България - Германия - 3:1

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

N.Iliev
Контакти:

Re: България - Германия - 3:1

Мнениеот N.Iliev » 13 сеп 2011 16:17

@ dream_team
Съгласен съм с теб, че по-правилният ход беше да играем с резервите, за да си починат основните играчи, НО пак трябваше да играем за победа, защото това също е по-правилният ход.
А мисля, че Радо Стойчев го каза снощи, големите отбори си правят сметки, ние още сме далеч от нивото и най-вече постоянството на Бразилия, Русия или САЩ, за да си правим тънки сметки...

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 13 сеп 2011 16:32

N.Iliev написа:Понеже нямаше как да изчета 22 страници и може някой вече да го е казал това обаче...
1. Така желаната от голяма част от българите загуба от Германия не съм убеден, че ни гарантираше 3тото място, защото поляците пак можеха да си наредят нещата хем да се класират, хем да са след нас в класирането... тука е въпрос на математика вече.

А ти преди да седнеш и да напишеш тези излеяния, не можа ли да вземеш елка-та и да сметнеш, че нямаше вариант, в който ако ние бяхме паднали 0:3, Полша да си нареди нещата така, че те да са трети, а ние втори.
Дори напротив, ако ние бяхме загубили с 0:3 от Германия, то Полша щеше да се хвърли с пълни сили, за да спечели чисто мача, а с това и да стане първи в групата.
Говориш за математика, а не си си направил елементарния труд да го сметнеш.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

N.Iliev
Контакти:

Мнениеот N.Iliev » 13 сеп 2011 16:45

Не се хващай за най-дребното, не случайно съм използвал израза "не съм убеден", с който се надявах да подскажа, че наистина не съм сядал да смятам възможните врътки...
Все пак моята позиция е, че подобно схеми не ни правят чест, като не искам никой да ангажирам с мнението си, просто го споделям. Европейски шампион трябва да стане най-добрия отбор на това първенство, ако ни отстрани Русия (или някой друг) означава, че не сме най-добрия отбор и не заслужаваме да сме първи... по лесно от това няма как да бъде :)

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 13 сеп 2011 16:56

N.Iliev написа:Не се хващай за най-дребното, не случайно съм използвал израза "не съм убеден", с който се надявах да подскажа, че наистина не съм сядал да смятам възможните врътки...
Все пак моята позиция е, че подобно схеми не ни правят чест, като не искам никой да ангажирам с мнението си, просто го споделям. Европейски шампион трябва да стане най-добрия отбор на това първенство, ако ни отстрани Русия (или някой друг) означава, че не сме най-добрия отбор и не заслужаваме да сме първи... по лесно от това няма как да бъде :)

Сори, ама поне 10 пъти пиша едно и също и пак някой пита "ама нямаше ли пак да станем втори, ама нямаше ли Русия да пусне на Чехия, ама нямаше ли еди си кво". Ами нямаше, хората си правят сметки, не са балами.
Не съм съгласен, че на едно първенство винаги печели най-добрият отбор. Напротив, доста често се получава обратното. Печели най-умният и пресметливият. Ние вчера не бяхме умни. Защото смешните поляци са 3 пъти по-зле от нас в момента, но ще стигнат поне полуфинал, помни ми думата. Това значи, че ще се борят за МЕДАЛИТЕ. Тези, които ние ще гледаме отстрани.
Тогава за какъв феърплей, за каква чест си говорим?

Потребителски аватар
gzagorov
Контакти:

Мнениеот gzagorov » 13 сеп 2011 17:01

Големите отбори си правили сметки, ние не сме били още големи, затова нямаме право да си правим сметки. А защо големите отбори си правят сметките? Ами защото тези сметки са им необходими за постигане на целите при смотани регламетни. А ние толкова ли сме по-добри и от най-големите отбори, че дори да нямаме нужда от сметки. Нямаме морално право на калкулатори ли, какво? Или пък сме по-глупави. Хайде, нека приемем компромисният вариант - наивни сме!
Все пак поздравления за нашите момчета за честната игра и да им пожелаем успех в следващите 3-4 (дано да са 4) мача!
Лицензионната комисия при БФС:
Въз основа на предоставените документи, с решение от 30.06.2016 година, се изменя издадения лиценз, както следва:
1. Наименованието „ПФК ЛИТЕКС ЛОВЕЧ" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - “ПФК ЦСКА - СОФИЯ" ЕАД.

