България 1:3 Полша, 2013 CEV VEC-жени, 21:00 ч., 7. 09. 2013
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: България - Полша, 2013 CEV VEC-жени, 21:00 ч., 7. 09. 2013
Падаме то се е видяло,нашите нямат и сили вече.
Отиде си мача,големи нерви требват, да се гледат наште мацки!
Заслужена победа на Полша.Попиляха ни.Излизането ни от групата вече е под въпрос,всичко ще се реши утре срещу Чехия.
Milen84 написа:Отиде си мача,големи нерви требват, да се гледат наште мацки!
Аз не обичам да гледам баскетбол и волейбол точно заради нервите. Кому е нужно да си трови живота заради някакви? Вярно, че става дума за национален отбор, още повече, че и никой нищо не очаква от нашите, но все пак...
Нищо лошо не е станало. Загубата от Полша може и да е била за добро. Не знам какво се е случвало, но имайки предвид какви пари се дават там за този спорт и у нас, по- добре да замълчим с критиките. Женският волейбол го няма никакъв от десетилетия.
Ако бием в следващия мач, който не знам кога ще се играе, класираме ли се нататък? Или отпадаме?
Чух, че първият гейм сме се изложили сериозно, но когато става дума за жени, всичко може да се очаква. В мъжкия волейбол, а и като цяло спорт, е почти немислимо да стане голям обрат. Ясно е защо.
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!
То е ясно ,че са по силни Полша ,ама нали и нашите били вдигнали нивото с Абонданца ,и Сръбкините са по добри според мен !
Много е зле работата в посрещането!
Много е зле работата в посрещането!
Много съм разочарован от тази загуба, много.. Гледах вчерашния мач на нашите със Сърбия и изпитах невероятно чувство и гордост от играта и победата. А сега...
Както казват в такива случаи: Типично по български. Повярваха си може би прекалено много след вчерашния обрат над европейския шампион или пък може би вчерашната победа ги е изцедила най-вече емоционално.
Но аз си мисля, че можехми е да спечелим днешния мач. Първият гейм като че ли беше много важен. Нашите водиха с 5 точки в края на гейма, а допуснаха обрат. Абонданца може би тлябваше да реагира по-остро още при първото техническо прекъсване. После пак можеше да се опита нещо, за да ги спрем. Видя се много добре, че ни биха заради посрещането. След вторият гейм просто ни рразбиха посрещането отвсякъде. Абонданца толкова ли няма някакви разработени варианти със смени и т.н. когато посрещането очевидно не върви ама никак. Другото ключово нещо е сервиса. Полякините ни затрудниха адски много с техния сервис, а ние въобще цял мач не ги натискахме въобще от сервис. С този сервис и с това посрещане нямаме шанс! Дори и за излизане от групата....

Но аз си мисля, че можехми е да спечелим днешния мач. Първият гейм като че ли беше много важен. Нашите водиха с 5 точки в края на гейма, а допуснаха обрат. Абонданца може би тлябваше да реагира по-остро още при първото техническо прекъсване. После пак можеше да се опита нещо, за да ги спрем. Видя се много добре, че ни биха заради посрещането. След вторият гейм просто ни рразбиха посрещането отвсякъде. Абонданца толкова ли няма някакви разработени варианти със смени и т.н. когато посрещането очевидно не върви ама никак. Другото ключово нещо е сервиса. Полякините ни затрудниха адски много с техния сервис, а ние въобще цял мач не ги натискахме въобще от сервис. С този сервис и с това посрещане нямаме шанс! Дори и за излизане от групата....

[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]
danko_sot написа:Много съм разочарован от тази загуба, много.. Гледах вчерашния мач на нашите със Сърбия и изпитах невероятно чувство и гордост от играта и победата. А сега...Както казват в такива случаи: Типично по български. Повярваха си може би прекалено много след вчерашния обрат над европейския шампион или пък може би вчерашната победа ги е изцедила най-вече емоционално.
Без да съм гледал мача, съм сигурен, че жените на Полша не могат да изпълняват толкова силен сервиз, както техните мъже, тоест представителния им отбор.
Не вдигайте в небесата този отбор! Фактът, че е на това първенство, е достатъчно красноречив за неговата класа. Допреди седмица имаше мачове за друг турнир, така че е нормално да има умора. Ако победим Чехия, когато и да е този мач, класираме ли се? После какво евентуално има?
След такъв турнир като "Гран при" медал на европейския шампионат ще е успех.
Последна промяна от daniel875 на 07 сеп 2013 23:11, променено общо 1 път.
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!
- Ботевъ Пловдивски
- Контакти:
Re: България 1:3 Полша, 2013 CEV VEC-жени, 21:00 ч., 7. 09. 2013
България - ПОЛША 1:3 (22:25, 25:18, 13:25, 18:25)
Лошата новина е, че изтървахме първото място в групата, и не само това - може така да се завъртят нещата, че и да отпаднем. Утре задължителна победа срещу Чехия ни трябва, по възможност чиста, а срещу тях винаги играем трудно. Щабът много обърка смените в 3-ия и 4-ия днес. Трябваше Диана Ненова да влезе вместо Китипова, а по едно време в 4-ия играхме без целия "гръбнак" на отбора - Страшимира Филипова, Елица Василева и Христина Русева едновременно на пейката
Най-добрите за Полша - Катажина Сковронска-Долата - 25 т. (18 атаки, 4 блока, 3 аса), Каролина Рошицка - 11 т. (8 атаки, 2 аса, 1 блок), Евелина Сиецка - 9 т. (8 атаки, 1 ас), Мая Токарска - 7 т. (4 атаки, 2 блока, ас).
Най-добрите "Лъвици" - Страшимира Филипова - 16 т. (9 атаки, 5 блока, 2 аса), Елица Василева - 13 т. (11 атаки, 1 ас, 1 блок), Добриана Рабаджиева - 11 т. (10 атаки, ас), Емилия Николова - 7 т. (6 атаки, 1 блок).
Лошата новина е, че изтървахме първото място в групата, и не само това - може така да се завъртят нещата, че и да отпаднем. Утре задължителна победа срещу Чехия ни трябва, по възможност чиста, а срещу тях винаги играем трудно. Щабът много обърка смените в 3-ия и 4-ия днес. Трябваше Диана Ненова да влезе вместо Китипова, а по едно време в 4-ия играхме без целия "гръбнак" на отбора - Страшимира Филипова, Елица Василева и Христина Русева едновременно на пейката

Най-добрите за Полша - Катажина Сковронска-Долата - 25 т. (18 атаки, 4 блока, 3 аса), Каролина Рошицка - 11 т. (8 атаки, 2 аса, 1 блок), Евелина Сиецка - 9 т. (8 атаки, 1 ас), Мая Токарска - 7 т. (4 атаки, 2 блока, ас).
Най-добрите "Лъвици" - Страшимира Филипова - 16 т. (9 атаки, 5 блока, 2 аса), Елица Василева - 13 т. (11 атаки, 1 ас, 1 блок), Добриана Рабаджиева - 11 т. (10 атаки, ас), Емилия Николова - 7 т. (6 атаки, 1 блок).

-
- Контакти:
По-слабо едва ли някога сме играли и не вярвам, че скоро ще има такъв двубой. Вирнаха си малко нослетата след вчерашната победа. Утре победа над Чехия ни класира за следващия етап! Успех!
-
- Контакти:
Ето подробности за турнира:
http://www.blitz.bg/sport/article/193415
http://www.blitz.bg/sport/article/193415