Анкета: Найден Найденов или Камило Плачи?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Анкета: Найден Найденов или Камило Плачи?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
medenka
Контакти:

Re: Анкета: Найден Найденов или Камило Плачи?

Мнениеот medenka » 29 авг 2012 19:40

Краставичарят Ганчо написа:Аз искам да задам следния въпрос към Камило Плачи - "Защо господин Плачи след като вече над 3 години сте в България още не сте научил българския език и си позволявате да давате наставления на италиански. Това е меко казано неуважително! По-добре един човек да си направи труда на научи езика на страната в която си вади хляба, отколкото други 10 да се мъчат да разберат родния му език !!!"

- Колко е труден българският език?
- Извинявам се на българите, че още не съм изучил добре българския, но разбирам доста от терминологията във волейбола. Не съм научил българския не защото не го обичам, а защото нямам време от подготовката за мачовете. Първата точка, която записах в предварителния разговор беше, че ако аз съм треньор на националния отбор, искам учителка, която да ме научи да говоря български език
"7 Дни Спорт"

apocalexxnow
Контакти:

Мнениеот apocalexxnow » 30 авг 2012 00:46

Брей 5 страници, добре се развива темата. Само пак някои абсурдни постове...

Как пък най-големият проблем ви е на вас българския... Къде се е чуло и видяло треньор специално да учи родния език на играчите, за да им говори на него? Освен ако не става дума за голям световен език или не си го знае отпреди (както е случаят с Хайнен в Германия). Така или иначе, точно това ли е най-големият проблем - на какъв език говори? При положение, че 80% от отбора говори вече свободно италиански, а останалите 20% бързо учат най-важното. Още повече Камило сто пъти каза, че ще учи български, а за мен това ще бъде огромен комплимент, да го слушам как говори на бг на почивките. И нещо, което не е чак толкова необходимо. Защото колкото и да учи бг, като роден българин няма никога да проговори, тоест пак ще има една разлика в нивото на общуване.

А защо не прие преди олимпиадата - първо не е много ясно дали изобщо му е предлагано, второ той тогава беше в болница и изобщо не се знаеше дали ще се оправи навреме, за да стане треньор. Ако има опасност да се наложи да стоиш следващите 3 седмици в болница, а четвъртата почва олимпиадата, има ли смисъл да приемаш??? Намерихте за какво да го обвините...

Иначе да, при така създалата се ситуация, единственият логичен избор е Плачи. Жалко само, че догодина или по-догодина ще направи 1 загуба, Данчо ще се е наговорил я с Найден, я със Стоев, я с някой друг и Плачи веднага ще изхвърчи, за да дойде въпросния.

Но най-коректното в случая беше или изобщо да не говорят как със сигурност тандемът щял да се запази, или просто да не го пипат. Не че от Найден има полза, не че се държи адекватно в момента, просто не постъпиха изобщо коректно спрямо него.

Та в крайна сметка - Плачи. Това дето се приказва за българите треньори, че трябвало да се подкрепят и да се залага на родното - това е стандартен аргумент, който изтъкват Найден и Стоев, защото се надяват те да лапнат поста. А всеки друг, който е на такава позиция при сегашното положение на нещата просто проявява криворазбран национализъм. След като най-добрият, най-запознатият и най-подходящият е чужденец, взимаш него. Още повече, той проявява желание да остане тук за по-малко пари, да научи бг и да вземе бг паспорт! Какво повече искате?

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 30 авг 2012 02:26

[center]Плачи поема България и обяви пред Гонг: Или старши, или нищо![/center]

В четвъртък по обед Българската федерация по волейбол ще одобри за нов старши треньор на мъжкия ни национален отбор Камило Плачи. Гонг разбра от свои отлично информирани източници, че условията на италианеца, които от няколко часа вече е в София със своя личен менажер, са договорени на 90-95%. Договорът му ще бъде за 4 години! Плачи ще присъства и на самото заседание на Управителния съвет на БФВ, странно, за който покана няма към досегашния наставник Найден Найденов! Това е поредното доказателство, че изборът е предрешен.

Самият Камило Плачи сподели пред Гонг късно тази вечер своите изисквания, като най-важното и за първи път тиражирано е: „Вече не говорим аз да бъда помощник треньор! Сега изборът е или старши или нищо с България!”. Италианецът припомняме, че 4 години бе пом.треньор на България, докато начело щафетата си предаваха Силвано Пранди, Радостин Стойчев и Найден Найденов.

„Аз не съм предател, не съм предавал никой от хората с които работих – Стойчев, Пранди и Найденов. Бях зад гърба на всички. Искам да работя с български помощници, но не знам те дали ще се съгласят да са в екипа ми. Искам да работя с Найден, Георги Петров и Мирослав Живков. Аз искам да съм само и единствено старши треньор. Разбира се, че ще имам нужда от човек, който да върши работата, която аз до сега изпълнявах и да бъде до мен. Надявам се това да бъдат Найден, Жоро и Миро, но ако те не се съгласят, то трябва да потърсим друг човек за това!”, обяви пред Гонг Плачи. Самият Найден Найденов вече пък заяви, че няма да се съгласи на това и също постави условия да бъде запазено досегашното статукво.

Според БФВ големият плюс на Плачи сега е изготвената от него програма за работа в следващите 4 години. Камило не скри и пред Гонг, че има в момента 3 оферти за работа като първи треньор от Катар, Бразилия и Русия, но няма да ги приеме, за да стане селекционер на България и да работи само за това.

