Спрягат Христо Златанов за националния отбор на България!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Спрягат Христо Златанов за националния отбор на България!

Мнениеот msm » 26 яну 2010 21:02

Звездата на „Скуадра азура” и на настоящия волейболен шампион на Италия КопрАтлантиде (Пиаченца) - Христо Златанов, може да облече екипа на българския национален тим!Тази сензационна новина обикаля от около месец родната волейболна общност и вече се появи в някой от най-елитните световни волейболни форуми, установи "168 часа". Засега официални коментари по темата няма, но в българските волейболни среди отдавна битува максимата, че "няма дим без огън".
Както стана при избора на Силвано Пранди за национален селекционер, например или допинг скандала с Пламен Константинов на Олимипадата в Пекин.
Пред "168 часа" самият Христо Златанов, който има и италианско, и българско гражданство, заяви че разговори с него по тази тема не са водени."Нямам такава информация, никой не е преговарял с мен по този въпрос", коментира Златанов. Въпреки че вече е на Христова възраст, Златанов демонстрира отлична форма и прави истински фурор в момента. Факт е, че мечтата на много българи е да видят в националния рамо до рамо двете звезди на италианския шампионат - Матей Казийски от Тренто и Христо Златанов от Пиаченца. Двамата играят като посрещачи, а след отстраняването на Пламен Константинов все още се забелязват проблеми на този пост и липсата на стабилност. Националният селекционер Силвано Пранди идеално знае на какво е способен Златанов, който от години играе в италианската Серия А1. През 2007 г. той бе обявен за "Фурията" на италианското първенство. Не на последно място волейболистът е с доказан характер на лидер, уважаван е от съотборниците си и обичан от феновете.
Причината да се заговори точно в този момент, че Христо - или „Еър Злати”, както е известен той в Италия, може да заиграе за България, се крие в правилника на Международната федерация, обясниха пред "168 часа" волейболни спецове. Според него състезател може да премине от един национален отбор в друг ако две години не е играл за първия. Последните изяви на Златанов с екипа на „скуадрата” бяха на Олимпиадата в Пекин през август 2008 г. Миналата година той не попадна в италианския национален отбор нито за Световната лига, нито за Европейското първенство. Така до Световното първенство в край на септември тази година ще са се навършили необходимите две години за евентуален "трансфер" в българския представителен тим.
Неофициалният коментар на щаба на Пранди от българска страна бе, че все още съставът на националния отбор не се знае."Силвано Пранди ще го обяви навярно в край на месеца, в момента имената се пресяват. Със сигурност ще има 3-4 нови волейболисти в тима", обясниха само от Българската волейболна федерация.
Официален коментар до редакционното приключване на броя така и не дойде.
Пред "168 часа" бащата на Христо Златанов - обявеният за волейболист на България за всички времена и единствен българин в Залата на славата Димитър Златанов, заяви, че не вярва да се стигне до привличане на сина му в българския национален отбор."С уговорката, че не мога категоричност да говоря от негово име, смятам, че Христо вече приключи с националните отбори и смята да се състезава само на клубно ниво. Бяхме при него в Италия два месеца, преди дни се върнахме. Той си има там прекрасно семейство, две дечица, които не могат без него. Мисля си, че дори и Пранди да го покани официално, Христо ще откаже", коментира Златанов старши и допълни: "Да, би било чудесно Христо и Матей да са в един отбор, но не вярвам това да стане и някой във федерацията наистина да го мисли..."
Истината е, че темата "българския национален отбор" е доста мъчителна за семейство Златанови. Не са един и двама родните по-млади фенове на волейбола, който смятат Христо Златанов за "предател". Те обаче идея си нямат какво е преживяло семейството, за да се стигне дотам Златанов-младши да играе за Италия.
"Заслугата е изцяло на Българската федерация по волейбол и ръководството й в средата на 90-те. Те буквално прогониха Христо, като дори не отговориха на родителите му дали националния отбор има интерес към момчето. Тогава нервите на майката не издържаха и тя настоя Христо да замине да учи в италиански университет и да си устрои живота на Апенините", припомнят свидетели от онези времена.
Според тях обидата все още е голяма, въпреки че самият Христо не веднъж е признавал, че изтръпва, когато слуша българския химн. До края на месеца би трябвало да станат ясни разширените национални отбора за тазгодишното издание на Световната лига. Тогава ще стане ясно и дали Силвано Пранди все пак ще поправи грешката на куп родни шефове и ще протегне ръка на Еър Злати. И, разбира се, дали Златанов ще я поеме.

168 часа

Rodn1

Re: Спрягат Христо Златанов за националния отбор на България!

Мнениеот Rodn1 » 26 яну 2010 21:03

Да си седи и да си яде жаби...Предател!

Потребителски аватар
forzajuve
Контакти:

Мнениеот forzajuve » 26 яну 2010 21:05

Той не е предател,а заради некадърното управление тогава е пострадал и най-вече заради баща си.В бг е нещо нормално да се завижда.
Изображение

Изображение

Giampiero Boniperti : " Победата не е най - важното , това е единственото , което има значение . "

Rodn1

Мнениеот Rodn1 » 26 яну 2010 21:23

След като е избрал да е италианец,нека да си бъде такъв.Я ми кажи колко са сърбите и харватите които са родени в Германия и въпреки това играят за своите страни.Много е лесно да си от силните,но малко хора успяват да те подкрепят в труден момент.Тази постъпка е точно спасяване на кожата,заради едните пари.....

grrrr
Контакти:

Мнениеот grrrr » 26 яну 2010 21:53

Rodn1 написа:След като е избрал да е италианец,нека да си бъде такъв.Я ми кажи колко са сърбите и харватите които са родени в Германия и въпреки това играят за своите страни.Много е лесно да си от силните,но малко хора успяват да те подкрепят в труден момент.Тази постъпка е точно спасяване на кожата,заради едните пари.....

