За Европейските първенства...

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

За Европейските първенства...

Мнениеот smoothc » 02 юли 2011 20:32

Футболът в Европа в последните 5 години стана още по-интересен и още по-равностоен.Конкуренцията в топ първенствата е огромна ,в Англия "вечната Топ четворка" е вече минало,благодарение на Манчестър Сити ,а Тотнъм е може би на прогресиращият английски отбор!Италианската Сериа А бавно се отърсва от скандала от 2006 Калчополи,отбори като Наполи и Лацио,,превзеха голямата 5-ца ,митичният Ювентус изживява може би най-лошите си години в историята,Милан детронира Интер от трона,новият сезон се очертава да бъде безкрайно динамичен и интересен!
Бундеслигата по мое мнение е най-динамичното първенство в Европа- всеки кръг е наситен с голове,ако погледнем стадионите-средната посещаемост е най-високата в Европа-и нещото ,което най-много ме радва е ,че отборите все повече залагат на младите си таланти от школите,момчета на по 17-18 -19 години,които наистина са доста качествени играчи! От новия сезон Бундеслигата ще има 4 отбора в ШЛ-още едно доказателство че,немският футбол е в сериозен прогрес!
Испанската Примера ,начело с Реал и Барса ,които реално погледнато нямат конкуренция в Испания,се развива във възходяща линия,но не толкова във вътрешен план,а във външен!-Погледнете последните финалисти в ШЛ и ЛЕ за последните 5 години-и ще ви стане ясно!
Това явление се дължи не толкова на Барса и Реал,а на Севиля ,Виляреал и Атлетико Мадрид-те са отборите дърпащи Испанският футбол напред!
Френската Лига 1 е най-успорваната определено,но тук нещата са доста сложни и са по-скоро с отрицателен знак!
Лион стана 6 пъти поред шампион на Франция!...- и едва преди две години станаха Бордо ,после Марсилия и сега Лил-някой ще кажат-ами това означава,че футбола е в прогрес...но за съжаление е точно обратното-Тук се наблюдава следното:Силните стават слаби,а слабите още по-слаби...Просто се получава един затворен кръг за съжаление! Жалко,че имат доста талантливи футболисти,които се разпродават из Европа,и дефакто се получава следният отрицателен феномен:Силни школи с талантливи играчи,но слаби отбори без никаква конкурентноспособност! И ето ,какво излиза:Френският футбол преди 2008 беше по-силен,въпреки че реално Лион беше двигателя за това,а сега 3 години поред имат различен шампион,а футбола е по-слаб! Жалко...наистина-явно трябват кардинални реформи с основно ядро детско-юношеските школи и политика насочена за добри резултати в ЕКТ! Това явно е спасението!

Та миналият сезон съвсем спокойно можем да го наречем "свръхдинамичен"-Отбори като Порто,Дортмунд,Шалке,Тотнъм,Брага бяха т.нар "хитове",по които лудна цяла футболна Европа. С прекрасното си представяне,те доказаха ,че с хъс,борба и акъл се постигат велики неща -и с една дума: ТЕ направиха целият сезон ,изключинелно емоционален и интересен!
За сезон 2011-2012 мога да кажа следното: Очаквам да бъде най-силният,интересен и динамичен сезон в Европа за последните 10 години! Убеден съм в думите си,просто достатъчно е да видим положението в момента + трансферният пазар,който и преди бях казал,че ще бъде феноменален-99% съм сигурен че ще бие всички рекорди за трансферни суми до момента! С една дума "за милионите няма да има закони"!
В Англия:Битката за титлата според мен основно ще бъде между Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити! Челси в никакъв случай не ги подценявам,но в дебютния сезон на Вилаш-Боаш ,е абсурд да се спечели титлата!

В Испания:Реал и Барса отново ще водят 20+точки пред 3 и 4-те,но кой от двата ще спечели титлата накрая,ще разберем май месец!

В Германия:Баварската машина ще смаже конкуренцията ,убеден съм в това!

В Италия:Милан и Интер ще са главните заподозрени,но нищо чудно накрая да стане:Двама се карат и Рома печели!

Във Франция:4 отбора с равни шансове ще се борят за титлата:Лион ,Марсилия,ПСЖ,Лил!

Потребителски аватар
boys85
Контакти:

Re: За Европейските първенства...

Мнениеот boys85 » 02 юли 2011 21:05

Не съм съгласен за Франция. Там винаги е било оспорвано и отборите на върха често са били различни. Не случайно най-титулуваният отбор Сент-Етиен е с едва 10 титли. А Лион никога не са били фактор във Франция, просто улучиха точния момент и с много сериозни инвестиции успяха да спечелят 7 титли за отрицателно време. А дори и след тяхната хегемония, не мисля, че толкова е спаднало нивото. Не случайно имаха 2 отбора на четвъртфинал за ШЛ. Проблемът е, че липсват сериозни капиталови ресурси и отборите са принудени да продават постоянно играчите си в чужбина в повечето случаи за ниски суми. Но пък за това са производител номер 1 в Европа на млади таланти!

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 02 юли 2011 21:16

boys85 написа:Не съм съгласен за Франция. Там винаги е било оспорвано и отборите на върха често са били различни. Не случайно най-титулуваният отбор Сент-Етиен е с едва 10 титли. А Лион никога не са били фактор във Франция, просто улучиха точния момент и с много сериозни инвестиции успяха да спечелят 7 титли за отрицателно време. А дори и след тяхната хегемония, не мисля, че толкова е спаднало нивото. Не случайно имаха 2 отбора на четвъртфинал за ШЛ. Проблемът е, че липсват сериозни капиталови ресурси и отборите са принудени да продават постоянно играчите си в чужбина в повечето случаи за ниски суми. Но пък за това са производител номер 1 в Европа на млади таланти!

Извинявай,но кажи ми откога Сент-Етиен не са печелили титла?! А и ,ако не си забелязал говоря за последните 5 години! Лион калко 1/4 финали изиграха в ШЛ през това време? Ами и преди това? Моля ти се...Лион е лицето на френският футбол за 21 век ,факт неуспорим!
Да прав си ,че произвеждат млади таланти,и след това ги продават за малки суми,но ето това е разковничето за евентуален прогрес-там да съсредоточат основните си ресурси и инвестиции!
Между другото Испания е номер 1 по-отношение на обучение и развитие на младите си таланти! Питай когото искаш! Доста по-напред са в това отношение!

hrclspr12
Контакти:

Мнениеот hrclspr12 » 03 юли 2011 00:51

Титлата в Англия ще се реши между Ливърпул или Челси. Крайно време е Ливърпул да бъде шампион. Времето на Юнайтед изтече.

Потребителски аватар
ace_ventura
Контакти:

Мнениеот ace_ventura » 03 юли 2011 15:29

hrclspr12 написа:Титлата в Англия ще се реши между Ливърпул или Челси. Крайно време е Ливърпул да бъде шампион. Времето на Юнайтед изтече.

АМИН :!:
Hey you! Don't help them to bury the light. Don't give in without a fight.

Върни се в “Футбол - Свят”