"Президентът на УЕФА Мишел Платини ще се опита да въведе така наречения финансов "феър плей". Изпълнителния комитет на управата на европейския футбол ще приеме на утрешното си заседание нов финансов регламент. Документът ще трябва да се справи с проблема на прекаленото харчене в клубовете на Стария континент.
По мнението на легендарния французин, основният проблем е в това, че "средняшките" клубове, в желанието си да догонят грандовете, харчат огромни средства за заплати на футболистите, което води до многомилионни дългове.
"Английският Портсмут е нагледен пример с неговите 170 милиона евро задължения към кредиторите", каза Платини.
УЕФА иска да приеме закон, съгласно който клубовете ще са задължени да работят според финансовите си възможности. В противен случай ще бъдат изключвани от евротурнирите.
Тази санкция няма да се прилага във вътрешните първенства, защото те се контролират от националните футболни съюзи. Законът може да влезе в сила още от предстоящия сезон, съобщава "Ройтерс"."
Аз бих искал да се въведат и следните неща:
1. Да има поне 5 играча от собствената ДЮШ в титулярния състав.
2. За вкарани 3-4 гола в мач да се дава допълнително 1/2 точка към актива на отбора. И да нарастват прогресивно с броя на повече отбелязани голове. Досещате се накъде бия.
3. Да се увеличи с 1-2 броят на смените на мач, с оглед по-малко натоварване на футболистите.
4. Жълтият картон да се замени с 15-минутно наказание на пейката за провинилия се играч. При втори жълт на същия футболист, наказанието да се увеличи на 25 примерно.
5. Да се въведат видеоповторения на ситуациите в пеналта, гледани от четвъртия съдия.
Сега се сетих за тези неща. Моля някой, който има подобни предложения да ги изкаже.
Предложения за промени във футбола.
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Предложения за промени във футбола.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
Re: Предложения за промени във футбола.
Само с четвъртото не съм съгласен.Второто е доста добро като предложение. 

fcb_bg написа:".
5. Да се въведат видеоповторения на ситуациите в пеналта, гледани от четвъртия съдия.
Това с видеоповторението е невъзможно и Платини го каза,защото на финала на ШЛ има 50 камери на различни ъгли но на Андора - Беларус примерно не е възможно видеоповторение
2 и 3 ми допадат, но за другите съм против. Има отбори които нямат добра ДЮШ и няма как да залагат толкова много на юноши. Правилото за картоните не би трябвало да се сменя защото си е перфектно. Колкото до видео повторенията, си го казаха, че това нещо няма да се вкарва
[wrapimg=]http://www.prikachi.com/images/109/2985109G.jpg[/wrapimg]
1. Да има поне 5 играча от собствената ДЮШ в титулярния състав-това така и така ще стане, ако не в стартовия, то поне в групата за мача, рано или късно
2. За вкарани 3-4 гола в мач да се дава допълнително 1/2 точка към актива на отбора. И да нарастват прогресивно с броя на повече отбелязани голове. Досещате се накъде бия-твърдо не, само ще доведе до изкуствено нагласени мачове с по 5-10 гола
3. Да се увеличи с 1-2 броят на смените на мач, с оглед по-малко натоварване на футболистите-може
4. Жълтият картон да се замени с 15-минутно наказание на пейката за провинилия се играч. При втори жълт на същия футболист, наказанието да се увеличи на 25 примерно-твъдо не, все пак това не е хокей.
5. Да се въведат видеоповторения на ситуациите в пеналта, гледани от четвъртия съдия-и това ще стане.
2. За вкарани 3-4 гола в мач да се дава допълнително 1/2 точка към актива на отбора. И да нарастват прогресивно с броя на повече отбелязани голове. Досещате се накъде бия-твърдо не, само ще доведе до изкуствено нагласени мачове с по 5-10 гола
3. Да се увеличи с 1-2 броят на смените на мач, с оглед по-малко натоварване на футболистите-може
4. Жълтият картон да се замени с 15-минутно наказание на пейката за провинилия се играч. При втори жълт на същия футболист, наказанието да се увеличи на 25 примерно-твъдо не, все пак това не е хокей.
5. Да се въведат видеоповторения на ситуациите в пеналта, гледани от четвъртия съдия-и това ще стане.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

- ZinedineZidane
- Контакти:
Аз съм "за" единствено за точка 5.
Другите за мен са нереалистични и неприложими предложения!
Ботев (Пд) зарадва България, "жълто-черен" ураган отвя казахстанци!
Видеоповторенията са абсолютно задължителни във футбола. Обаче УЕФА и ФИФА се чудят какво да измислят, за да не го въведат. А не го въвеждат, защото 3/4 от съдиите трябва да бъдат наказвани заради своите грешки. В американския футбол и хокея, при спорни ситуации мачовете се спират, докато не се види на видеозапис какво наистина се е случило, в резултат на това съдийски грешки и скандали изобщо няма. В американския футбол дори реферите хващат микрофона и обясняват на феновете защо са свирили еди какво си положение по определен начин. Дори в такъв консервативен спорт като тениса има видеоповторения, но във футбола не.
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание
ZinedineZidane написа:Аз съм "за" единствено за точка 5.
2ра точка защо да е нереалистична и непостижима?
Клуб да оперира с толкова пари колкото има, е все едно някой да ми каже няма да имаш кредит за апартамент, купи си с колкото имаш 

dodo7271 написа: Видеоповторенията са абсолютно задължителни във футбола. Обаче УЕФА и ФИФА се чудят какво да измислят, за да не го въведат. А не го въвеждат, защото 3/4 от съдиите трябва да бъдат наказвани заради своите грешки. В американския футбол и хокея, при спорни ситуации мачовете се спират, докато не се види на видеозапис какво наистина се е случило, в резултат на това съдийски грешки и скандали изобщо няма. В американския футбол дори реферите хващат микрофона и обясняват на феновете защо са свирили еди какво си положение по определен начин. Дори в такъв консервативен спорт като тениса има видеоповторения, но във футбола не.
Футболът е доста различна игра от хокея и американския футбол. В тях има възможност да се позиционират отборите след видеоповторението. Какще наредиш 20-те на терена след видео на засада да речем? Аз затова посочих изрично пеналта, защото там позициите на играчите не са чак толкова важни. Ако е свирена засада в пеналта, в 99,9 от случаите играчите си отиграват ситуацията.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.