СЛ: България - Аржентина 2-ри мач
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- we are the champions
- Контакти:
Re: СЛ: България - Аржентина 2-ри мач
Поляците, не веднъж и два пъти са казвали ,че да играят в Варна е пълен ад за тях,така ,че не виждам защо трябва да ни тревожат... да добри са ама просто ,не мисля ,че ако от мачовете с тях зависи класирането на отбора,нашите ще изпуснат този уникален шанс така ,че....
Трябва да измислим още скандирания, за да има разнообразие и още по-добра атмосфера.
Жалко, че реагирате така на това, което се случи. Лично на мен ми развали страшно много кефа. Предпочитам сто пъти повече да бяхме играли тай-брек и да изгубим точка пред това.
Май от писалите тука никой не е бил на мача, не че и хората на мача не реагираха по подобен начин.
Ето фактите: Съдията направи общо 6 обратни отсъждания - някои от тях очевадни и в реално време, някои се видяха от повторенията. Имаше една брутална грешка в полза на аржентинците, даже и те самите не разбраха защо съдията им свири за тях, и общо 5 грешки в наша полза - 3 от които в четвъртия гейм, 2 от които на геймбол за Аржентина, и поне 2 от тях бяха абсолютно видими в реално време и умишлени.
Аз даже на грешната атака на Цецо Соколов си седнах на мястото, като беше очевадно, че гейма е приключил в полза на Аржентина.
Аз следя волейбола и съм ставал свидетел на много съдийски тесли в наш ущърб през годините, но това не намали горчилката в края на мача - вместо да гледам драматична петсетова драма и вероятно сладка победа, гледах съдийски извращения... щом това ви кефи, кефете се.
Много харесвам нашия отбор и наистина няма за какво да бъде упрекван, но само искам да дам един пример, макар и от друг спорт:
На няколко пъти съм засичал Джокович да признае спорна топка за съперника, при грешно отсъждане в негова полза, и то при важни точки, и то когато съперника не е имал възможност да ползва хоук ай. И какво се случва после. Джокера допълнително се мобилизира и побеждава. Сякаш казва: "Аз не просто съм по-добър, аз съм и по-благороден, друга класа". И фактът е, че и съперникът му го усеща, и дори се комплексира. Подчертавам, че не харесвам Джокович , нито като стил на игра, нито като личност.
Та все си мисля, че колкото и да не е прието много във волейбола, при третата аванта някой от нашите можеше вдигне ръка и да признае.
Май от писалите тука никой не е бил на мача, не че и хората на мача не реагираха по подобен начин.
Ето фактите: Съдията направи общо 6 обратни отсъждания - някои от тях очевадни и в реално време, някои се видяха от повторенията. Имаше една брутална грешка в полза на аржентинците, даже и те самите не разбраха защо съдията им свири за тях, и общо 5 грешки в наша полза - 3 от които в четвъртия гейм, 2 от които на геймбол за Аржентина, и поне 2 от тях бяха абсолютно видими в реално време и умишлени.
Аз даже на грешната атака на Цецо Соколов си седнах на мястото, като беше очевадно, че гейма е приключил в полза на Аржентина.
Аз следя волейбола и съм ставал свидетел на много съдийски тесли в наш ущърб през годините, но това не намали горчилката в края на мача - вместо да гледам драматична петсетова драма и вероятно сладка победа, гледах съдийски извращения... щом това ви кефи, кефете се.
Много харесвам нашия отбор и наистина няма за какво да бъде упрекван, но само искам да дам един пример, макар и от друг спорт:
На няколко пъти съм засичал Джокович да признае спорна топка за съперника, при грешно отсъждане в негова полза, и то при важни точки, и то когато съперника не е имал възможност да ползва хоук ай. И какво се случва после. Джокера допълнително се мобилизира и побеждава. Сякаш казва: "Аз не просто съм по-добър, аз съм и по-благороден, друга класа". И фактът е, че и съперникът му го усеща, и дори се комплексира. Подчертавам, че не харесвам Джокович , нито като стил на игра, нито като личност.
