Бих искал да коментираме сезона 2010- 2011 год. от гледна точка на изпадналите отбори от топпървенствата на Европа Много интересно и почти невероятно е как се развиха събитията и отбори като Ла Коруня/Исп/, Сампдория /Ит/ и Монако/ Фр/, изпаднаха от елитния ешелон на своите страни.
Ла Коруня полуфиналиста от 2004 за ШЛ., Монако финалиста от същия турнир /Финал Порто - Монако-3:0- Гелзенкирхен/ вече не са сред елита на своите страни
Спомняте ли си четвъртфиналите Милан - Ла Коруня 4:1, а в реванша Ла Коруня- Милан-4:0. Тогава Милан бяха смятани за фаворит на турнира същата година, победи категорично в първия мач, а после какво стана на реванша. Някои смятаха, че мача е уреден на черно тото, но в реванша Ла Коруня, въпреки тежката загуба в първия мач ги обезличи тотално. За
Монако какво да кажем ,отстрани Челси на Абрамович на полуфинала, загуби финала от Порто на Жозе Моуриньо.
Финал 2003-2004 год. Монако 0 - 3 Порто -ст. Фелтинс Арена,Гелзенкирхен
Порто
99. Витор Баия
2. Жорже Коща
4. Рикардо Карвальо
8. Нуньо Валенте
22. Пауло Ферейра
6. Пауло Кощиня
10. Деко Соуса (заменен в 85-тата минута от номер 3., Педро Емануел)
18. Рибейро Маниш
19. Карлуш Алберто (заменен в 60-тата минута от номер 15., Дмитрий Аленичев)
23. Педро Мендес
11. Вандерлей Дерлей (заменен в 78-тата минута от номер 77., Бени Маккарти)
Треньор: Жозе Муриньо
Неизползвани резерви
13. Нуньо
5. Рикардо Коща
9. Едгарас Янкаускас
17. Хосе Босингва
Монако
Флавио Рома
Жулиен Родригез
Гаел Живе (заменен в 72-рата минута от Себастиен Скилачи)
Уго Ибара
Лукас Бернарди
Патрис Евра
Людовик Жули (заменен в 23-тата минута от Дадо Пършо)
Едуард Сисе (заменен в 64-тата минута от Шабани Нонда)
Андреас Зикос
Жулиен Ротен
Фернандо Мориентес
Треньор: Дидие Дешам
Самдория, финалиста за КЕШ от 1992, миналия сезон /2009-2010г/ завърши четвърти в Италия, малко не му достигна да влезе в групите онзи сезон /отпадна от Вердер след продължения/ също изпадна този сезон.
Наистина странно нещо е футболът.
Изпадащите в големите първенства
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Изпадащите в големите първенства
Самп бяха разпънали сергията. Виновен е президентът на тима. Пари има, добри играчи също, обаче тръгна да продава на килограм.
"Монако" след финала през 2004 г. тотално сбъркаха с политиката на отбора- звезди с огромни заплати, а резултати никакви. Естествено беше след такива разходи, да последава финансовия крах, който предопредели близкото изпадане.
"Депортиво" сами са си виновни. От последните два кръга да ти трябват 2 точки, и да вземеш само 1 (Барса им пусна равния), като последния мач си домакин... Впрочем, те "Валенсия" са им черна котка. Преди години пак в последния кръг ги биха на "Риасор" и дадоха титлата на "Барселона"...
"Монако" след финала през 2004 г. тотално сбъркаха с политиката на отбора- звезди с огромни заплати, а резултати никакви. Естествено беше след такива разходи, да последава финансовия крах, който предопредели близкото изпадане.
"Депортиво" сами са си виновни. От последните два кръга да ти трябват 2 точки, и да вземеш само 1 (Барса им пусна равния), като последния мач си домакин... Впрочем, те "Валенсия" са им черна котка. Преди години пак в последния кръг ги биха на "Риасор" и дадоха титлата на "Барселона"...
...по лицето ми усмивката е трайна, щото на сърцето ми не пише MADE IN CHINA !!!
1912
1912
За добро или за лошо, футболът се променя във времето и това никой не може да го предотврати. Отбори, които са били фактор в европейския футбол, залязват (като започнем от Реймс, Торино, Нотингам, Борусия М, Лийдс, Сампдория и много други), а на тяхно място изгряват отбори, които са имали сравнително малко успехи в миналото (Манчестър Сити, Виляреал, Лион и др).
