България падна от Русия в Белград!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Re: България падна от Русия в Белград!

Мнениеот mistreated » 09 сеп 2010 12:04

Сърбия е по-напред от нас в класацията на FIVB, но не знам да са правили трагедии от загубата си снощи.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 сеп 2010 12:32

Паднали сме от Русия, е и ?
Не е като за първи път ..... вероятно - няма да е и за последен !
Да ама, сме били повели с 2-0 и паднали с > 2-3 ....
Е, и ?
Сигурен съм, че на световното ако играем с руснаците, и им поведем с 2-0, ще си го спечелим мача, като - "стой, та гледай" !
Иначе, браво на хората които са ни уредили участие в този супер-турнир !
Липсва само Бразилия, и на едно място щяха да са събрани, 5-те най силни състава в света !
От тия контроли в Белград, няма как да загубим ( дори и да падаме в мачовете ) ... можем само да спечелим !
С интерес очаквам мачовете срещу домакините и Куба.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Ivanov84
Контакти:

Мнениеот Ivanov84 » 09 сеп 2010 12:37

Днес като чета обзора на мача,излиза че руснаците 3я и 4я гейм са ни натиснали със сервис,а в тайбрека Максим Михайлов ни е направил 6 аса!!!Направо изумително!

Това е доста обезпокояващо-вместо да оправим посрещането през този месец подготовка,тъпчем на място и дори има деградиране. Ето това е притеснително,а не загубата.Ако на световното посрещането ни е на същото ниво,нямаме шансове срещу класни отбори,на които им върви силовият(а и не само той) сервис.

Матей вчера е бил трагичен на посрещане,Алексиев-като за неговото ниво нормално,но за отбор с нашите претенции също е посрещал сравнително лошо.Ананиев и Братоев са влизали за малко но и те нищо не са направили.И така остава само Пенчев.Ако това момче не внесе баланс в посрещането,не виждам кой.Лоша ситуация наистина...

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 09 сеп 2010 13:31

Ivanov84 написа:Днес като чета обзора на мача,излиза че руснаците 3я и 4я гейм са ни натиснали със сервис,а в тайбрека Максим Михайлов ни е направил 6 аса!!!Направо изумително!

Това е доста обезпокояващо-вместо да оправим посрещането през този месец подготовка,тъпчем на място и дори има деградиране. Ето това е притеснително,а не загубата.Ако на световното посрещането ни е на същото ниво,нямаме шансове срещу класни отбори,на които им върви силовият(а и не само той) сервис.

Матей вчера е бил трагичен на посрещане,Алексиев-като за неговото ниво нормално,но за отбор с нашите претенции също е посрещал сравнително лошо.Ананиев и Братоев са влизали за малко но и те нищо не са направили.И така остава само Пенчев.Ако това момче не внесе баланс в посрещането,не виждам кой.Лоша ситуация наистина...

Много лошо, страшна работа. Това е по-зле и от предсказанието на маите. Всъщност направо да го закриваме този отбор, явно няма нищо да постигне. Щом се мъчим с Русия и Бразилия няма смисъл да играем въобще волейбол. Би ли ми обяснил освен Русия и Куба кои са тия класни отбори със силен сервиз, които ще играят на това световно? И каква е гаранцията, че изобщо ще се срещнем с тези отбори преди полуфиналите (дай Боже да стигнем до там). В мачове с такива тимове шансовете ни за победа са толкова големи, колкото и да загубим. Не можем да искаме постоянно да побеждаваме, просто няма как да стане.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 09 сеп 2010 14:06

Ivanov84 написа:Днес като чета обзора на мача,излиза че руснаците 3я и 4я гейм са ни натиснали със сервис,а в тайбрека Максим Михайлов ни е направил 6 аса!!!Направо изумително!

Общо-взето,не знам какъв "треньорски гений" е Пранди,но има елементи в нашата игра,които,както си бяха преди него,така са си и сега.Никакво развитие.

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 09 сеп 2010 14:37

blue avalanche написа:

Общо-взето,не знам какъв "треньорски гений" е Пранди,но има елементи в нашата игра,които,както си бяха преди него,така са си и сега.Никакво развитие.

Аха, никакво развитие казваш. А за блока нещо да кажеш или за играта в защита? За откритието на Пранди Виктор Йосифов може би? Или за Константин Митев?

Ivanov84
Контакти:

Мнениеот Ivanov84 » 09 сеп 2010 15:25

mistreated написа:Много лошо, страшна работа. Това е по-зле и от предсказанието на маите. Всъщност направо да го закриваме този отбор, явно няма нищо да постигне. Щом се мъчим с Русия и Бразилия няма смисъл да играем въобще волейбол. Би ли ми обяснил освен Русия и Куба кои са тия класни отбори със силен сервиз, които ще играят на това световно? И каква е гаранцията, че изобщо ще се срещнем с тези отбори преди полуфиналите (дай Боже да стигнем до там). В мачове с такива тимове шансовете ни за победа са толкова големи, колкото и да загубим. Не можем да искаме постоянно да побеждаваме, просто няма как да стане.