Та все си мисля, че колкото и да не е прието много във волейбола, при третата аванта някой от нашите можеше вдигне ръка и да признае.
- mistreated
- Контакти:
DamonHill написа:Жалко, че реагирате така на това, което се случи. Лично на мен ми развали страшно много кефа. Предпочитам сто пъти повече да бяхме играли тай-брек и да изгубим точка пред това.
Айде стига с тези глупости, а? Имаше не една, а 2 грешки в наш ущърб. Един аут, който на повторенията се видя, че е на линията и едни блок-аут на Виктор, когато топката мина на метър встрани от ръцете му.
Във вреда на Аржентина имаше 3 грешни отсъждания, 2 от които в края на мача. Аз обаче още не съм убеден, че при атаката на Цецо наистина нямаше докосване на филето от блока. Съдията посочи мрежа, а не добра топка.
Абсурдно е такива изказвания от страна на българи след мача. Момчетата дадоха всичко от себе си, за да победят пред тази публика, а с такива коментари само обезценявате техния труд. Посочи ми на един волейболен мач някой да си е признал за нещо, ако съдията е свирил в негова полза. "Признанията" става все, след като така или иначе си загубил точката. Аржентинците също се правеха на луди при грешките в наш ущърб, ама тях никой не ги вини, нали?
При толкова много рязане от страна на знайни и незнайни съдии през годините, сега правим проблем за 1 точка в един мач, който е без никакво значение за съперника. Айде спрете се, че ми натегнаха тези глупости за феърплей. Срещу нас никой, никога не е играл феърплей. Никога!
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...
Като чета мненията на някои форумисти и веднага ми идва на акъла онази приказка за българския казан в ада. Имам чувството, че ако ни свирят български съдии и ще ни режат повече от чуждестранните. На мен лично още са ми пред очите десетките съдийски "грешки" и как половин метров аут се даваше вътре през деветдесетте години на миналия век. Онзи нашия отбор с Любо Ганев и Димо Тонев как беше мачкан от онази Италия с Джани, как съдиите нагло ни се смееха в очите, сякаш искаха да ни кажат "така е, мълчете си и си трайте". А онази Италия нямаше нужда от такива аванти, но си бяха свикнали да им се правят подаръци по два-три пъти на гейм.
Един път съдиите ни подариха една-две точки и ние самите вдигнахме олелия до небесата. За големите отбори, тези съдийски "грешки" са част от играта. Но са свикнали да са в тяхна полза.
Живи и здрави, и се радвайте на успехите на нашите волейболисти!
Един път съдиите ни подариха една-две точки и ние самите вдигнахме олелия до небесата. За големите отбори, тези съдийски "грешки" са част от играта. Но са свикнали да са в тяхна полза.
Живи и здрави, и се радвайте на успехите на нашите волейболисти!
Последна промяна от balgarin на 24 юни 2013 10:10, променено общо 1 път.
-
- Контакти:
Хайде, хайде. Всички сме съгласни, че е най-добре съдиите да са на 100% коректни. Да, ако бяхме ние ощетените, тук всички щяха да се възмущават, както неведнъж се е случвало (надявам се това да отговаря на въпроса на дунав русе). Факт е обаче, че ако съдийството не е коректно, обикновено, в поне 80% от случаите, ощетените сме ние. Факт е също, че когато един отбор домакинства, редно е съдията да му пусне мааалко повече гювеч при спорните топки. Особено когато домакин е България или Полша, които вкарват най-запалената публика. То точно затова и миналата година беше толкова възмутително, че холандецът даде толкова много точки на Полша, при положение, че домакинствахме ние.
