България - Германия - 1:3 FT

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
MainEventer
Контакти:

Re: България - Германия - 1:3 FT

Мнениеот MainEventer » 14 май 2012 18:29

THE G.A.M.E написа:Да не покажеш какво наистина мислиш към отбор, който е те е бил, това е лицемерие.

Аз лично доволно си ги псувах снощи немчугите ...
Не, че и без т'ва не искам да ги дерат във всеки спорт де. :lol:

Защо трябва да се мрази отбор, който те е победил съвсем честно и заслужено ? Трябва да има уважение, когато те бият заслужено и да си взимаме поуките. Ако псуваме вместо да си вземем поука, доникъде няма да стигнем.
Ами по тази логика трябва да мразим хиляди отбори.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 14 май 2012 18:44

Абе, разбирам и позицията за уважение и респект.

Ама неможем да съдим хората, които по-някакъв начин ги е яд на загубата ...
И в такъв момент, какъв по-удачен начин да изразиш ядът си от това - да си го изкараш на тоя, дето те е бил.
И това е нормална реакция, недейте да съдите ...

За добро или лошо, ние сме балканци, и така си избиваме ядът, не комплексите.
Презрението към съперника не е от вчера и днес.
Така че, не се изненадвайте на подобни реакции.

Друг вече е въпросът - Кое е правилно.
Понеже съм такъв характер и смятам, че българите сме над всички ( въпреки кусурите ни ) ... И не е нормално да ни бие сульо и пульо.
И ако случайно загубим, неможем да имаме никакъв респект към калитарите ... В случая - немци.
И одобрявам, че им показахме, че въпреки че ни биха, те си остават сульо и пульо.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

apocalexxnow
Контакти:

Мнениеот apocalexxnow » 12 юни 2012 16:33

Знаете ли защо паднахме и къде ни е проблемът? В случая вината между Стойчев и Федерацията се дели напълно по равно. Паднахме, защото нямаме психика. Паднахме, защото винаги падаме, когато стигнем полуфинал на важно първенство/купа/лига/квалификация. Ако имаше след тази загуба мач на другия ден срещу Сърбия или Италия, все тая, щяхме да бием, може би с 3:0. Защото винаги е ставало така. Полуфиналът можеше да е със Сърбия, Италия, Франция, дори Финландия, Словакия и т.н. Пак щяхме да паднем, просто защото на полуфинал винаги излизаме с грешната настройка.

Голямата и може би единствената, може би не грешка на Стойчев като треньор, поне така както аз виждам нещата, е това, че не признава факторът психика. Той искал играчите да имат готови технически решения, които да прилагат, когато не им е ден. Ами когато не ти е ден, каквото и да си научил, не го прилагаш правилно и следователно губиш. Не може да не признаваш спортната психология като фактор. Явно е, че при нас все тя ни спъва, поне аз виждам така нещата - проблемът е в собствената ни психика и нагласа преди мачовете. Затова имаме и бронз от Европейското с Пранди, затова се осрахме с Аржентина на Световната лига миналата година, затова играхме отчайващо срещу Русия на Европейското (помните ли изказването на Владо Николов след мача с Русия, че се радват, че са паднали от тях, защото поне се е очаквало, а не са паднали от някой по-слаб), и т.н., и т.н.

Решението е да се намери отнякъде един спортен психолог, най-вероятно чужденец, защото ние едва ли имаме такива специалисти, и да се заработи с целия отбор, групово и индивидуално, за да се преодолее този проблем в манталитета.

Върни се в “Волейбол”