Кой говори за закриване?Айде не изопачавай думите на хората.Никой не говори само да печелим,съветвам те да видиш по-ранните ми постове.Има много отбори които разполагат с добри изпълнители на сервис-Бразилия,Русия,Куба,Сърбия,Франция,САЩ,Италия,Германия.

Какво става ако някой от тези отбори има ден и му потръгне сервисът?Кой ще посреща?Преди имахме и Пламен за тази работа,а сега-само Салпаров.Не може все да разчитаме че нападателите "някакси" ще отиграят трудни топки срещу двоен и троен блок.
В момента единственото,което компенсира трагичното ни посрещане (м/у другото едно от най-лошите в световната лига тази година,а и не само тази) е страхотната атака на Казийски ,Алексиев,Николов и Соколов.Истината е че България е един от най-небалансираните отбори в игровите елементи.Не ми пука че губим от руснаци и бразилци.Пука ми че НЯМА РАЗВИТИЕ В ПОСРЕЩАНЕТО!

През този месец подготовка няма никакъв напредък в този елемент.Нормално ли е да ти направят 6 аса в тайбрек??Такива подарени точки могат да пречупят и най-коравия отбор.

Спомняш ли си как Бразилия ни би 4те мача-със серии от асове в решителните моменти.
Както асовете на Мурильо в тайбрека на последния мач,с който ни изхвърлиха от финалите.

Нито блока,нито сервисът ни,нито играта в защита могат да компенсират такъв важен елемент като посрещането,а при нас проблема е наистина сериозен.
А Виктор е голям талант,но и най-добрият център е безполезен когато имаш разпределител който не играе с центровете(за което донякъде е виновно и вездесъщото трагично посрещане).

За да съм пределно ясен ще повторя-не ми пука че губим от световни величия като Бразилия и Русия.Знам че имаме СТРАХОТЕН отбор, но съм приел спокойно факта че има и по-добри от нас.
Това заради което се ядосвам е че вместо да се подобряват слабостите ни в игра,ние тъпчем на място.Методиката ли е грешна,просто не се получават нещата или пък "толкова си можем" в посрещане?

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 09 сеп 2010 15:41

Човече, аз те разбирам напълно, но разбери че Пранди няма магическа пръчка и да оправи всичко за една година. В крайна сметка Казийски е на 25 години вече и трябва да приемем, че трудно би могъл да стане по-добър на този елемент. Не можеш да обвиниш Пранди, че не търси заместник на Пламен, просто избора му е доста ограничен. Завъртя доста хора на този пост, но никой не оправдава доверието му. Сега ще опита да наложи Пенчев, ако се окаже сполучлив ход - супер, ако не - ще се търси друг. Ако бяхме с Мартин Стоев още щяхме да се мъчим с Коце Стойков и Гайдарски.
Добър сервис и силен сервис невинаги означават едно и също, затова втория ти пост е по-конкретен. От тези, които си изброил само Русия и Куба играят главно със силов сервис, донякъде и Германия. В останалите отбори има по 1-2 играчи с наистина силен начален удар, горе долу като в нашия отбор. Но в крайна сметка волейболът не е само сервис и "ако им тръгне сервиса" е частен случай. В тези си състави отборите на САЩ, Италия, Франция и още по-малко Германия не са никаква пречка за нас. Гледах ги всичките тази година, слаби са. Сърбите са на нашето ниво, Куба и Русия малко над него. Над всички са бразилците, които са почти непобедими. С малко повече късмет и работа съм убеден, че ще сме на полуфинал, което ще бъде ОГРОМЕН успех.

И пак да добавя - с Пранди имаме огромен напредък в блока и защитата!

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 сеп 2010 16:15

Не, сериозно .... и на мен ми е енигма, защо посрещаме толкова лошо ?
И то при положение, че имаме страхотни изпълнители на начален удар !
Чудя се, дали не се тренира това посрещане ?
При наличието на Матей, Жеката, Владо Николов, Цецо Соколов .... все хора с унищожителен сервиз, това означава, че на'ще посрещачи, на трениривките имат страхотни изпълнители срещу себе си !
Ама на ..... явно нещо не се получава .... :|
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 09 сеп 2010 16:51

THE G.A.M.E написа:Не, сериозно .... и на мен ми е енигма, защо посрещаме толкова лошо ?
И то при положение, че имаме страхотни изпълнители на начален удар !
Чудя се, дали не се тренира това посрещане ?
При наличието на Матей, Жеката, Владо Николов, Цецо Соколов .... все хора с унищожителен сервиз, това означава, че на'ще посрещачи, на трениривките имат страхотни изпълнители срещу себе си !
Ама на ..... явно нещо не се получава .... :|

Истината е, че просто нямаме класа в този елемент. Всичко идва от неправилно водене на тренировките в детска възраст. Посрещането е може би най-трудният елемент във волейболната игра и трябва то да е АБ-то на тренировките. Не сте ли забелязали, че ние винаги сме имали невероятни нападатели и слаби посрещачи (тук таме има някои изключения). При големите отбори (особено при Бразилия и Франция) си мисля, че най-напред ги учат да посрещат и после да атакуват, така и трябва да бъде. Посрещачите в младежкия ни нац. отбор дават надежда, че може би е започнато вече да се работи с младите в тази насока, дано да е така.

Върни се в “Волейбол”