Та, да, по-добре е всички да са честни, но след като досега не са били честни, и то в наша вреда, не мисля да се тюхкам и вайкам, задето веднъж и на нас са ни подарили победа. И при положение, че ни трябват точки, не мисля да укорявам момчетата, задето не са си признавали грешките. Да, не е толкова приятно, колкото би било ако победата беше честна, но не, не предпочитам да бяхме играли тайбрек и да бяхме загубили една или две точки заради това. Да, в този мач заслужавахме да играем пети гейм, но в много други мачове сме заслужвали по-добри резултати. Ако се гледа цялостната картина на мачовете досега, заслужавахме това побутване, въпреки че конкретно в този мач не заслужавахме да спечелим 3:1.
Аз имам един въпрос за телевизионното предаване - плакатите против федерацията видяха ли се на която и да е от камерите или водещата пак е обяснявала как всички в залата са усмихнати и никой не протестира против нищо? В събота гледах по телевизията и малко се учудих на това изказване, но в неделя бях в залата и виждах какво става с очите си. Добре че поне този път не се намеси охрана да им взима плакатите...
Само да не е поредната простотия на Теди Джорджо "Не мъже, а герои", моля те!!!! Този всеки мач се опитва да измисли някоя нова простотия, всяка следваща по-тъпа и от предишната, но така и не взе да научи имената на всички волейболисти!
Та, да, по-добре е всички да са честни, но след като досега не са били честни, и то в наша вреда, не мисля да се тюхкам и вайкам, задето веднъж и на нас са ни подарили победа. И при положение, че ни трябват точки, не мисля да укорявам момчетата, задето не са си признавали грешките. Да, не е толкова приятно, колкото би било ако победата беше честна, но не, не предпочитам да бяхме играли тайбрек и да бяхме загубили една или две точки заради това. Да, в този мач заслужавахме да играем пети гейм, но в много други мачове сме заслужвали по-добри резултати. Ако се гледа цялостната картина на мачовете досега, заслужавахме това побутване, въпреки че конкретно в този мач не заслужавахме да спечелим 3:1.
Аз имам един въпрос за телевизионното предаване - плакатите против федерацията видяха ли се на която и да е от камерите или водещата пак е обяснявала как всички в залата са усмихнати и никой не протестира против нищо? В събота гледах по телевизията и малко се учудих на това изказване, но в неделя бях в залата и виждах какво става с очите си. Добре че поне този път не се намеси охрана да им взима плакатите...
Eminem написа:Трябва да измислим още скандирания, за да има разнообразие и още по-добра атмосфера.
Само да не е поредната простотия на Теди Джорджо "Не мъже, а герои", моля те!!!! Този всеки мач се опитва да измисли някоя нова простотия, всяка следваща по-тъпа и от предишната, но така и не взе да научи имената на всички волейболисти!
-
Хубава победа ( Като резултат ) ... Обаче играта ни беше доста под нивото на тази в Събота.
Аржентинците също ни затрудниха, след като показаха по-добър сервис в сравнение със съботната вечер.
Но общо взето, ние сами си направихме труден мача ...
Слабият сервис+разпокъсаният блок, беше достатъчно гостите да изглеждат равностойни.
Пак го пиша - резултатът е отличен с оглед на показаното.
А дали ни е честна и справедлива победата - според мен е справедлива, но не толкова честна.
Португалският рефер го сложи здраво на "Гаучосите", но това е нормално.
Като вземем напредвид това, че в залата цареше невероятна волейболна атмосфера, създавана от над 12 000 зрители + традиционната непоносимост на португалоговорящите към Аржентина, то нещата са резонни.
Аржентинците също ни затрудниха, след като показаха по-добър сервис в сравнение със съботната вечер.
Но общо взето, ние сами си направихме труден мача ...
Слабият сервис+разпокъсаният блок, беше достатъчно гостите да изглеждат равностойни.
Пак го пиша - резултатът е отличен с оглед на показаното.
А дали ни е честна и справедлива победата - според мен е справедлива, но не толкова честна.

Португалският рефер го сложи здраво на "Гаучосите", но това е нормално.
Като вземем напредвид това, че в залата цареше невероятна волейболна атмосфера, създавана от над 12 000 зрители + традиционната непоносимост на португалоговорящите към Аржентина, то нещата са резонни.