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 13 сеп 2011 17:02

gzagorov написа:Големите отбори си правили сметки, ние не сме били още големи, затова нямаме право да си правим сметки. А защо големите отбори си правят сметките? Ами защото тези сметки са им необходими за постигане на целите при смотани регламетни. А ние толкова ли сме по-добри и от най-големите отбори, че дори да нямаме нужда от сметки. Нямаме морално право на калкулатори ли, какво? Или пък сме по-глупави. Хайде, нека приемем компромисният вариант - наивни сме!
Все пак поздравления за нашите момчета за честната игра и да им пожелаем успех в следващите 3-4 (дано да са 4) мача!

Е те 3 няма как да са :) А дано са 4 :)

Потребителски аватар
gzagorov
Контакти:

Мнениеот gzagorov » 13 сеп 2011 17:17

mistreated написа:
gzagorov написа:Големите отбори си правили сметки, ние не сме били още големи, затова нямаме право да си правим сметки. А защо големите отбори си правят сметките? Ами защото тези сметки са им необходими за постигане на целите при смотани регламетни. А ние толкова ли сме по-добри и от най-големите отбори, че дори да нямаме нужда от сметки. Нямаме морално право на калкулатори ли, какво? Или пък сме по-глупави. Хайде, нека приемем компромисният вариант - наивни сме!

Е те 3 няма как да са :) А дано са 4 :)

Правилно, моя грешка, не броях мача за бронзовите медали. Дано са 4 победи от тук нататък.
Лицензионната комисия при БФС:
Въз основа на предоставените документи, с решение от 30.06.2016 година, се изменя издадения лиценз, както следва:
1. Наименованието „ПФК ЛИТЕКС ЛОВЕЧ" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - “ПФК ЦСКА - СОФИЯ" ЕАД.

N.Iliev
Контакти:

Мнениеот N.Iliev » 13 сеп 2011 17:31

mistreated написа:Тогава за какъв феърплей, за каква чест си говорим?

Добре, съгласен съм с теб и твоята позиция, но пък и не винаги излиза сметката без кръчмаря има и такива случаи назад във времето :)
А иначе то става малко, като мотото в нашата мила татковина "всички като гепят, защо само аз да съм по-будала"
Дайте пък един път да направим нещо голямо и да го постигнем по честния начин, вярно че до сега не ни се получаваше, но винаги има първи път !!! Фактът, че второ голямо първенство подред нашият отбор решава да не прави театър, а да запази спорта чист (до колкото в наше време спортът може да е чист), говори по-скоро за една принципна позиция от колкото за глупост, а дали тази принципна позиция пак ще бъде грешна... до няколко дни ще разберем :)

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 13 сеп 2011 17:35

N.Iliev написа:Фактът, че второ голямо първенство подред нашият отбор решава да не прави театър, а да запази спорта чист (до колкото в наше време спортът може да е чист), говори по-скоро за една принципна позиция от колкото за глупост, а дали тази принципна позиция пак ще бъде грешна... до няколко дни ще разберем :)

Аз не изключвам варианта да отстраним Русия, но да се провалим на полуфинала ...
Тогава вече всички ще изглеждаме смешни, защото ще е един парадокс ... ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 13 сеп 2011 19:38

THE G.A.M.E написа:
N.Iliev написа:Фактът, че второ голямо първенство подред нашият отбор решава да не прави театър, а да запази спорта чист (до колкото в наше време спортът може да е чист), говори по-скоро за една принципна позиция от колкото за глупост, а дали тази принципна позиция пак ще бъде грешна... до няколко дни ще разберем :)

Аз не изключвам варианта да отстраним Русия, но да се провалим на полуфинала ...
Тогава вече всички ще изглеждаме смешни, защото ще е един парадокс ... ;)

За мен е малко вероятно да стане този сценарий. Просто не вярвам да отпаднем на полуфинал от Сърбия, след като сме победили Русия. Не само защото сме по-добри от сърбите в момента, просто морала се вдига неимоверно много след една евентуална победа над Русия. Друг е въпросът, че тя е почти илюзорна на този етап. Искрено се надявам да съм най-лошият пророк на света...

Върни се в “Волейбол”