Един от най-успешните, най-резултатните и като цяло най-добрите играчи на ЦСКА Филип Майо не спира да дарява усмивки на феновете си. Не спира да се бори за своите мечти. Не спира да помага с всички сили на червения клуб. Вижте какво сподели най-добрият диагонал в България специално за .:
Филип как се чувстваш след втория пореден дубъл, който постигна с екипа на ЦСКА?
Много съм щастлив и мисля, че това беше най-добрият ми сезон досега.
Преди време каза, че най-вероятно ще напуснеш ЦСКА? Какво е положението сега?
Ситуацията в момента е такава, че моят мениджър все още работи за новия сезон, но феновете ми много искат да остана в България. Аз харесвам феновете си. Засега имам още малко време, за да направя финалната стъпка и да реша къде ще продължа, засега все още съм в ЦСКА.
Имаш ли вече конкретни оферти и от кои страни?
Имам оферти от клубове от Италия, Франция, Турция, Полша и Южна Корея
Тази година постигнахте нещо немислимо, записвайки победи във всичките си домакински срещи в България и Европа. На какво се дължи този успех?
Този сезон свършихме много добра работа и написахме история, която няма да бъде забравена. Спечелихме всички домакински мачове в Шампионската лига, купата на CEV и нито една загуба в българското първенство. Много съм щастлив, че съм измежду победителите.
През този сезон ЦСКА беше най-силният откакто си в България? Мислиш, че догодина отборът може да бъде още по-добър?
Аз съм тук в последните 3 години и ЦСКА е силен, но различен от миналия сезон. Този сезон играхме като отбор и бяхме гладни за победи и желаехме с цялото си сърце да напишем история. Имахме една обща цел, една мечта. За следващия сезон не мога да кажа много, но разбира се, че ще сме силни.
Направихте пробив в CEV Cup, стигайки полуфинал? А възможно ли български тим да стигне до финалната четворка в Шампионската лига?
Защо не, всичко е възможно, ние играхме и спечелихме срещу Зенит, а те играха финал, така че ние бяхме отбор, който заслужаваше да е на финалите.
Какво би казал за феновете на ЦСКА?
Те са наистина истински фенове, които обичат ЦСКА с цялото си сърце. Харесвам ги и ги обичам. Мисля, че не бих си тръгнал от България заради феновете на ЦСКА.
Ти си най-добрият диагонал в България? Кои са най-добрите на този пост в световен план?
Благодаря на всички, че гласуваха за мен и ме избраха за най-добър диагонал в България. По света има много добри диагонали. Ако трябва да правя списък, няма да ми стигне времето да ги изброя, а и вашето, за да ги прочетете (смее се).
Какво мислиш за живота в България след трите прекарани години тук?
Много съм щастлив с българи, защото те ме уважават, не само, когато играя, но винаги, когато празнувам в различни заведения. Феновете на ЦСКА са моите фенове и завинаги ще останат в сърцето ми.
Какъв е Майо извън волейболното игрище? Какво обичаш да правиш през свободното си време?
Аз съм един чудесен човек, който говори малко, а действа повече. Когато съм свободен, обичам да излизам с приятели, да се разхождам в София и да откривам нови неща за живота.
Имало ли е момент, в който да съжаляваш, че си дошъл в България?
По време на първия ми сезон, за миг се запитах защо съм дошъл в България, но аз съм силен и решителен човек и го преодолях. Играхме с Левски и феновете на Левски подхвърляха “о, черна маймуна, ужасен черен”. Това наистина беше вид дискриминация, много се разстроих, защото никога не съм бил наричан по този начин. Това беше един много лош момент за мен и няма да го забравя.
Какво мислиш за българския национален отбор? Смяташ ли, че с контузията на Теодор Салпаров, бихме могли да се класираме напред в Световната лига?
Много съжалявам за Салпаров, той е най–добрият играч на поста си и също така добър човек. Той е най-добрият ми приятел. Заради контузията му, ще се наложи да се намери някой, който да го замени, но българският национален отбор е съставен от едни от най-добрите играчи в света и съм сигурен, че ще се намери достоен негов заместник.
Би ли разказал повече за живота си, къде си роден, с какво се занимава семейството ти, как реши да станеш волейболист?
Роден съм в едно градче в Кения, казва се Елдорет. Семейството ми се занимава с фермерство и отглеждане на животни. Когато бях млад, исках да бягам, защото това е традиция в Кения. Един път, когато бях в гимназията, гледах кубинския волейболен национален отбор, който тогава играеше на Световното първенство. Хареса ми спортът и започнах да се интересувам и занимавам с него.
Харесваш ли друго спортове?
Да, лека атлетика, тенис на маса, футбол и много много други.
Ставал ли си жертва на расизъм?
Расизмът е навсякъде по света, бил съм жертва, но както казах, аз съм достатъчно силен човек, за да се справя с това. Никога не ме е безпокояло за дълъг период от време. Никой не може да ме пипне (смее се)
Според теб кой спортист е пример за подражение в световен мащаб?
Във волейбола – Полтавски от Русия. Харесвам го и като човек, и като играч. Забавен е, има слабо тяло като моето и много хора си мислят, че не можеш да играеш силно с такова тяло. Но и двамата опровергаваме това твърдение. В спорта като цяло – харесвам кенийския маратонец – Пол Трегат. Той е един наистина добър пример.
Какво пожелаваш на феновете си?
Използвам това време, за да пожелая на всички мои фенове много щастливи моменти. Много се радвам за вас, вие наистина правите така, че да се чувствам като у дома си в България. Без моите фенове мисля, че нямаше да успея да осъществя мечтите си. Благодаря ви, благодаря ви, ще останете завинаги в сърцето ми. Весел Великден!
Обширно интерво с Филип Майо
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
- Контакти: