Вън Италия от Англия!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

finnan
Контакти:

Вън Италия от Англия!

Мнениеот finnan » 12 ное 2010 11:39

С катеначото, което налага Манчини, Сити няма да просперира в английското първенство

Дербито на Манчестър изобщо не оправда очакванията за зрелищен и драматичен сблъсък и донесе само разочерование сред феновете.По-големият виновник в случая е отборът на Сити, който за пореден път в такъв тип срещи заложи на сигурността в отбрана и не направи почти нищо интересно в предни позиции.Създаването на голови положения в срещите с класни съперници и реализирането им явно се превръща в проблем за „гражданите", тъй като през сезона те не успяха да се разпишат срещу Тотнъм, Арсенал и Манчестър Юнайтед. Липсата на голове означава и липса на победи, а това определено не отговаря на многото милиони, които бяха инвестирани в клуба.Другият голям богаташ в Европа Реал (Мадрид) не спира да бележи и именно това е ключа за успехите им. Едно е ясно - докато Манчестър Сити не започне да побеждава класните си съперници в Англия, той самият няма да се превърне в класен отбор.Трудността да се спечелят мачовете срещу преките съперници произлиза най-вече от прекалено дефанзивния и затворен стил, който Роберто Манчини налага в състава. Италианецът се опитва да изгради последователност в изявите на тима си, но се води от идеята да загуби възможно по-малко точки, а не да спечели максимално много.А в първенство като английското „страхливците" никога не са били на мода - напротив, в повечето случаи са се проваляли. Използването на 7-8 полеви играчи с подчертани дефанзивни функции направо си е „престъплениe" за Висшата лига и убива емоцията, динамиката и всичко присъщо за английския футбол.Стилън на „гражданите" наподобява този на повечето италиански отбори от края на деветдесетте, характеризиращ се с мудно темпо, постоянно накъсване на играта и „бетонена" защита. Националният отбор на Италия е недолюбван по света точно заради тази дразнещ и скучен футбол, който играе, а Манчестър Сити е на път да се превърне в „Скуадра адзура" на Острова.Защо Манчини не иска да рискува с по-офанзивна стратигия? В домакинския мач срещу Ливърпул в началото на сезона специалистът заложи на двама нападатели в лицето на Тевес и Адебайор и „гражданите" спечелиха убедително с 3:0.Отборът има потенциала да играе и зрелищен футбол, който да се хареса на почитателите на Премиършип, но този потенциал не се използва правилно. Срещу големите съперници тимът просто не знае как точно да стигне до гола и в предни позиции цари хаос , като се разчита на индивидуални проблясъци на отделните футболисти, както беше при победата над Челси с 1:0 преди месец с гол на Тевес.Манчестър Сити и Роберто Манчини трябва коренно да променят стила си на игра, защото никой не харесва новобогаташките отбори, които са получили всичко наготово, а още повече ако играят скучен и безинтересен футбол. Мениджърът трябва да се „освободи" от италианското в себе си и да се пригоди към драматичния и директен футбол на Острова. Футболистите, с които разполага, не трябва да се ограничават в сегашната скована схема на игра, тъй като потенциалът им не се използва максимално.

Потребителски аватар
vladitol
Контакти:

Re: Вън Италия от Англия!

Мнениеот vladitol » 12 ное 2010 11:55

Много вярна статия ! ;) Ако е авторска едно голямо Браво за изчерпателния анализ ! ;)
Support Stan!

Левски София 26 пъти Шампион на България, 28 пъти носител на купата на България,ЕДИНСТВЕНИЯ български клуб играл в групите на ШЛ !

Барселона: 21 пъти шампион на Испания,25 пъти носител на купата на Краля, Шампионска лига 4,

Потребителски аватар
ven
Контакти:

Мнениеот ven » 12 ное 2010 11:59

Не са виновни само Сити и Юнайтед нищо не играха. Не оправдавайте Юнайтед със Сити. Скоро ще видите че червените дяволи не са далече от най-добрите си времена.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
kokic1986
Контакти:

Мнениеот kokic1986 » 12 ное 2010 12:09

Чакайте бе , Челси как станаха шампиони ? Нима не беше същата тактика която прилагаше Моуриньо , нима Интер не спечелиха всичко със същата игра ?

Потребителски аватар
sir George
Контакти:

Мнениеот sir George » 12 ное 2010 12:17

1во смятам,че Сити никога няма да бъде голям клуб(каквото ми е мнението и за Челси)!Това не е отбор с традиции и класа!Отбори като Милан,Манчестър,Реал,Байерн.....като излезнат на терена имат психологическо предимство пред опонентите си!С пари не може да се натрупа опит и знания в продължение на поколения футболисти.
2ро Сити е очевидно ,че не могат да надиграят Юнайтед и по-добре да всемеш точка ,отколкото нищо!
3то Не виждам нищо лошо да се превърнат в "скусдра адзура" на албиона!За справка великата Англия има 1 и то спорна домакинска титла от СП,а жабарите са си традиционен претендент зазлатото!
Както се казва:Формата е временна!Класата вечна! А за мен Сити не е класен отбор,максимално което може да постигнат е да се доближат до класните отбори,но не и да се превърнат в такъв!

