daniel875 написа:Не очаквай чудеса от момчетата! Всяко нещо си има предел. И това, което направиха дотук, изобщо не е малко. Последните мачове ще са в пъти по - трудни. Досега може да се каже, че играехме, без да се замислим над нещата особено, но вече настъпва момента, когато това може да ни изиграе лоша шега.
Нямаме възможностите на Италия, Полша, Бразилия, Русия, САЩ, нямаме треньори като Лозано и Веласко, а и този на Япония.
Ти може би нямаш представа за класата на Япония и Аржентина преди десетилетия, но това са страни с традиции във волейбола. Дори Холандия има по - голям ресурс от нас и трябва да се радваме, ако ги победим. Ние сме малка страна, която през вековете винаги е била мачкана от другите, която е експоатирана съвсем съзнателно. Мислиш ли, че просто така ще ни допуснат до финалите? Не е хубаво да пророкувам, но очаквам в Бразилия съдиите да се намесят сериозно. Не трябва да забравяме, че сме никои, и затова са виновни най - вече нашите политици.
Дано да вземем поне гейм в Бразилия, защото ще е тежко! Не си правете илюзии за точки, защото после разочарованието ще е голямо! По - кротко!
Алексиев може да не става за нищо, но няма чак толкова по - добър. Един Скримов ще го спаси в определени мачове, но няма да е винаги. Такива "резерви" като Скримов идват веднъж на десет години. Той е научен състезател.
Лошото е, че почти нямаме други като него от толкова високо ниво, което означава, че остава да се работи много и да се приказва все така малко.
Пич, не си в час с волейбола, честно. Първо, Лозано и Веласко какво общо имат с изброените отбори в момента? Второ: Япония??? Трето: Холандия от 10 години нямат идея как да си върнат нивото, на което бяха 90-те години и станаха олимпийски шампиони. Мъчат се, но все не им се получава. Където ги хванем, там ги бием, колкото и рядко вече да играем с тях.
Това пък за допускането до финалите е толкова глупава и изтърката тема, че изобщо не мисля да започвам да я коментирам. Да, има някои съдии, които категорично не ни обичат, но в никакъв случай не можем да говорим за някакво брутално рязане на нашия отбор на големите първенства.
Четвърто: Ти гледал ли си поне един мач в това издание на Световната лига с изключение на мачовете на нашия нац. отбор (макар че, като чета мненията ти ми се струва, че и нашите мачове не си гледал).
Имаме прекрасен ОТБОР в момента, с отличен ТРЕНЬОР, които цяла година вече показват, че не се страхуват от нито един отбор в света. Да не говорим и колко голяма част от този състав има поне 10 години още да играят на най-високо ниво. Ако не се лъжа ние сме на второ място по най-ниска средна възраст, след този на Куба.
Така че остави си песимистичните глупости за друг форум.
Много хора казаха след мачовете с Франция, че франзуците са много слаб отбор, затова сме ги победили. Още тогава отвърнах, че се говорят пълни простотии и че тепърва петлите ще показват силата си. Мисля вече сте наясно за какво говоря.
След първия мач със САЩ пак ни отписаха, а нещата бяха просто въпрос на оправяне на тактиката и спиране на Андерсън. Видяхме, че втория мач можем да поправим всичко.
Ето и сега ви казвам, аз съм почти убеден, че ще вземем 1 победа и в Бразилия. Имат много добър млад състав, но засега нямат спокойствието и самочувствието на батковците си, които спечелиха всичко, което можеше да се спечели. Когато почнат да губят в резултата започват сериозно да се спичат.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...