СЛ: САЩ - България - 3:0, 1:3

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Re: СЛ: САЩ - България - 3:0, 1:3

Мнениеот mistreated » 01 юли 2013 09:50

daniel875 написа:Националният отбор играе много силно, мисля, че сме от най - слабите отбори в групата в действителност, така че не говорете, че този или онзи сме щели да изпреварим. Нито имаме волейбол в България, нито нищо.

Какво точно се опитваш да кажеш??? Волейбол в България е имало, има и ще има на световно ниво ВИНАГИ! А този отбор е толкова слаб, колкото може да бъде четвъртия на олимпийски игри и спечелил 5 от 6 мача в Лигата срещу едни от най-добрите отбори в света. Ей толкова ни е "слаб" отбора.
Да, нямаме първенствата на Италия, Полша и Русия, но това никога не ни е пречело да си ги бием на големи първенства, особено първите 2. В България може да се раждат малко, но изключително класни волейболисти.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

daniel875
Контакти:

Мнениеот daniel875 » 01 юли 2013 13:54

Не очаквай чудеса от момчетата! Всяко нещо си има предел. И това, което направиха дотук, изобщо не е малко. Последните мачове ще са в пъти по - трудни. Досега може да се каже, че играехме, без да се замислим над нещата особено, но вече настъпва момента, когато това може да ни изиграе лоша шега.
Нямаме възможностите на Италия, Полша, Бразилия, Русия, САЩ, нямаме треньори като Лозано и Веласко, а и този на Япония.
Ти може би нямаш представа за класата на Япония и Аржентина преди десетилетия, но това са страни с традиции във волейбола. Дори Холандия има по - голям ресурс от нас и трябва да се радваме, ако ги победим. Ние сме малка страна, която през вековете винаги е била мачкана от другите, която е експоатирана съвсем съзнателно. Мислиш ли, че просто така ще ни допуснат до финалите? Не е хубаво да пророкувам, но очаквам в Бразилия съдиите да се намесят сериозно. Не трябва да забравяме, че сме никои, и затова са виновни най - вече нашите политици.
Дано да вземем поне гейм в Бразилия, защото ще е тежко! Не си правете илюзии за точки, защото после разочарованието ще е голямо! По - кротко!
Алексиев може да не става за нищо, но няма чак толкова по - добър. Един Скримов ще го спаси в определени мачове, но няма да е винаги. Такива "резерви" като Скримов идват веднъж на десет години. Той е научен състезател.
Лошото е, че почти нямаме други като него от толкова високо ниво, което означава, че остава да се работи много и да се приказва все така малко.
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 01 юли 2013 14:19

daniel875 написа:Не очаквай чудеса от момчетата! Всяко нещо си има предел. И това, което направиха дотук, изобщо не е малко. Последните мачове ще са в пъти по - трудни. Досега може да се каже, че играехме, без да се замислим над нещата особено, но вече настъпва момента, когато това може да ни изиграе лоша шега.
Нямаме възможностите на Италия, Полша, Бразилия, Русия, САЩ, нямаме треньори като Лозано и Веласко, а и този на Япония.
Ти може би нямаш представа за класата на Япония и Аржентина преди десетилетия, но това са страни с традиции във волейбола. Дори Холандия има по - голям ресурс от нас и трябва да се радваме, ако ги победим. Ние сме малка страна, която през вековете винаги е била мачкана от другите, която е експоатирана съвсем съзнателно. Мислиш ли, че просто така ще ни допуснат до финалите? Не е хубаво да пророкувам, но очаквам в Бразилия съдиите да се намесят сериозно. Не трябва да забравяме, че сме никои, и затова са виновни най - вече нашите политици.
Дано да вземем поне гейм в Бразилия, защото ще е тежко! Не си правете илюзии за точки, защото после разочарованието ще е голямо! По - кротко!
Алексиев може да не става за нищо, но няма чак толкова по - добър. Един Скримов ще го спаси в определени мачове, но няма да е винаги. Такива "резерви" като Скримов идват веднъж на десет години. Той е научен състезател.
Лошото е, че почти нямаме други като него от толкова високо ниво, което означава, че остава да се работи много и да се приказва все така малко.

Пич, не си в час с волейбола, честно. Първо, Лозано и Веласко какво общо имат с изброените отбори в момента? Второ: Япония??? Трето: Холандия от 10 години нямат идея как да си върнат нивото, на което бяха 90-те години и станаха олимпийски шампиони. Мъчат се, но все не им се получава. Където ги хванем, там ги бием, колкото и рядко вече да играем с тях.
Това пък за допускането до финалите е толкова глупава и изтърката тема, че изобщо не мисля да започвам да я коментирам. Да, има някои съдии, които категорично не ни обичат, но в никакъв случай не можем да говорим за някакво брутално рязане на нашия отбор на големите първенства.
Четвърто: Ти гледал ли си поне един мач в това издание на Световната лига с изключение на мачовете на нашия нац. отбор (макар че, като чета мненията ти ми се струва, че и нашите мачове не си гледал).
Имаме прекрасен ОТБОР в момента, с отличен ТРЕНЬОР, които цяла година вече показват, че не се страхуват от нито един отбор в света. Да не говорим и колко голяма част от този състав има поне 10 години още да играят на най-високо ниво. Ако не се лъжа ние сме на второ място по най-ниска средна възраст, след този на Куба.
Така че остави си песимистичните глупости за друг форум.