Потребителски аватар
Leooo
Контакти:

Мнениеот Leooo » 12 ное 2010 12:27

ven написа:Не са виновни само Сити и Юнайтед нищо не играха. Не оправдавайте Юнайтед със Сити. Скоро ще видите че червените дяволи не са далече от най-добрите си времена.

Челси стана шампиона , поради факта , че отбора на Ман Ю е много ама много слаб в последните с 2 години !
[center]Изображение[/center]
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 12 ное 2010 12:29

sir George написа:1во смятам,че Сити никога няма да бъде голям клуб(каквото ми е мнението и за Челси)!Това не е отбор с традиции и класа!Отбори като Милан,Манчестър,Реал,Байерн.....като излезнат на терена имат психологическо предимство пред опонентите си!С пари не може да се натрупа опит и знания в продължение на поколения футболисти.
2ро Сити е очевидно ,че не могат да надиграят Юнайтед и по-добре да всемеш точка ,отколкото нищо!
3то Не виждам нищо лошо да се превърнат в "скусдра адзура" на албиона!За справка великата Англия има 1 и то спорна домакинска титла от СП,а жабарите са си традиционен претендент зазлатото!
Както се казва:Формата е временна!Класата вечна! А за мен Сити не е класен отбор,максимално което може да постигнат е да се доближат до класните отбори,но не и да се превърнат в такъв!

+1
Да не говорим, че ако отбор на Ботуша можеше да си позволи тези футболисти, които са в Сити, щяха да громят всеки. В Англия играе много традицията. И отбори като Челси и Сити едва ли "ще надхвърлят ръста си". В случая на Сити говорим за титла в Англия и Европа, а Челси - за Европейската купа. Като единици, Челси притежава по-скъпи футболисти от Барса (единствено Меси прави разликата), Байерн и Интер, треньор също, но... не става само с ядене. Най-добре се видя какво постигна Моуриньо с Челси в Европа и това, което направи с Интер за отрицателен период (с по-малък бюджет и "старци" като Ето'о и Милито и натиреният от Реал Снайдер)...
П.С. Присъединявам се към поста под мен: Ако съм фен на Интер, знаеш ли колко ще ми пука как сме взели Шампионската Лига. Няма грозна победа и красива загуба. Има спечелен и загубен мач.
Последна промяна от metodito на 12 ное 2010 12:37, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
brat domingo
Контакти:

Мнениеот brat domingo » 12 ное 2010 12:32

Първо искам да кажа, че не съм гледал този мач между Сити и Юнайтед. И всъщност въобще не гледам чуждите първенства. Гледам само нашето първенство, защото любимият ми отбор участва в него. А на мен ми е интересно да гледам мач, само когато мога да изпитам радостта от победата. Когато усещам тръпката, емоцията, страстта от успеха. Или поне да видя как любимците ми се борят, за да успеят. Когато я няма тръпката, не ми е интересно. И според мен, най-нормалното нещо е един отбор да играе за феновете си. Не за неутралните, които искат нападателен футбол и голове, без значение в коя врата. А за тези, които искат победата.
В този ред на мисли, причината да се намеся в тази дискусия е принципна. Категорично не съм съгласен с тезата на автора. Футболът не е балет. Футболът е борба и стратегия. Успехът е преди всичко (е, разбира се, когато е постигнат спортсменски, а не с груба игра, съдийска помощ или задкулисни уговорки) . Затова в никакъв случай не мога да се съглася, че победа с 1-0, постигната със затворена игра, има по-малка стойност от една красива загуба с 2-3, постигната с открит и нападателен футбол. Да, във вторият случай неутралните зрители вероятно ще са по-доволни. Но истинските фенове на загубилия отбор не. А отборът трябва да играе преди всичко за феновете си.

Потребителски аватар
DmG
Контакти:

Мнениеот DmG » 12 ное 2010 12:36

Leooo написа:
ven написа:Не са виновни само Сити и Юнайтед нищо не играха. Не оправдавайте Юнайтед със Сити. Скоро ще видите че червените дяволи не са далече от най-добрите си времена.

Челси стана шампиона , поради факта , че отбора на Ман Ю е много ама много слаб в последните с 2 години !

Ти си много ама много неразбиращ от футбол :) Първо Манчестър не е слаб , просто Съра разчиташе на някои играчи и те го подведоха. Второ миналата година Челси беше всичко , НО не и отбор разчиташ на защитата . колегата говори за първите две титли на Челси и тогава Манчестър НЕ бяха слаби !

Потребителски аватар
Santiago Munezz
Контакти:

Мнениеот Santiago Munezz » 12 ное 2010 13:00

Leooo написа:

Манчестър въобще не е бил слаб в последните 2 години,за да твърдиш подобно нещо значи и хал-хабер си нямаш от футбол,просто Челси миналия сезон имаше невероятно нападение и за това стана шампион с цели 102 реализирани гола...
А иначе Сити с този Манчини не мисля че имат шанс да направят нещо,трябва им наистина добър треньор,определено имат потенциал но с този мениджър ще се борят единствено за четвъртото място.
[center][wrapimg=]http://media3.acmilan.com/uploads/dwh/multimedia/654-6.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcScaR27gCBKUGF931MqeFZLUIPsQ2DeXwEYHZQTrYrlfS4FIrTI6IXvl7ZGeQ[/wrapimg][/center]

Върни се в “Футбол - Свят”