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!
Tommi написа:За добро или за лошо, футболът се променя във времето и това никой не може да го предотврати. Отбори, които са били фактор в европейския футбол, залязват (като започнем от Реймс, Торино, Нотингам, Борусия М, Лийдс, Сампдория и много други), а на тяхно място изгряват отбори, които са имали сравнително малко успехи в миналото (Манчестър Сити, Виляреал, Лион и др).
Челси къде ги забрави или понеже са ти любимци, за това
От италианското първенство имам най - преки впечатления и там най ме е яд,за отбора на Бари-страшно красив суперфутболен град,с отбор,стадион и традиции...стискам им палци догодина да се връщат в елита
Както бях писал в една друга тема,Ла Коруня караше последните 5-6 години на доизживяване и стари лаври,едва ли скоро ще се завърнат в Примера,същото се отнася и за Монако-Лига 2 е много равностойна и едва ли скоро ще се завърнат в елита.
Както бях писал в една друга тема,Ла Коруня караше последните 5-6 години на доизживяване и стари лаври,едва ли скоро ще се завърнат в Примера,същото се отнася и за Монако-Лига 2 е много равностойна и едва ли скоро ще се завърнат в елита.
Поклон пред най-великия отбор на Левски 1963-1968!
"Смъртта не е най-голямата загуба в живота.Най-голямата загуба е това,което умира в нас докато сме още живи.НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ!"
"Смъртта не е най-голямата загуба в живота.Най-голямата загуба е това,което умира в нас докато сме още живи.НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ!"
joe написа:Tommi написа:За добро или за лошо, футболът се променя във времето и това никой не може да го предотврати. Отбори, които са били фактор в европейския футбол, залязват (като започнем от Реймс, Торино, Нотингам, Борусия М, Лийдс, Сампдория и много други), а на тяхно място изгряват отбори, които са имали сравнително малко успехи в миналото (Манчестър Сити, Виляреал, Лион и др).
Челси къде ги забрави или понеже са ти любимци, за товаа Виляреал не са спечелили нищо НИКОГА, така че не знам за какви ''успехи'' ми говориш, един успех - 1/2 финал в ШЛ, нито титли, нито купи, нищооо
Преди ерата "Абрамович" Челси е ставал шампион на Англия, печелил е купата (2-3 пъти), два пъти е печелил КНК и веднъж Суперкупата на Европа. Манчестър Сити също има успехи, но са по-далеч във времето и затова съм го написал.
А Виляреал има 1/2 финал и 1/4 финал в Купата на УЕФА, 1/2 финал в Лига Европа и 1/2 финал в Шампионската лига. Това не са ли успехи?
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!
eelche написа:От италианското първенство имам най - преки впечатления и там най ме е яд,за отбора на Бари-страшно красив суперфутболен град,с отбор,стадион и традиции...стискам им палци догодина да се връщат в елита![]()
Koлкото и да е равностойна Лига 2, за което си прав, си мисля че точно Монако ше успеят да се върнат доста бързо. Максимум до 2 години според мен, ще видим
LIVERPOOL RULZZ
"Нант", "Ланс", "Монако", "Реймс"... интересна втора дивизия ще е.
...по лицето ми усмивката е трайна, щото на сърцето ми не пише MADE IN CHINA !!!
1912
1912
Tommi написа:
Преди ерата "Абрамович" Челси е ставал шампион на Англия, печелил е купата (2-3 пъти), два пъти е печелил КНК и веднъж Суперкупата на Европа. Манчестър Сити също има успехи, но са по-далеч във времето и затова съм го написал.
А Виляреал има 1/2 финал и 1/4 финал в Купата на УЕФА, 1/2 финал в Лига Европа и 1/2 финал в Шампионската лига. Това не са ли успехи?
На Челси не са ли ''далеч във времето''
crazy_one написа:eelche написа:От италианското първенство имам най - преки впечатления и там най ме е яд,за отбора на Бари-страшно красив суперфутболен град,с отбор,стадион и традиции...стискам им палци догодина да се връщат в елита![]()
Koлкото и да е равностойна Лига 2, за което си прав, си мисля че точно Монако ше успеят да се върнат доста бързо. Максимум до 2 години според мен, ще видим
Монако се връщат догодина,прекалено богат клуб са за Лига 2
За Сампдория,кво да ви кажа?!?!
"681-а - от тук започва България, 1878-а - от тук започва свободата, 1914 - от тук започва животът ни!"