Буфон е вратарят на десетилетието

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Буфон е вратарят на десетилетието

Мнениеот ogrizko » 05 яну 2011 15:32

Джанлуиджи Буфон бе избран за най-добър вратар на първото десетилетие на 21-и век в класацията на Международната федерация за футболна история и статистика (IFFHS).
Вратарят на италианския национален отбор и Ювентус събра 182 точки и изпревари само с 5 точки втория в класацията Икер Касияс.
Буфон, който вече е възстановен от контузия в гърба и скоро ще се завърне на терена, ще бъде награден на специална галавечер със сертификат и златна статуетка.
Вратар номер 1 на 2010 година Икер Касияс (Испания и Реал Мадрид) остана втори в класацията със 177 точки, а чехът Петер Чех от Челси допълни призовата тройка със 138 точки.
В класацията място са намерили общо 76 вратари от всички континенти, сред които няма българин. Точки са получавали всички, които са намирали място в топ 20 за някоя година от 2001-а насам.
В подреждането са включени 44 европейци, 21 южноафриканци, петима от централна и северна Америка, четирима африканци и нито един от Азия и Океания.

гонк

-=-=-=-=-=-

Първо смятам, че вратар на десетилетието трябваше да е Икер Касияс.. по-млад, по-добър и с повече успехи от Буфончето. Второ, чудя се дали и ние ще имаме вратар в топ 3 следващото десетилетие примерно, как мислите... Михайлов, Кирев, Кунчев... или някой друг :roll:
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: Буфон е вратарят на десетилетието

Мнениеот Tommi » 05 яну 2011 15:50

Буфон е безспорен номер 1 през последните 10 години. Касияс също е заслужил второто си място. Но си мисля, че третото място щеше да приляга повече на Оливър Кан, отколкото на Чех, въпреки че и чешкият вратар е изключително класен.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
bultras4e
Контакти:

Мнениеот bultras4e » 05 яну 2011 15:52

Ето ви топ 20 8-) :
1. Gianluigi Buffon Italia 182
2. Iker Casillas España 177
3. Petr Čech Česká Republika 138
4. Edwin van der Sar Nederland 105
5. Oliver Kahn Deutschland 99
6. Nélson de Jesus e Silva »Dida« Brasil 90
7. Jens Lehmann Deutschland 72
8. Roberto Carlos Abbondanzieri Argentina 68
9. Victor Valdes España 64
10. Júlio César Soãres Espíndola Brasil 63
11. Fabien Barthez France 55
12. José Manuel Reina España 54
13. Rogério Ceni Brasil 53
14. Francesco Toldo Italia 52
15. Igor Akinfeev Russia 47
16. Jerzy Dudek Polska 42
17. Timothy Matthew Howard USA 36
18. Santiago Cañizares España 35
19. Grégory Coupet France 28
20. Rüştü Reçber Türkiye 27

Потребителски аватар
L_Messi
Контакти:

Мнениеот L_Messi » 05 яну 2011 15:57

Tommi написа:Буфон е безспорен номер 1 през последните 10 години. Касияс също е заслужил второто си място. Но си мисля, че третото място щеше да приляга повече на Оливър Кан, отколкото на Чех, въпреки че и чешкият вратар е изключително класен.

Касияс и Кан са доста по-добри от Буфон. Не оспорвам и неговите качества, но не съм съгласен с тази класация 8-) Единственото му по-сериозно постижение е Световната титла, докато Касияс спечели ШЛ, СП и ЕП и продължава и до днес да играе на топ ниво, за разлика от контузеният Буфон. А Оливер Кан, ако не се лъжа, е вторият вратар след Лев Яшин, спечелил наградата за най-добър играч на финали на СП.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 05 яну 2011 16:04

L_Messi написа:
Tommi написа:Буфон е безспорен номер 1 през последните 10 години. Касияс също е заслужил второто си място. Но си мисля, че третото място щеше да приляга повече на Оливър Кан, отколкото на Чех, въпреки че и чешкият вратар е изключително класен.

Касияс и Кан са доста по-добри от Буфон. Не оспорвам и неговите качества, но не съм съгласен с тази класация 8-) Единственото му по-сериозно постижение е Световната титла, докато Касияс спечели ШЛ, СП и ЕП и продължава и до днес да играе на топ ниво, за разлика от контузеният Буфон. А Оливер Кан, ако не се лъжа, е вторият вратар след Лев Яшин, спечелил наградата за най-добър играч на финали на СП.

При тези класации не са най-важни трофеите, а представянето на отделните играчи. Все пак на терена има още десет играчи и от тях също зависи спечелването на даден трофей. Лев Яшин, например, виновен ли е, че не се е родил в Бразилия, примерно, и няма световна титла :) А за Кан си прав, той спечели наградата през 2002г. след невероятни мачове през цялото първенство, но по ирония на съдбата във финала допусна много груба грешка, след която бразилците поведоха.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Middlesbrough
Контакти:

Мнениеот Middlesbrough » 05 яну 2011 16:12

абе Буфон си е уникален вратар , лично за мен най - добрия , аз не съм го виждал да му вкарат гол след негова грешка , докато видяхме в мача с Барса , Касияс беше мн слаб ... не казвам че не е добър заслужено е на 2 място : )

Офтопик:

Потребителски аватар
forzajuve
Контакти:

Мнениеот forzajuve » 05 яну 2011 16:13

Тука май има обърквация.Всеки определя един вратар според успехите,а не качествата.Колкото и тъжно да е за някои,Буфон е най-големия и скоро ще разберете.Grazie Gigi Bufon,Forza Juve

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-y1MUJm1q8I[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sBSCghfoAm4[/youtube]
Изображение

Изображение

Giampiero Boniperti : " Победата не е най - важното , това е единственото , което има значение . "

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 05 яну 2011 16:15

Аз съм фен на двамата. Харесвам и Буфон и Касияс така, че дори и аз не съм сигурен за кого бих гласувал. Може би за Буфон защото понякога буквално мъкне отборът на гръб. Касияс е невероятен но, много рядко му се налага да вади отборът просто Р М са много добри както и Испания :roll:
Единствено зная, че ако King Kahn бе техен набор, той щеше да е първи! За мен това е най- добрият вратар последните 20 години ;)
Последна промяна от MCMXIII на 05 яну 2011 16:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Middlesbrough
Контакти:

Мнениеот Middlesbrough » 05 яну 2011 16:16

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uOg6XiI-xfE[/youtube]
:roll:

Офтопик:

Върни се в “Футбол - Свят”