LUDAKIS написа:пелинат написа:От снощи след класирането на волейболния отбор ЦСКА си мисля с добро за един човек,който никога не ми е бил симпатичен,а именно президента на БФ по волейбол и Левски-Сиконко Данчо Лазаров.Какво имам предвид,в началото на сезона ,той прецени че няма отбор и средства за Шампионска лига и предложи на ЦСКА да играят вместо шампиона Левски.Това беше един жест който заслужава само уважение.Последствие съдбата се отблагодари на феновете на волейбола и за първи път български волейболен отбор преминава групите на Шампионска лига.На фона на тези коректни взаимоотношения във волейбола се сетих за две случки от два други популярни и обичани спорта.В края на август ръководството на шампиона по баскетбол за мъже Лукойл реши ,че няма да участва в Европейските турнири,но уповести това тогава,когато вече никои друг български отбор не можеше да кандидатства за освободеното място.Мисля че няма нужда от коментар.Преди година и половина ЦСКА стана шампион със 16 точки пред Левски и с много подготвен отбор за атакуване на групите на Шампионската лига по футбол.Тогава на преден план излезе Т.Батков ,който със серия медиини изяви и открит натиск към БФС реши да се докопа до парите от Шампионска лига по втория начин.На тези които са много "загрижени" за спазването на законите и ще оправдаят действията на Батков,само ще кажа че в момента собствениците на Манчестер Юнайтед признаха че дължат 713млн.евро,но си играят в Шампионска лига и никой в Англия не им иска лиценза.За справка при ЦСКА дълга беше 400хил.евро,а само Ней бе продаден впоследствие за 800хил.евро.Но съдбата си върна на Батков и Левски с лихвите.Всички знаем какво се случи на отбора последната година и половина и как марката Левски вече олекна много.Това са нещата които ми се въртят в главата и ще ми бъде интересно да чуя и други мнения.
Защо намесваш волейбол с футбол ?? или се опитваш да си провокативен ?? неможеш да коментираш само историческото класиране на български отбор в волейболната шампионска лига ?? а трябва здраво да осереш и този празник с стари дразги ...
Темата разисква отношението между собствениците на отборите в различните видове спорт.За жеста на Данчо Лазаров-собственик на Левски-Сиконко към ЦСКА.Ако не беше този жест нямаше да я има снощната радост.Сравних и отношенията в баскетбола и футбола и си правя изводи защо волейбола е единствения отборен спорт който е на ниво у нас.Съжалявам,че доста от пишещите по темата не вникнаха в същността и.