Вчера бяха обявени наказанията за финансовите нарушения, установени от одита на волейболната федерация. Само глоби, затвор няма, въпреки очакванията на поддръжниците на опозицията. За мен лично това решение не беше изненада и само потвърждава, че престъпления и кражби не е имало. Грешки и неспазени процедури - да. Очаквах този изход, защото резултатите на тази федерация, която е най-успешната на Олимпиадата, със сигурност оправдават бюджет от 5 млн. на година. За разлика от други федерации, които не предлагат на обществото никакъв резултат срещу парите, които консумират. И защото неправилно отчетени разходи в графа "Други" не означава непременно откраднати пари.
Разбира се, слепите поддръжници на Радо Стойчев и сие ще скочат с викове "Мафия", "Корумпирана държава" и т.н. Тези хора просто отказват да слушат рационални аргуенти. За тях Лазаров е престъпник, а Радо и Матей - богове. Знам, че най-вероятно няма да променят тази своя позиция. Но нека, ако са в състояние да проявят капка обективност, отново да помислят върху фактите и да си отговорят на въпроса дали не сбъркаха, като повярваха сляпо на бившия треньор.
За "Престъпленията на Федерацията"
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- brat domingo
- Контакти:
Re: За "Престъпленията на Федерацията"
Искам да обърна внимание, че административната санкция няма нищо общо с наказателната такава и проверката на прокуратурата ще покаже дали е имало безстопанственост в БФВ или пък, не дай Боже, присвояване. Не разбирам как това е "край на проверката", като истинската такава ТЕПЪРВА ЗАПОЧВА? Данча и ти брате Доминго наистина ли решихте, че с глобите се свършва всичко ? 

- brat domingo
- Контакти:
onogur написа:Искам да обърна внимание, че административната санкция няма нищо общо с наказателната такава и проверката на прокуратурата ще покаже дали е имало безстопанственост в БФВ или пък, не дай Боже, присвояване. Не разбирам как това е "край на проверката", като истинската такава ТЕПЪРВА ЗАПОЧВА? Данча и ти брате Доминго наистина ли решихте, че с глобите се свършва всичко ?
Наистина има проверка от прокуратурата, която не знаем на какъв етап е. Тази проверка доказва, че Лазаров не се ползва с протекции, за разлика от други. Нека видим какво ще излезе.
Въпреки горното обстоятелство, въпросът ми към опозиционерите остава открит.
Държавата я интересува само да си прибере парите и това е! Къде са отишли половин милион от Световната Лига не стана и няма да стане ясно .... Ама най-важното е, че тия 70 000 лева са дадени на държавата, а какво и как се случва във федерацията никой не го е грижа....
СРАМОТА!

-
- Контакти:
Вече толкова пъти съм отговарял на твоя въпрос към "опозиционерите", толкова пъти съм се аргументирал и толкова пъти съм изявявал възмущение... Не съм си променил позицията. Само ще призная, че наистина съм обезверен. Ако с тези джобни пари за глоби Данчо вече е чист пред обществото, просто не знам... И всичко, в което обвини "опозиционерите" (сляпа вяра в човека, начело на позицията им, липса на обективност, невъзможност да се спори...), важи най-вече за твоя лагер, защото досега не съм видял един смислен коментар в подкрепа на вожда ви.
Държа да отбележа, че, като "опозиционер", както ме определи, далеч не се присъединявам към лагера на Константинов. Без да съм следил работата му досега, ми е ясно, че е същият, ако не и по-голям престъпник от Лазаров. И в никакъв случай не искам да слага ръце върху волейбола.
Държа да отбележа, че, като "опозиционер", както ме определи, далеч не се присъединявам към лагера на Константинов. Без да съм следил работата му досега, ми е ясно, че е същият, ако не и по-голям престъпник от Лазаров. И в никакъв случай не искам да слага ръце върху волейбола.
За какво ти е тази проверка и какъв аргумент би могла да бъде тя? Да, тя е установила финансови разминавания най-общо казано, но въобще не третира, пък и няма такава задача, легитимността на самата федерация.
Как е възможно от усурнайсетте регистрирани клуба, членове на федерацията, само има няма 15-20 да извършват реална дейност? Тоест проблема на първо място е в мъртвите души. След това идва ред на т.н. търговия с влияние, което нейния президент упражнява. И най-накрая е ред на инжинера.
Как е възможно от усурнайсетте регистрирани клуба, членове на федерацията, само има няма 15-20 да извършват реална дейност? Тоест проблема на първо място е в мъртвите души. След това идва ред на т.н. търговия с влияние, което нейния президент упражнява. И най-накрая е ред на инжинера.
Велик българин е Данчо Лазаров.
- орчо войвода
- Контакти:
Изчакайте пресконференцията на Ивайло Константинов утре и тогава коментирайте .Този човек е подлога на две партии , които в момента в таен съюз управляват България - ГЕРБ и ДПС . http://www.dennews.bg/news/2012/9/19/93 ... ent-na-bfv
- anihilator
- Контакти:
ти скочи тук с някави дивотии добре де как герб и дпс управляват българия
защо тогава на президенските избори 100 000 в турция и 500 000 мюсюлмани в българия гласуваха за калфин
ако можеш да ми отговориш ще опитам да се съглася с теб
, дпс управляваха 8 години с ндсв и бсп това е истина няма спор по този въпрос

