Нека да кажем няколко думи за любовта на към един футболен отбор, и по точно моята история...Помня един ден преди много години си сидях унас пред телевизора и си превключвах програмите и попаднах на футбол мач. Единият отбор беше в жълто, другия - в черно-бяло. Впечатление е силна дума да кажа, защото какво може да разбира от футбол 9-годишно хлапе, но като гледах отбора в черно бяло и незнам защо при всеки пропуск или гол сърцето ми се свиваше..Тогава въобще не знаех кои са отбори, първенството - нищо. След края на мача - отбора в черно-бяло победи с 7-1, изчаках за да видя името на отбора, който караше сърцето ми да спира за този малък период от време - това беше Нюкасъл Юнайтед. Славен английски тим, с големи традиций, с невероятни фенове които умират за своя клуб...
И така от този ден нататък следях какво става с "Невкастле" - така муказвах, защото нормално да незнам как се изговаря - но те все така ги нямаше по телевизията...А в мен напираше някакво чувство да разбере какво става с магическия отбор... но така и го нямаше... Минаха 3 години, откакто не бях чувал за "Невкастле", и даже онова чувство от вечерта на 26 декември 1996 почти го нямаше вече.. и изведнъж какво да видя - репортаж по ТВ за "Невкастле" - бях най-щастливото дете на света!!!! Разбрах и как е правилното име на отбора - Нюкасъл Юнайтед ФК. От този ден нататък бях всеки ден в интернет залити за да следя отбора поне като резултат.Всички ми се смееха, че ходей в клубовете с тетрадка и химикал, но аз бях решен, че това е отбора на сърчето ми и си записвах всички мачове, състави, голове.... С течение на годините, любовта стана мания, манията се превърна във фанатизирано поведение - бях обсебен от Нюкасъл Юнайтед!!!
Да толкова обичах отбора си, си направих няколко татуировки свързани с него, при изпадането през 2009 ми беше много тежко, а по това време стаята ми бе като храм на черно-бялата религия - знамена, шалове, шапки, часовници. И колкото и странно да звучи, часовникът в стаята ми спря точно в 16.52 английско време - когато беше даден и край на мача с Асътн Вила и Нюкасъл изпаднаха....
Сегъ съм се заел да популяризирам отбора в България, защото не сме толко известни колкото Ливърпул, Арсенал, Челси от няколко сезона, Манчъстър Юнайтед.
На въпроса "Защо си от Нюкасъл" им отговарям така:
"Лесно е да си от голям отбор, и винаги тези фенове подценяват другите и защото я няма тръпката да се бориш всеки сезон за нещо и да се изкачваш все по - нагоре в класирането. А пък и Нюкасъл е отбор с традиций в английския футбол.Също така това е отбора с най-лоялните фенове в Европа!!! Рано или късно ще се събуди спящия гигант от Севера"
Сега до толкова съм се фанатизирал, че искам да добавя към моето собствено има "Нюкасъл Юнайтед"!!
Обичай отбора си, каквото и да стане - не се предавай, върви с висока вдигната глава, защото не ти избираш отбора - той избира теб...
Петър "Нюкасъл Юнайтед" Чалъков
Не ти избираш отбора - той избира теб
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Не ти избираш отбора - той избира теб
Доста жалка история ,що не се преселиш в Англия ?
- el pipita
- Контакти:
е що подписа ти е за Челси, немога да разбера само!
Иначе евала за написаното.
Иначе евала за написаното.
Учудвам се как може да има толкова елементарни хора.
Статията не е моя просто съм я сложил тъй като силно ме впечатли !
-
- Контакти:
strajeiko написа:Доста жалка история ,що не се преселиш в Англия ?
Ти що не се прЕсЕлИш--- на място без интернет? Всички печелят , да знаеш!
Истинската тръпка е като си на стадиона. Затова според мен е тъпо да подкрепяш отбор на хиляди километри от теб.
- el pipita
- Контакти:
Pro.Daeg написа:Учудвам се как може да има толкова елементарни хора.
мога ли да знам, дали ти си я написал или си я копирал от някъде.Не ти знам родословното дърво!

-
- Контакти:
Значи стотиците милиони фенове които подкрепят чуждестранни отбори са елементарни идиоти.

SHAKOMINATORA написа:Значи стотиците милиони фенове които подкрепят чуждестранни отбори са елементарни идиоти.![]()
Не съм казал, че са идиоти, но щом им прави кеф постоянно да висят пред телевизора, нека си висят, нищо против...
- ace_ventura
- Контакти:
Статията е много силна, същото мога да кажа и за себе си. Само, че отбора на е Нюкясъл а Ливърпул.
Hey you! Don't help them to bury the light. Don't give in without a fight.