Защо "изчезват" футболни отбори в Русия?!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
drughi
Контакти:

Защо "изчезват" футболни отбори в Русия?!

Мнениеот drughi » 01 яну 2011 20:43

Официално: Сатурн последва съдбата на ФК Москва и вече не съществува

Правителството на Московска област взе решение за ликвидация на футболния клуб Сатурн. Изпълняващият длъжността генерален директор на "извънземните" Иван Пирски бе отстранен от длъжност. Дълговете на Сатурн пред един от кредиторите са около 800 милиона рубли, а дълговете към футболистите се оценяват "на малко по-малко".
Сатурн през последните 12 сезона играе във висшата дивизия на футболното първенство на Русия, а в първенството за 2010 година отборът от Подмосковието се класира на 10-то място с 34 точки.
Припомняме, че същата участ преди година сполетя и ФК Москва. Клубът не можа да покрие задълженията си и изчезна от футболната карта, макар че в няколко поредни сезона завършваше в горната половина на таблицата.

И Амкар Перм са на прага на фалита! Интересно ми е защо само в Русия стават такива неща?
Изображение

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: Защо "изчезват" футболни отбори в Русия?!

Мнениеот Tommi » 01 яну 2011 20:53

Не се случват само в Русия. Артмедия Петражалка, която игра в ШЛ и после беше отстранена от Левски в Купата на УЕФА, имаше долу-горе същата съдба. Собственикът се оттегли, няма пари за издръжка и...край. Само че при руснаците спонсорът е спрял парите.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 01 яну 2011 20:56

Крайно време е и в България да започнат да постъпват така, няма пари - вади се отбора, а не да гледаме отбори на командно дишане продаващи мачове като за последно защото играчите им не са вземали заплати по над 6 месеца. Ако тук беше така сега щяхме да сме с 10 прилични отбора, а не с 16 изнемогващите (Б и В група няма да споменавам още колко такива има).

Потребителски аватар
vladitol
Контакти:

Мнениеот vladitol » 01 яну 2011 21:03

wolf написа:Крайно време е и в България да започнат да постъпват така, няма пари - вади се отбора, а не да гледаме отбори на командно дишане продаващи мачове като за последно защото играчите им не са вземали заплати по над 6 месеца. Ако тук беше така сега щяхме да сме с 10 прилични отбора, а не с 16 изнемогващите (Б и В група няма да споменавам още колко такива има).

+11
Support Stan!

Левски София 26 пъти Шампион на България, 28 пъти носител на купата на България,ЕДИНСТВЕНИЯ български клуб играл в групите на ШЛ !

Барселона: 21 пъти шампион на Испания,25 пъти носител на купата на Краля, Шампионска лига 4,

Потребителски аватар
noi
Контакти:

Мнениеот noi » 01 яну 2011 21:05

Към автора на темата - в Русия се дават много пари за трансфери и за това отборите един по един фалират(ФК Москва, Сатурн, Амкар са тръгнали на там). Лично аз очаквам пролетния сезон в България да започне с 4-5 отбора по-малко - Пирин, Академик, Видима, Сливен, Миньор(не се знае)...ЦСКА(ако БФС говори сериозно, което мен лично ме съмнява).

Потребителски аватар
noi
Контакти:

Мнениеот noi » 01 яну 2011 21:07

Tommi написа:Не се случват само в Русия. Артмедия Петражалка, която игра в ШЛ и после беше отстранена от Левски в Купата на УЕФА, имаше долу-горе същата съдба. Собственикът се оттегли, няма пари за издръжка и...край. Само че при руснаците спонсорът е спрял парите.

Артмедия не фалира, просто спонсора се оттегли и отбора изпадна. В Хърватска спонсора на Вартекс Вараждин(сега Вараждин) се оттегли и ще бъде интересно какво ще направят до края на сезона.

