Барселона игра полуфинал на световното клубно първенство в Япония с Ал-Садд. Добре. Биха 4:0. Още по-добре. Вия си счупи крака - зле. Но какво е да играеш пред 66 000 хиляди зрители, дошли да гледат шоу, а да не издадат нито един звук? На бас, че повече от 1 000 фенове на Барса от Европа не са дошли, макар че и това е множко. Та то българските фенове са по-добре от японците - подкрепяме си отбора докрай, независимо къде! При тях - само светкавици от фотоапарати, нищо друго. Защо, по дяволите? Футбола нали е игра за феновете? Оп, ето я логиката - такива измислени фенчета за какво са? Само някакъв мижав опит за мексиканска вълна! Та тази вълна се прави във .. зали за волейбол с капацитет не повече от 6 000 - 7 000. По време на Световната лига нашите (на българите) фенове го правеха по веднъж на гейм !! Щом си от Япония, отиди на мача Сантос - Кашива! Там не знам колко публика е имало, но надали са били удостоени с честта на Барса! Подкрепяй родния си отбор! Според вас, има ли смисъл от такива фенчета?
[center]Давайте мнения![/center]
Какво е днешния футбол за някои хора?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Уейн Рууни
- Контакти:
Какво е днешния футбол за някои хора?
[center]Левски, Милан
[center]Кой ли отбор е с 26 титли, 25 купи, 13 златни дубъла, и 3 требъла?[/center]
[center]Кой ли отбор е с 26 титли, 25 купи, 13 златни дубъла, и 3 требъла?[/center]
-
- Контакти:
Re: Какво е днешния футбол за някои хора?
Японците като цяло са малко по сдържани, виждал съм концерти, на които залите се пукат по шевовете, за билета ще се сбият, но са в ПЪТИ по-тихи от ..европейците примерно. Просто гледат/слушат и така.. Въпрос на културни различия. Според мен щом се наслаждават на шоуто, то не ги прави по-малко фенове, те не са отишли там за ИДЕЯТА, а наистина да видят нещо, което харесват.
[center]
[/center]

- child in time
- Контакти:
Става дума за различна култура предполагам! Сигурно за тях някои наши привички също са странни!
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! 

Принципно при японците пълната тишина е израз на голямо възхищение. Не знам доколко е вярно при футболните мачове, но от това, което съм виждал по други места пълната тишина беше възможно най-голямото признание от една японска публика. Все пак са съвсем различна култура от тази която познаваме.
- Бижутера
- Контакти:
Уейн Рууни написа:Барселона игра полуфинал на световното клубно първенство в Япония с Ал-Садд. Добре. Биха 4:0. Още по-добре. Вия си счупи крака - зле. Но какво е да играеш пред 66 000 хиляди зрители, дошли да гледат шоу, а да не издадат нито един звук? На бас, че повече от 1 000 фенове на Барса от Европа не са дошли, макар че и това е множко. Та то българските фенове са по-добре от японците - подкрепяме си отбора докрай, независимо къде! При тях - само светкавици от фотоапарати, нищо друго. Защо, по дяволите? Футбола нали е игра за феновете? Оп, ето я логиката - такива измислени фенчета за какво са? Само някакъв мижав опит за мексиканска вълна! Та тази вълна се прави във .. зали за волейбол с капацитет не повече от 6 000 - 7 000. По време на Световната лига нашите (на българите) фенове го правеха по веднъж на гейм !! Щом си от Япония, отиди на мача Сантос - Кашива! Там не знам колко публика е имало, но надали са били удостоени с честта на Барса! Подкрепяй родния си отбор! Според вас, има ли смисъл от такива фенчета?
[center]Давайте мнения![/center]
А какво да направят? Да пускат бомбички и да трошат седалки ли...? Това е Япония, а не дивите Балкани

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
Футбола е бизнес. 66000 х 50-100дол. + шапка,шалче,фланелка и т.н. Снимат и се кефят.По-добре от 500-600 ,половината гратис, псуват и избиват комплекси. "Сантос"- "Кашива" беше пълен стадион. Също.
Там е съвсем друга култура.При тях едно ръкостискане е достатъчно и ти вярват.А тука ако няма документ ще те нацепят яко.По принцип само публиката на балканите и по южните страни е жива.Бил съм на мачове на Ман и на Челси,вика се доло горе едно и също,само името на отбора сменят и то е come Man приемрно ,или каквъто е другия отбор това са най-честите възгласи.Затова като дойде тука някой отбор и винаги казва има невероятно публика.Истинската атмосфера може да са усети само по на юг.Аз ходя на мачовете за да гледам самия мач,много рядко викам,просто се кефя на самия мач и толкова това ме радва.
BETCHUALENG написа:Японците като цяло са малко по сдържани, виждал съм концерти, на които залите се пукат по шевовете, за билета ще се сбият, но са в ПЪТИ по-тихи от ..европейците примерно. Просто гледат/слушат и така.. Въпрос на културни различия. Според мен щом се наслаждават на шоуто, то не ги прави по-малко фенове, те не са отишли там за ИДЕЯТА, а наистина да видят нещо, което харесват.
Прав си. Проявленията и на различните фенове зависят от културата, на която принадлежат. Не можем да изискваме японците да са като нас например. Просто това, което е нормално за една култура, за друга е съвсем неприемливо.
"Бела жига, това сега си ти!
И цела книга много ще те измори!"
И цела книга много ще те измори!"
- Bartolomej
- Контакти:
Та то българските фенове са по-добре от японците - подкрепяме си отбора докрай, независимо къде! При тях - само светкавици от фотоапарати, нищо друго. Защо, по дяволите? Футбола нали е игра за феновете?
И защо японците трябва да подкрепят някви чужди отбори , просто са отишли да гледат мач . Кой отбор си подкрепяме докрай българските фенове .. барса, сантос , юве , милан и т.н ли

▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
Акулите нападат само от глад или при самозащита
- Bartolomej
- Контакти:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_e9AOUloPv0&feature=related[/youtube]
a това е за всеки , който си мисли , че в Япония са некви смешни фенчета
a това е за всеки , който си мисли , че в Япония са некви смешни фенчета
▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