Много хора казаха след мачовете с Франция, че франзуците са много слаб отбор, затова сме ги победили. Още тогава отвърнах, че се говорят пълни простотии и че тепърва петлите ще показват силата си. Мисля вече сте наясно за какво говоря.
След първия мач със САЩ пак ни отписаха, а нещата бяха просто въпрос на оправяне на тактиката и спиране на Андерсън. Видяхме, че втория мач можем да поправим всичко.
Ето и сега ви казвам, аз съм почти убеден, че ще вземем 1 победа и в Бразилия. Имат много добър млад състав, но засега нямат спокойствието и самочувствието на батковците си, които спечелиха всичко, което можеше да се спечели. Когато почнат да губят в резултата започват сериозно да се спичат.

daniel875
Контакти:

Мнениеот daniel875 » 01 юли 2013 14:27

mistreated написа:
daniel875 написа:Не очаквай чудеса от момчетата! Всяко нещо си има предел. И това, което направиха дотук, изобщо не е малко. Последните мачове ще са в пъти по - трудни. Досега може да се каже, че играехме, без да се замислим над нещата особено, но вече настъпва момента, когато това може да ни изиграе лоша шега.

Пич, не си в час с волейбола, честно. Първо, Лозано и Веласко какво общо имат с изброените отбори в момента? Второ: Япония??? Трето: Холандия от 10 години нямат идея как да си върнат нивото, на което бяха 90-те години и станаха олимпийски шампиони. Мъчат се, но все не им се получава. Където ги хванем, там ги бием, колкото и рядко вече да играем с тях.
Това пък за допускането до финалите е толкова глупава и изтърката тема, че изобщо не мисля да започвам да я коментирам. Да, има някои съдии, които категорично не ни обичат, но в никакъв случай не можем да говорим за някакво брутално рязане на нашия отбор на големите първенства.
Четвърто: Ти гледал ли си поне един мач в това издание на Световната лига с изключение на мачовете на нашия нац. отбор (макар че, като чета мненията ти ми се струва, че и нашите мачове не си гледал).
Имаме прекрасен ОТБОР в момента, с отличен ТРЕНЬОР, които цяла година вече показват, че не се страхуват от нито един отбор в света. Да не говорим и колко голяма част от този състав има поне 10 години още да играят на най-високо ниво. Ако не се лъжа ние сме на второ място по най-ниска средна възраст, след този на Куба.
Така че остави си песимистичните глупости за друг форум.

Много хора казаха след мачовете с Франция, че франзуците са много слаб отбор, затова сме ги победили. Още тогава отвърнах, че се говорят пълни простотии и че тепърва петлите ще показват силата си. Мисля вече сте наясно за какво говоря.
След първия мач със САЩ пак ни отписаха, а нещата бяха просто въпрос на оправяне на тактиката и спиране на Андерсън. Видяхме, че втория мач можем да поправим всичко.
Ето и сега ви казвам, аз съм почти убеден, че ще вземем 1 победа и в Бразилия. Имат много добър млад състав, но засега нямат спокойствието и самочувствието на батковците си, които спечелиха всичко, което можеше да се спечели. Когато почнат да губят в резултата започват сериозно да се спичат.

Малък, може да се сърдиш на написаното, но аз съм реалист. Ти си определено от най - големите оптимисти, което не е лошо, но когато Алексиев се издъни, ще го оплюеш вероятно, а други ще го изкарат най - големия недодяланик. В България винаги са се раждали и ще се раждат големи таланти, но просто нямаме условията да ги развием докрай. Това е проверена теория. Как и да стане, след като всичко е против спорта? За толкова години само една зала направиха в София.
Аз ти казвам да гледаш малко по - реално на нещата. Бразилия, ако ги победим, това ще е заради огромното желание, което се вижда, че имат момчетата. Този отбор в момента, и да загуби, няма основание никой да му се сърди. Гледам аз много добре мачовете, но го правя внимателно.
Учудващ е ентусиазмът, с който играят волейболистите ни, напък на Данчо Лазаров, напук на Радо Стойчев, напук на Любо Ганев, напук на Казийски, напук изобщо на всички. Те са просто сами срещу условията. Единственият гръб, който имат, е публиката, любовта на хората.
Абсурдното е, че Йордан Лазаров, както трябва да се казва президента на федерацията, влезе вече в историята като един от най - успешните ръководители, а всъщност е като всички останали. Има ли обаче президент, който да не е вършил злоупотреби? Добре, че вече не е в "Левски", че толкова много попречи.