Наистина щеше да е по-добре да бяхме взели "чисто" четвъртия гейм, но от друга страна и нас съдиите са ни рязали много пъти, така че мисля, че нещата са в равновесие.
Сега ни чакат супер тежки 6 мача. Аз не смятам, че отбора ще се класира за финалите и честно казано, не мисля и че това трябва да е целта. Тези момчета трябва да се обиграват постепеннои нямат сили да се преборят с Полша и Бразилия.
Прави ми лошо впечатление слабият ни сервиз - и като сила, а и като точност.
И накрая - тоя Теди Джорджо не може ли да бъде малко по-тих, така да се каже. То писва в един момент. Аз, като човек, който ходи по доста футболни мачове се дразня много на това масово подгряване на публиката. Нали уж има фен-клуб, който стои в C блока. Да подгрява само тях, те да палят залата. А това "Не мъже, а герои", както и вика "Играй" не вадят от душевно равновесие.
Както и че обяви гост-коментатора Ники Иванов за най-великият български разпределител на всики времена...
Сега ни чакат супер тежки 6 мача. Аз не смятам, че отбора ще се класира за финалите и честно казано, не мисля и че това трябва да е целта. Тези момчета трябва да се обиграват постепеннои нямат сили да се преборят с Полша и Бразилия.
Прави ми лошо впечатление слабият ни сервиз - и като сила, а и като точност.
И накрая - тоя Теди Джорджо не може ли да бъде малко по-тих, така да се каже. То писва в един момент. Аз, като човек, който ходи по доста футболни мачове се дразня много на това масово подгряване на публиката. Нали уж има фен-клуб, който стои в C блока. Да подгрява само тях, те да палят залата. А това "Не мъже, а герои", както и вика "Играй" не вадят от душевно равновесие.

Както и че обяви гост-коментатора Ники Иванов за най-великият български разпределител на всики времена...

- Viktor4o_Rs
- Контакти:
Че ни подпряха, подпряха ни, няма спор.
Не виждам обаче защо трябва да се правят драми, след като аржентинците така или иначе са се класирали и тези грешки в наша полза реално не ги бъркат въобще. Бъдете сигурни, че на финалите там ако играем пак с тях, реферите ще обърнат свирката в наша вреда, както неведнъж е ставало
Иначе за нас ситуацията в групата е много добра - реално Полша отпадна от сметките, а ние ще се борим с американците за второто място. В момента сме на 3 точки пред тях, така че се надявам да вземем поне 1 чиста победа при гостуването си в САЩ, дай Боже 2
. Не бива да отписваме и гостуванията на Бразилия, дано там вземем нещо също
Американците имат по-трудна програма от нас, защото гостуват на Полша и Бразилия, надявам се че поляците ще спънат янките, за да запазят своята чест. А във Варна по всяка вероятност ще ни трябват 2 чисти победи над вече отпадналата "Дружина полска" и в залата ще е ад за гостите

- mistreated
- Контакти:
Някои отписват отсега поляците, а това далеч не е така. Те имат 2 поредни домакинства на Аржентина и САЩ, където спокойно могат да вземат 10-12 точки. Като прибавим досегашните им 3, то те ще имат 13-15 точки преди гостуването във Варна (поне според мен).
Дори и да вземем 2 победи в Щатите (аз ще съм предоволен и на една), то следват 2 гостувания на Бразилия, където ще се радваме и на точка. Това означава, че поне според мен няма да имаме повече от 15-16 точки преди мачовете с Полша.
Как ги отписвате поляците, не ми е много ясно.
Дори и да вземем 2 победи в Щатите (аз ще съм предоволен и на една), то следват 2 гостувания на Бразилия, където ще се радваме и на точка. Това означава, че поне според мен няма да имаме повече от 15-16 точки преди мачовете с Полша.
Как ги отписвате поляците, не ми е много ясно.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...