„Искам да оставя следа в България. Искам да съм старши треньор, имам програма за следващите 4 години, като покрай мен искам и ваши, български треньори да се научат на волейбол от световно ниво и да израснат. Няма да поемам клубен тим защото така ще мога на 100% да се отдам на България и при изборът на играчи няма да имам пристрастия. Това, че сега искам от помощник да бъда старши треньор не е предателство. До сега работих по 18-20 часа на денонощие за българския тим, подготвях мачовете технически и при тримата селекционер, правих го преди и по време на Олимпиадата. Видя се това, нали?! Така постигнахме най-доброто с целия екип заедно. Не съм предател! Това е и причината при предишното ми идване в София първо да се обадя на Найден, че съм тук, за да преговарям. Първо на него казах и след това говорих с БФВ. Не мога да съм предател нито към Найден, нито към никой друг”, допълни италианецът.

Гонг научи, че едно от изискванията на Плачи в личния му договор с БФВ е да му бъде съдействано намирането на български учител защото и в момента той учи нашия език, но иска от следващото лято да може да говори с националните ни волейболисти на чист български език.

Договорът на Камило Плачи начело на волейболните ни национали ще бъде за 4 години. Той ще се води на работа през целите 12 месеца на година с 20 почивни дни. Почти 9 от тези 12 месеца, той ще бъде у нас – 5 месеца през лятото и 4, за да следи българското волейболно първенство, да прави курсове за треньори в България. Останалите 3 месеца той ще наблюдава легионерите ни в чуждите първенства, ще пътува до други държави, за да се учи от тамошните шампионати.

След като България завърши на 4-то място на Летните олимпийски игри с треньорски тандем Найденов – Плачи, договорите на щаба изтекоха и трите варианта пред БФВ са Найденов, Плачи и Мартин Стоев. Запознати, а и хора от управлението са на мнение, че най-правилният избор е Плачи, защото в противен случай нямало да постигнем добри резултати на Евро`2013 и след това щяло да се наложи да се прави избор на нов наставник. Изборът на Плачи пък е идеален също така за БФВ защото според тях той не е обвързан с враждуващите това лято групи.

По информация на Гонг на УС на БФВ по обед освен, че ще бъде одобрен Камило Плачи за новия старши треньор на България, ще бъде обсъждано направеното последните месеци, постигнатото на Олимпиадата, но и ще се сформира нова структура на централата с нови комисии и постове.

Неутрален
Контакти:

Мнениеот Неутрален » 30 авг 2012 09:55

Реакцията на Плачи е правилна и на място. При положение че върши поне 60-70 % от работата, нормално е да бъде треньор. Найден няма качества, това го знаят и във федерацията и Плачи и самия Найден го осъзнава. Обаче успеха на олимпиадата му даде достатъчно самочувствие да претендира за поста, нищо че и сам знае че не става. Това е голяма хапка за него в момента. Колкото до БФВ, тази сган не знае как трябва да се държи с треньорския щаб както и състезателите. Там се действа по комунистически, а няма как да е другояче защото всичките до един са такива,а някой са потомствени комуноиди като смешника инженер. Когато баща ти е бил директор на завода за полупроводници, ти трябва да бъдеш директор на завода за цели проводници. Е не става това другари, лапаницата свърши. Дано някой ви накара да "повръщате" всички заграбено през годините. При комунизЪма беше така, тоя да се маха да идва оня , така се работи и днес. Вместо да ги изпратят както е редно, с едно голямо благодаря и някакъв хубав спомен от пребиваването в България те ги гонят като кучета. Мислех си че това може да се случи само на чужденците, обаче и "наш'те" не са пощадени от начина на действане на федерацията. Проблема не е само във измисления инженер, целия УС трябва да получи забрана да стъпва във федерацията, както и техните роднини до 4 коляно.

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 30 авг 2012 16:05

Плачи е треньор на националите !!! Негов помощник ще бъде друг италианец! ;)

Потребителски аватар
MainEventer
Контакти:

Мнениеот MainEventer » 30 авг 2012 17:18

Плачи сега трябва много бързо да научи български език :!:

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 30 авг 2012 17:52

MainEventer написа:Плачи сега трябва много бързо да научи български език :!:

Ще го научи ! ;) Мисля, че сам обеща, че ако стане нац. селекционер до следващото лято ще говори на български :)

vasko1
Контакти:

Мнениеот vasko1 » 30 авг 2012 17:54

Изобщо не трябва да учи български да ни слуша глупостите, а 80% от момчетата знаят италиански, а основните термини няма как да не ги научат тези, които не знаят. Правилно решение в случея, защото Найден горкият изобщо не става да води национален отбор, а нз защо Ирина така го защитава. Гледали ли е Олимпиадата започвам да се чудя.

Потребителски аватар
MainEventer
Контакти:

Мнениеот MainEventer » 30 авг 2012 20:05

vasko1 написа:

Изобщо не трябва да учи български да ни слуша глупостите, а 80% от момчетата знаят италиански, а основните термини няма как да не ги научат тези, които не знаят. Правилно решение в случея, защото Найден горкият изобщо не става да води национален отбор, а нз защо Ирина така го защитава. Гледали ли е Олимпиадата започвам да се чудя.

Напротив, трябва да знае български език. Скримов например не е длъжен да знае италиански. И 80 % не е 100%.

Върни се в “Волейбол”