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 01 юли 2013 14:59

Малък, може да се сърдиш на написаното, но аз съм реалист. Ти си определено от най - големите оптимисти, което не е лошо, но когато Алексиев се издъни, ще го оплюеш вероятно, а други ще го изкарат най - големия недодяланик.

Малък бях преди доста години, но благодаря все пак. Алексиев направи доста слаби мачове в атака срещу американците, но аз съм този, който го защитава 2 страници в този форум, защото за мен той се промени страшно много, откакто го направиха капитан. Така че не на мен тия!
В България винаги са се раждали и ще се раждат големи таланти, но просто нямаме условията да ги развием докрай.

Пълни глупости. Чудя се Цецо Соколов и Матей Казийски на какво мнение са, а защо не и преди тях Владо Николов, Любо Ганев, Димо Тонев... Нека не се връщаме 100 години назад, няма смисъл.
Бразилия, ако ги победим, това ще е заради огромното желание, което се вижда, че имат момчетата. Този отбор в момента, и да загуби, няма основание никой да му се сърди.

Какво значение има заради какво печелим? Как може да печелиш само заради едното желание? Така се печели 1 мач, а не 5-10-15! За серия от победи се иска можене!

Така че пак ти казвам, спри с тези политически словоизлеяния и ако не можеш да прецениш какъв отбор имаме, неговите технически и тактически възможности, подкрепени с голямото желание за игра, просто не коментирай. На мен ми писна след всеки наш успех някой да ме убеждава, че сме слаби и всичко е плод на късмет или "голямо желание за игра". Ей заради такива комплексарски мисли и думи обикновено се дъним в борбата за медалите. Защото все някой, като теб ни обяснява, че ние просто не сме родени за големите победи.

Потребителски аватар
Камило Плачи

Мнениеот Камило Плачи » 01 юли 2013 16:15

Даниеле нищо не разбираш, смотаняк ! Не се прави на умен и голям, защото още си на 27 пишлегар.

daniel875
Контакти:

Мнениеот daniel875 » 01 юли 2013 17:15

Камило Плачи написа:Даниеле нищо не разбираш, смотаняк ! Не се прави на умен и голям, защото още си на 27 пишлегар.

Познаваме ли се :shock: Май сериозно си се припознал ;)
Жив и здрав!
От волейбол може би не разбирам, но реализмът е много по - важен от емоцията. Дано да победим, но не е реалистично да се мислим за големи!
Винаги, когато тръгваме с голямата кошница, се случва нещо. Спечелим ли, ще се радвам. Загубим ли, това е животът.
Преди пет години играхме директни мачове за първото място с Бразилия и разочарованието от двете поражения тук беше огромно.
Хубавото на този формат е, че така всеки има шанс. Няма фаворити и аутсайдери, защото няма мач без значение.

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 01 юли 2013 18:38

"Трябва да подобрим нашата игра и да се съсредоточим върху нашия отбор. В мачовете срещу Франция именно това ни беше грешката - мислихме само за сблъсъците с България. Нормално е да загубиш в Бразилия, това не трябва да ни стъписва. Много е трудно да се постигне безгрешна кампания в Световната лига, но ние трябва да забравим това поражение. Трябва да останем фокусирани и да гледаме напред. Гоним се с България в класирането, а предстои да си възвърнем доверието. Играта ни се подобрява с времето и следващия уикенд ще сме по-добри", коментира капитанът на Бразилия Бруно Резенде.

Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=435021

Потребителски аватар
Камило Плачи

Мнениеот Камило Плачи » 01 юли 2013 19:33

daniel875 написа:
Камило Плачи написа:Даниеле нищо не разбираш, смотаняк ! Не се прави на умен и голям, защото още си на 27 пишлегар.

Познаваме ли се :shock: Май сериозно си се припознал ;)
Жив и здрав!
От волейбол може би не разбирам, но реализмът е много по - важен от емоцията. Дано да победим, но не е реалистично да се мислим за големи!
Винаги, когато тръгваме с голямата кошница, се случва нещо. Спечелим ли, ще се радвам. Загубим ли, това е животът.
Преди пет години играхме директни мачове за първото място с Бразилия и разочарованието от двете поражения тук беше огромно.
Хубавото на този формат е, че така всеки има шанс. Няма фаворити и аутсайдери, защото няма мач без значение.

На 27 години пишеш, като някой партиец от ЦК на БКП. Нашите играят и каквото стане, никой не е казал, че ще спечелим световната лига, но като нищо може и да се случи.

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 01 юли 2013 20:43

Какво значи нямаме възможностите на Бразилия, Русия, Полша, САЩ, Италия ? Ако имаш предвид първенствата им, да наистина нямаме такива ресурси и финансово силни отбори, но това не пречи да си ги перем редовно тия страни :lol: :lol: :lol: :lol: Бих казал, че само Бразилия и Русия са по-класни отбори от нас, с другите сме напълно равностойни и това дали ще ги бием или ще паднем зависи от различни субективни фактори като форма, концентрация, късмет, съдии, публика и т.н.
Изображение

Върни се в “Волейбол”