Честно ти казвам на абсолютно същото мнение съм, но от друга страна си има и голям плюс.В негово лице се намира заместник на Пламен, и то какъв заместник!Посрещането е елеманта който най-много ни куца, а и Андрей ще се чувства доста по-спокоен!

Потребителски аватар
levskarinvt
Контакти:

Мнениеот levskarinvt » 26 яну 2010 22:08

Хайде недейте се изказва по въпроси,за които нямате и грам информация.И аз доскоро бях на мнение,че е предал родината си заради кариерата,но явно нещата не стоят точно така.Златанов не един или два пъти е признавал,че е българин и само българин и милее за родината си.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 26 яну 2010 22:43

Не го взели в спортната рота на ЦСКА,разсърдило се майчето и го завела в Италия.Въх...То бетер индийски филм бе.Ши са разрива...И като го вземем в национала,какво?Ще станем световни шампиони?Или,може би олимпийски?Я стига сте се заблуждавали.И още един въпрос:ако го извикат в италианския и българския отбор,как мислите дали ще се чуди много-много,кой да избере?Аз знам отговора.А вие?

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 26 яну 2010 23:01

Айде бе, оляхте се. Значи може натурализиран, а не може българин. Бил предател - я по-внимателно с квалификациите. Кого е предал? Родината си? Тогава всички гурбетчии са също предатели, така ли. Ама че дядото на Джон Атанасов не искал да пасе овце - пак е предател, защото внукът му измислил компютъра, ама не в Аджаре, ами в Америка. Що за хора сте, дето раздавате присъди - кой кого бил предал? А тези, които в България явно или неявно съдействат страната ни да е там, където не е била и през трийсетте години, те родолюбци ли са? Значи този, който сам си урежда живота, е предател, а тези, които го уреждат на нашия гръб, защото си стоят тука и ни смучат - да цитирам ли Ботев, са истински българи. Хайде холан - би казал най-истинският българин, този, на който и през ум не му е минало да остави келепира у нас. Ама не защото из Европата няма келепир, а защото не знае как стават тия работи там. Ама би казал и "живи да ви оплача " , даже и той, защото Пратера е видял и Влашко е изръшкал ....

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 26 яну 2010 23:24

Странджата написа:Айде бе, оляхте се. Значи може натурализиран, а не може българин. Бил предател - я по-внимателно с квалификациите. Кого е предал? Родината си? Тогава всички гурбетчии са също предатели, така ли. Ама че дядото на Джон Атанасов не искал да пасе овце - пак е предател, защото внукът му измислил компютъра, ама не в Аджаре, ами в Америка. Що за хора сте, дето раздавате присъди - кой кого бил предал? А тези, които в България явно или неявно съдействат страната ни да е там, където не е била и през трийсетте години, те родолюбци ли са? Значи този, който сам си урежда живота, е предател, а тези, които го уреждат на нашия гръб, защото си стоят тука и ни смучат - да цитирам ли Ботев, са истински българи. Хайде холан - би казал най-истинският българин, този, на който и през ум не му е минало да остави келепира у нас. Ама не защото из Европата няма келепир, а защото не знае как стават тия работи там. Ама би казал и "живи да ви оплача " , даже и той, защото Пратера е видял и Влашко е изръшкал ....

Ти каквото се впрегна,човек ще рече,че сте нещо роднини,а?Аз,в моя коментар не съм го наричал с имена,ама ти,пък ми кажи,като го вземем в национала какво ще стане?Ще бием ли Бразилия?Той,като играеше за Италия,щото хич не ги биеха.И ако сега му предложат и от Италия,и от България-къде ще отиде "патриотът" Златанов?Ама щото го ритнаха от италианския национал,дай сега да му търсим друг,така ли?

Потребителски аватар
DamonHill
Контакти:

Мнениеот DamonHill » 26 яну 2010 23:57

Преди няколко месеца бях отворил тема точно за Златанов и точно по този въпрос. Стана интересна и почти ожесточена дискусия, ако някой иска може да я потърси в раздел Волейбол.
Първо, доколкото съм наясно, не е съвсем възможно Златанов да играе за България. Необходимо е да изминат две години без да се е съзтезавал за италианския национален отбор, преди да се съзтезава за нов. Не е само въпроса в това какви гражданства има.

Второ, и по важното, всеки, който е гледал последното европейско е разбрал, че играчи и таланти имаме, вклютелно и много перспективни посрещачи, които да заменят достойно легендарния Константинов.
Златанов не го искам, не мисля, че е необходим, и не мисля, че някога е бил необходим. Последните години показват, че нивото на България и Италия е различно и звезда в Италия може да е максимум дълбока резерва в България.

И последно, семейството му било питало дали националния отбот на България се интересува от него, и ако не ще играе за Италия. О, Боже, каква драма!!! Това, че баща му е легенда, не дава право на никой сам да се предлага на националния и да проучва дали ще го вземат. Има ли друг волейболист, на който семейството му да поставя ултиматут на федерацията. И в крайна сметка за всяко съзтезание треньора би следвало да вземе решение кой ще играе.

Човек, който е забивал в Българското поле, няма място в нашия отбор!

Върни се в “Волейбол”