Logical person написа:Сега какъв е регламентът на тази лига? Пак са го променили, гледам групата ни е само от 4 отбора и е смъртоносна.
28 отбора в 4 групи, ама си има известна йерархия. 2 групи (нашата и още 1) излъчват общо 5 отбора за финалния турнир - Италия (като домакин на финалната 6-ца) плюс по 2 отбора от всяка група (Италия са в другата група, тоест ако са в първите 2 места, класира се и 3-тият). Други 3 групи с по-слаби отбори излъчват 6-тия отбор във финалния турнир (съответно и при тях има отделна финална 4-ка в Австралия, където да се определи този отбор). И накрая има още 2 групи с най-слаби отбори, които доколкото разбирам, си играят независимо от останалите 5 групи (и изобщо форматът при тях е различен - не играят всеки срещу всеки по 4 пъти, а в рамките на 2 седмици правят само 2 турнира, във всеки от които играят всеки срещу всеки по веднъж; така от 2-те групи излизат по 2 отбора и играят финална 4-ка в Турция). Един вид, все едно са 3 дивизии (8 отбора в първата, 12 във втората и 8 в третата) и ние сме в най-високата, затова и групата ни е такава брутална, но пък излизат 2 отбора от нея. А иначе предполагам, че според класиранията този сезон, през следващия ще има изкачвания и изпадания по "дивизии", стига да се запази този формат. Ето тук го има схематично - може би е по-ясно, отколкото съм го обяснил аз, тъй като не ме бива много в обясненията.
http://www.fivb.org/EN/volleyball/compe ... erview.aspИначе признавам, че напоследък не съм гледал много нито нашия отбор, нито чуждите, така че честно казано не знам какво да очаквам. Общо взето отпадане в тази група няма да е провал, но пък едно второ място след Русия не ми изглежда невъзможно. Предполагам обаче, че основната ни цел ще е Световното в Полша.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...