се създава еуфория,че едва ли не отиваме за световни шампиони.Дай боже,но мисля че ще бъде по-трудно от преди 4 години.Дано направят добра подготовка,да се опазят от контузии и много,много късмет !!!

Потребителски аватар
plovdivchanina
Контакти:

Мнениеот plovdivchanina » 26 юли 2010 23:06

Хубаво, че волейбола и тениса, че иначе направо нз къде можехме да сме на световно ниво. Определено и мъжете и жените са от световна класа на клубно ниво хич не сме зле също. Аз даже миналата година ходих повече на волейболни мачове на Марица отколкото на футболни. То и в Пловдив спорта е на едно смешно ниво хубаво, че поне си имаме тениса и волейбола, че иначе просто щеше да е гавра втория по-големина град в България пък да няма спорт, а колко спортисти са излезли от нашия град. А и освен това и плувкинята ни Нина Рангелова и тя отсравма Пловдив.
Изображение

Потребителски аватар
south_division
Контакти:

Мнениеот south_division » 26 юли 2010 23:44

Аз пък съм напълно съгласен с автора , за всичко си е прав човека . Да Тошко е един от хората който не се вписва достатъчно добре , имаше едно момче Боян Йорданов с лява ръка незнам контузия ли има но той е човека определено. И да наистина много слабо посрещане дори Кореа ни превъзхождаха в този компонент , а също и сервиса единствено Жеков изпълнява добре Матей и Владо са на моменти , Братоев пък е резерва другите са под всякаква критика. Като уточнявам че сравнявам с топ отборите иначе определено сме сила във волейбола и 7мо място не е малко на фона положението на цялата ни държава. И за тези които казват , че не трябва да се критикува да може би не трябва , но човек е така устроен че иска да е най добрия и след всеки успех мечтае за следващ. Вие тези отбори на които сте фенове задоволява ли ви 6-8 място не искате ли да са първи? Дано се представим по добре на световното в... Италия ако не се лъжа.

Потребителски аватар
rocknrolla
Контакти:

Мнениеот rocknrolla » 26 юли 2010 23:46

България е била,в момента е и за в бъдеще ще бъде световна сила във волейбола.
Последна промяна от rocknrolla на 27 юли 2010 10:04, променено общо 1 път.
Попитали Радио Ереван след мача на ЦСКА с "Черноморец":
- Има ли нещо положително в ЦСКА?
Радиото отговорило:
- Да, допингпробите!!!

Върни се в “Волейбол”