Русия спечели финалите на Световната лига !

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
СВОБОДЕН
Контакти:

Re: Русия спечели финалите на Световната лига !

Мнениеот СВОБОДЕН » 11 юли 2011 15:05

Тук темата отиде твърде много в политическа посока и се отклони от истинската си същност, волейбола. Когато се стигне до политика винаги се пишат и говорят какви ли не глупости, та и тук. Истината е, че пътят на България на запад е правилен и не подлежи на съмнение. Ние обаче не може да мразим руснаците. Не обичаме московския комунизъм, но това е друго. Искрено желаем и на Русия да върви в същата посока в която върви и България и да стане един ден истинска демократична страна. Защото сега все още не е, но има и доста положителни неща в сравнение със съветските времена. Вярно е, че демокрацията, свободния пазар и правовата държава с върховенство на закона не са идеални неща, но това е най-добрата измислена от човечеството система. А сега за волейбола. Победата на Русия беше заслужена. Но при това развитие на нещата, който и да беше победил, нямаше да е изненада. В такива мачове като този, вървящи точка за точка в геймовете и стигащи до тайбрек, бразилците са ненадминати майстори на измъкване на победата. Не надиграване, а измъкване. Правили са го много пъти и тук в София срещу нас, но сега им го направиха на тях. Намери се кой да им измъкне мача. Напоследък тези два отбора се срещаха често на този финал и Бразилия побеждаваше с повече концентрация в решителните моменти. Заслугата на треньора Алехно сага е в това, че направи така, че на отбора да бъде изцяло концентриран и да воюва до края. И така нервите на Бразилия не издържаха този път накрая. Очаквам двата отбора да играят водеща роля във волейбола и за напред. Те имат развит волейбол и човешки потенциал в смисъл брой население даващ им голям избор на добри волейболисти. Други такива страни са САЩ, Аржентина и евентуално Китай, ако решат да по сериозно да вложат усилия в това да печелят. Всички останали страни в които волейболът се радва на почит в това число и България имат по малки възможности, но винаги могат да спечелят някой турнир.На мене ми беше омръзнала хегемонията на Бразилия, но ако сега вместо нея има хегемония на Бразилия и Русия, няма да е по добре. Така както преди години ми беше омръзнало да гледам само Италия и Холандия на финала. Дано в този спорт на национално равнище има по голяма конкуренция, повече отбори да печелят големи първенства и кой знае, все някога ще дойде и денят на България. Имаме всички предпоставки за това.
СТО ГОДИНИ, СТО ГОДИНИ, СЛАВЕН ЛЕВСКИ СОФИЯ! СТО ГОДИНИ СЛАВЕН ЛЕВСКИ, ХИЛЯДИ СМЕ НА СВЕТА!

Потребителски аватар
petrof
Контакти:

Мнениеот petrof » 11 юли 2011 17:07

pomiqrat написа:Соцлагера мармалад поздравява любимите си братушки. Цяла тема има за лигата, ама да пуснем нова.

pomiqrat написа:Винаги ми е смешно, когато някой си мисли, че имаме нещо общо с руснаците.

pomiqrat написа:Нямаме никаква кръвна връзка с това племе.

pomiqrat тука хората се радават на успеха на руснаците срещу бразилските цигани. На мен също ми е страшно гот, че руснаците биха. Ти се опитваш по някакъв начин да използваш "политически мотиви" за заяждане. Мани не се излагай. Може да коментираш нещо от спортната страна на нещата за мача, ама да ми пускаш политически лафове, айде нема нужда...
ПОДКРЕПЯЙ МЕСТНИЯ СИ ОТБОР! НЕ БЪДИ К*РВА!
Реконтра от Перник http://vbox7.com/play:ce211868

Потребителски аватар
tonito
Контакти:

Мнениеот tonito » 11 юли 2011 18:08

И аз бях за Русия.Все пак благодарение на победите срещу тях се класирахме за финалната фаза.

Потребителски аватар
mile kitic

Мнениеот mile kitic » 14 юли 2011 22:37

Можеше и ние да я спечелим, ако го нямаше радко ;)
Долу капитализма в Народна република България ! Да живее комунизма !

Върни се в “Волейбол”