Новакът във волейболната Суперлига „КВК Габрово” ще участва в европейските клубни турнири! Новината, която се появи в няколко медии, бе потвърдена и от президента на габровския клуб Николай Григоров – Коко. Според информациите габровският клуб ще бъде включен в турнира „Challenge Cup” тъй като липсват други желаещи сред осемте отбора от Суперлигата. Шампионът ЦСКА пък чака покана за Шампионската лига. Григоров обаче бе изнервен от журналистическите интерпретации, според които габровският клуб „се е натискал” да участва в Европа. „Възмутен съм от това, което бе написано, защото няма нищо такова. Нашето желание да участваме беше продиктувано от и инициирано от БФВ и по точно от международника – господин Илия Илиев.
Става въпрос за турнира „Challenge Cup”, или „Купа на предизвикатеството”, която е нещо като бившата Купа на УЕФА във футбола. Приех това предизвикателство тъй като отборът ни по този начин ще може да се подготви по-добре за срещите от шампионата. Така ще изиграем минимум два мача повече по време на подготвителния период и ще натрупаме добър опит, който се надявам, че ще ни помогне за един добър старт в Суперлигата. Далеч съм от мисълта, че ще направим някакъв пробив в Европа. Просто ще оползотворим този шанс, който ни се дава. Явно няма други желаещи за участие в евротурнирите, освен шампиона ЦСКА и аз съм учуден защо е така. Каквото трябваше да се изпрати в БФВ, като документация от наша страна, е направено. До колкото знам документите ни са обработени и препратени в CEV. Всичко беше извършено в необходимите срокове и се надявам, че ще бъдем включени в турнира”, сподели Григоров. Президентът на „КВК Габрово” каза и още нещо интересно. Документи за участие в същия турнир при жените е подал и отборът на „Марица” Пловдив, който е финалист за Купата. Ако пловдивчанки бъдат включени в надпреварата, то по всяка вероятност те също ще играят домакинските си срещи в зала „Орловец”.
Източник: http://www.sport-gabrovo.com/
"КВК Габрово" ще участва в турнира "Challenge Cup"
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- YANTRA_FOREVER
- Контакти:
Re: "КВК Габрово" ще участва в турнира "Challenge Cup"
Браво!!! Габровци ще гледат европейски волейбол - успех и дано да пълните залата. 

- YANTRA_FOREVER
- Контакти:
kokic1986 написа:Браво!!! Габровци ще гледат европейски волейбол - успех и дано да пълните залата.
Мерси!Ясно е ,че който и да ни се падне ще ни бие ама все пак ще е празник за града.

YANTRA_FOREVER написа:kokic1986 написа:Браво!!! Габровци ще гледат европейски волейбол - успех и дано да пълните залата.
Мерси!Ясно е ,че който и да ни се падне ще ни бие ама все пак ще е празник за града.
Що бе ? подценявате е голям враг - може да ударите някой .
Супер.Таман пяк ще пълним залата.
"Недей да спориш с глупака, първо ще те свали до неговото ниво, а после ще те бие с опита си"
Ей го YANTRA FOREVER приятелю, това се казва управление. Браво на Коко.

- YANTRA_FOREVER
- Контакти:
mironi88 написа:Ей го YANTRA FOREVER приятелю, това се казва управление. Браво на Коко.
Да.Имаме всичко-база,пари,стабилни спонсори,страхотен треньор и най-вече президент ,който разбира от това с което се занимава.

- plovdivchanina
- Контакти:
Успех в Европа какво по-хубаво от участие в Европа, след като си влезнал в Суперлигата. Иначе аз почти сигурно ще дойда да гледам Марица и ако се организираме и с агитка да дойдем ще е супер.