Президентът на ФИФА Сеп Блатер обмисля дали да не премахне изцяло правилото за засада.
Това стана ясно, след като президентът на международната хокейна федерация Леандро Негре разкри, че Блатер го е разпитвал как се е отразило премахването на засадата в хокея.
Както е известно, хокеят на трева има известни прилики с футбола по това, че и в двата случая тимовете са по 11 души.
През 1998 година бе премахната засадата в хокея, което бе направено с цел да се повиши атрактивноста на играта.
Във футбола засадата е едно от най-деликатните правила и почти във всеки мач има по няколко положения, които са изключително спорни за отсъждане.
"Сеп Блатер ми зададе много въпроси за премахването на засадата в нашия спорт и колко успешно бе това действие", обясни Негре, цитиран от Скайспортс.
"Той така и не каза личното си мнение, така че ми беше трудно да преценя дали ще премахне засадата и във футбола".
"Но изглеждаше много заинтересован от това как успяхме да наложим промените".
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
На мен това ми се струва доста налудничево и не ми се вярва да стане ,а ако стане ще имаме баскетболни резултати