Във волейбола ЦСКА значи България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Re: Във волейбола ЦСКА значи България

Мнениеот acmilan » 24 яну 2010 13:38

Гуу написа:
acmilan написа:Гуу,донякъде съм съгласен с теб,само че победата на ЦСКА над Динамо беше омаловажена единствено и само от лицето Ефрем Димитров.Трябва ли да изброявам лицата и медиите,които омаловажаваха едни доста по-сериозни успехи на Левски?Мисля,че не.Държа да подчертая,че много ценя мнението ти,защото то в огромен процент от случаите е обективно и лишено от типичните за всеки един червен и син фен силни пристрастия.Именно заради това не искам да ме разбираш погрешно,че аз искам да омаловажа успеха на волейболния ЦСКА,напротив,просто исках да споделя моите впечатления от едно определено про-цесекарско отношение от страна на мнозинството медии и феновете,които официално не са сини или червени.Интересно би ми било как ти мислиш по този въпрос?Що се отнася до Рилски Спортист,те все пак спечелиха Балканската лига,а нашите журналистчета не обърнаха почти никакво внимание.Дунав пък прави нещо прекрасно с оглед трагичното състояние на женския ни баскетбол.

Балогодаря ;)
Всъщност, не си съвсем прав, почти всички "сини" журналисти я омаловажиха, наслушах се на доста коментари от от рода на "Динамо са в страхотна криза", "Динамо не са това, за което ги представят" и т.н и т.н.
Картината в България е такава, че "червените" и "сините" журналисти (с малки изключения) омаловажават постижения на "кръвния си враг". Ако това, че успехите на Левски са малко повече подценявани от тези на ЦСКА, се дължи най-вече на факта, че "червенните" представители в медиите са повече от "сините". Иначе това да омаловажаваме постиеженията на другия, като че ли ни е заложено в народопсихологията.
Колкото до успеха на Рилски спортист, то там не се вдигна толкова шум, поради две причини.
1) Както вече казах - успехът. Без да подецянвам постигнатото от Рилски посртист, но постижението на волейболния ЦСКА е далеч по-голямо. Ако си спомняш преди няколко години, когато Емил Коен беше жив, женския баскетболен отбор на ЦСКА спечели Адриатическата лига, тогава не се вдигна чак толкова голям шум, колкото сега за волйболистите на ЦСКА.
2) Популярността - Няма какво да се лъжем, ЦСКА е далеч по известния, популярен и обичан отбор, с повече фенове и е съвсем нормално да предизвика повече интерес, за добро ли за лошо това е положението. Факт е, че успехите на ЦСКА и Левски предизвикват най-голям отзвук в медиите..

За победата над Динамо лично аз помня само,че Ефрем си говореше пак простотиите,но да речем Жаклин Михайлов писа,че това е голям успех,в Гонг традиционно се държат колегиално към съперника в тези ситуации и неслучайно са радио предаване,сайт и форум за по-интелигентната част от феновете.Това че червените фенове са повече сред журналистите е истина,само че доскоро битуваше обратната теза,че сините са повече.Проучването на БЛИЦ показа леко предимство за ЦСКА.Абе ние сме си гаден народ и гледаме повече другия да е зле,а не толкова ние да сме добре.Прав си,че постижението на волейболния ЦСКА е по-голямо,но все пак не беше правилно успехът на Рилски Спортист да мине между това дали футболистите на грандовете са обядвали в 12 или 1 часа на обяд,да речем.Иначе много добре помня спечелването на Адриатическата лига от отбора на Емил Коен,беше голямо шоу финалът си спомням ;) Жалко,че после се случи това нещо с Коен,можеше да помогне много за развитието на българския баскетбол.Що се отнася до пристрастната,бих казал крайна журналистика в синя или червена посока,няма да забравя една реплика на Гриша Ганчев-не можеш да дразниш и да настройваш срещу себе си половин България :)
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

Върни се в “Волейбол”