Започналото в края на август разследване за длъжностно присвояване в Българската волейболна федерация (БФВ) продължава и никога не е било прекратявано.
Това заяви за "България Днес" говорителят на Софийска градска прокуратура Румяна Арнаудова. Разследването бе образувано в края на август, след като проверка в БФВ на Агенцията за държавна финансова инспекция откри непроведени обществени поръчки на стойност 1,4 млн. лв. без ДДС, както и че липсват приходи от Световна лига 2011 в размер на около 600 хил. долара. Преди дни обаче шефът на волейболната федерация Данчо Лазаров заяви, че БФВ е платила 72 400 лв. глоби, с което всичко било изчистено. "Важното е, че вече всичко е пито-платено и сметките са чисти", каза в интервю за в. "Труд" Лазаров.
Споменатата от волейболният шеф сума представлява само административната глоба, наложена на федерацията, поясниха магистратите. "Плащането на тази глоба в никакъв случай не спира разследването за длъжностно присвояване в БФВ, което прокуратурата прави и в момента. Изчистването на задължения по административно производства няма никакво отношение към хода на наказателното производство", категорична бе говорителката на СГП Румяна Арнаудова. "Когато има престъпно нарушение на Закона за обществените поръчки, логично е да има наказателно производство и то да не приключи с глоба", заяви пред "България Днес" градският прокурор на София Николай Кокинов.
Бисерка БОРИСОВА, в. „България Днес”
http://volleyball.sportal.bg/news.php?news=386557
Това заяви за "България Днес" говорителят на Софийска градска прокуратура Румяна Арнаудова. Разследването бе образувано в края на август, след като проверка в БФВ на Агенцията за държавна финансова инспекция откри непроведени обществени поръчки на стойност 1,4 млн. лв. без ДДС, както и че липсват приходи от Световна лига 2011 в размер на около 600 хил. долара. Преди дни обаче шефът на волейболната федерация Данчо Лазаров заяви, че БФВ е платила 72 400 лв. глоби, с което всичко било изчистено. "Важното е, че вече всичко е пито-платено и сметките са чисти", каза в интервю за в. "Труд" Лазаров.
Споменатата от волейболният шеф сума представлява само административната глоба, наложена на федерацията, поясниха магистратите. "Плащането на тази глоба в никакъв случай не спира разследването за длъжностно присвояване в БФВ, което прокуратурата прави и в момента. Изчистването на задължения по административно производства няма никакво отношение към хода на наказателното производство", категорична бе говорителката на СГП Румяна Арнаудова. "Когато има престъпно нарушение на Закона за обществените поръчки, логично е да има наказателно производство и то да не приключи с глоба", заяви пред "България Днес" градският прокурор на София Николай Кокинов.
Бисерка БОРИСОВА, в. „България Днес”
http://volleyball.sportal.bg/news.php?news=386557