Потребителски аватар
percival
Контакти:

Мнениеот percival » 01 яну 2011 21:12

Пич не само в Русия ще фалират ами на всякадe по света ,нереално много пари се наляха предните няколко години и е нормално на места вече да започват да издишат ,Не е нормално даден играч да струва 50-60 милиона евро че и нагоре това са нереални пари ,отделно заплати от порядака на 1 милион месечно ,още много фалити очаквам -съвсем скоро и то на водещи отбори ,единствения водещ отбор примерно от Италия който нема големи дългове от над 50 милиона е Интер ,за Реал М се чува нещо от порядака на над 200 милиона,Манчестер Юнайтед над 100 милиона и много други ,но тук лошата новина не е че имат големи задължения а че продължават да растът което неимоверно води най вероятно до фалит ако не се намери някой и друг Шейх да закърпи работата но надали ,все по малко хора наливат в бездънната дупка
Последна промяна от percival на 01 яну 2011 22:57, променено общо 1 път.
Кашчей:Никаква песен няма да пея.Ще тегля една сочна на БФС и футбола и ще го заеба!
Не Япония,ами и Сан Марино ще не натътрузи 7 гола в един мач,ако продължават така да го управляват този футбол-с компромиси, врътки,спестени наказания, щото са наши хора

Потребителски аватар
drughi
Контакти:

Мнениеот drughi » 01 яну 2011 21:13

noi написа:Към автора на темата - в Русия се дават много пари за трансфери и за това отборите един по един фалират(ФК Москва, Сатурн, Амкар са тръгнали на там). Лично аз очаквам пролетния сезон в България да започне с 4-5 отбора по-малко - Пирин, Академик, Видима, Сливен, Миньор(не се знае)...ЦСКА(ако БФС говори сериозно, което мен лично ме съмнява).

Като пусках темата, направих аналогия с нашите отбори...и тънката мисъл ми беше точно това! Обаче като прочетох за какви дългове става на въпрос в Русия, сега за Сатурн се споменават 800 милиона рубли, съпоставката е неуместна.
Аз съм сигурен, че при нас няма да има отбор който да не започне първенството. Всички изброени от теб отбори по един или друг начин ще продължът съществуването си и участието си в "А" група. Друг е въпроса, че ако БФСто се намеси адекватно трябва да има "изгорели", но това силно ме съмнява да стане!
Изображение

Потребителски аватар
drughi
Контакти:

Мнениеот drughi » 01 яну 2011 21:18

percival написа:Пич не само в Русия ще фалират ами на всякада по света ,нереално много пари се наляха предните няколко години и е нормално на места вече да започват да издишат ,Не е нормално даден играч да струва 50-60 милиона евро че и нагоре това са нереални пари ,отделно заплати от порядака на 1 милион месечно ,още много фалити очаквам -съвсем скоро и то на водещи отбори ,единствения водещ отбор примерно от Италия който нема големи дългове от над 50 милиона е Интер ,за Реал М се чува нещо от порядака на над 200 милиона,Манчестер Юнайтед над 100 милиона и много други ,но тук лошата новина не е че имат големи задължения а че продължават да растът което неимоверно води най вероятно до фалит ако не се намери някой и друг Шейх да закърпи работата но надали ,все по малко хора наливат в бездънната дупка

Тези дългове не са от вчера, особенно на големите отбори. Нали не вярваш, че те могат да спрат да съществуват, както става с руските! Аз точно затова се зачудих, защо засега само в Русия става това...айде за ФК Москва е ясно, те бяха някакъв клонинг и просто нямаше как да се спасят, но сега за Сатурн и особенно Амкар ако стане ще е голяма сензация! Все пак това са отбори с история!

Между другото в официалния сайт на Сатурн не се споменава нищо... http://www.saturn-fc.ru/
Изображение

Потребителски аватар
percival
Контакти:

Мнениеот percival » 01 яну 2011 21:23

А относно за БЪлгария , трябва от БФС при лицензирането за даден сезон за А и Б група да изискват депозит и то не малак с който отборите гарантират че ще завършат шамшионата а не днеска един се отказва утре друг и целата програма и интерес заминава по дяволите
Ако случайно някой пак се откаже губи депозита си и той да става допълнителна награда за първенството.

Те и в Русия не са им от вчера дълговете колко повече стават толкова по трудно се връщат , не си мислите че хората с пари са глупави и ще наливат пари които знаят че няма как да си ги върнат ,отделно ТОТО мафията гони чистите бизнесмени от Футбола
Кашчей:Никаква песен няма да пея.Ще тегля една сочна на БФС и футбола и ще го заеба!
Не Япония,ами и Сан Марино ще не натътрузи 7 гола в един мач,ако продължават така да го управляват този футбол-с компромиси, врътки,спестени наказания, щото са наши хора

Върни се в “Футбол - Свят”