Знам, че на някои тук мнението ми ще попадне в категорията за "моралните шампиони", ама извинете ме много какъв е тоя псевдо спорт, когато трябва да се целиш да загубиш възможно най-много, че да се класираш възможно по-високо
Аз може да съм глупав и наивен, ама това само доказва теорията на Айнщайн за Вселената и човешката простотия.
Дори и да на цената на всичко, за мен е истинско унижение за всеки един уважаващ себе си СПОРТИСТ да става част от тези мишкарски изпълнения, които вече гледаме 2 първенства поред.
Може да е глупаво и т.н., ама ние на Европейското трябва сме да печелим, а не да правим схеми и изчисления колко да загубим. Това обезсмисля тотално целия спорт и цялата му философия.
Оставете сметките и изчисленията за математиците, а спорта за спортистите. Просто е.
Титлите, медалите се печелят и губят, но достойнството или манталитета на куpвa или го имаш, или не. Мислех, че имате по-високо мнение за нашите волейболисти, че изисквате да се държат като вторите и осъждате тяхната уж "глупост" да правят това, за което би трябвало да излиза всеки един отбор във всеки един мач във всеки един спорт - да се стремят да печелят.
Ако само и единствено в името на някави медали вие гледате и подкрепяте този отбор, то това е нищо друго освен избиване на някакви комплекси...
Ако сме достойни за медали трябва да сме готови да побеждаваме най-добрите независимо на каква фаза.
Ако не сме готови да бием Русия, то значи голямата кошница, с която всички са тръгнали и за това Европейско ще се окаже балон, който ще се спука. Пожелавам успех на нашите, избраха трънливия път, но ако го преминат значи са достойни да са шампиони, иначе не!