Франк Лампард е "Играч на десетилетието" в Англия

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

fena_1912
Контакти:

Мнениеот fena_1912 » 24 дек 2009 19:03

Халфът на Челси Франк Лампард е "Играч на десетилетието" в английската Висша лига, според официалната статистика. Данните са на авторитетната агенция "Опта", която е проследила всички мачове в Премиършип от 1 януари 2000 година насам. Съгласно статистиката 31-годишният Лампард е футболистът с най-много изиграни мачове, най-много победи, втори по асистенции и четвърти в листата на голмайсторите.

Франки изпреварва Джейми Карагър с пет мача за най-много участия във Висшата лига - общо 346, в които неговият отбор е постигнал 210 победи. Той е втори след Райън Гигс със 76 асистенции и има отбелязани 100 попадения, които го нареждат на четвърто място сред голмайсторите, където номер 1 е Тиери Анри със 169 гола за Арсенал.

Франк Лампард акостира на "Стамфорд Бридж" след трансфер от Уест Хам през юни 2001 година срещу сумата от 11 млн. паунда. Той е привлечен в Челси от тогавашния мениджър Клаудио Раниери, а сделката е смятана за една от най-великите в историята на английския футбол.

"Тази новина ме изпълва с огромно задоволство и гордост, защото Франк Лампард е абсолютно уникален. Той е завършен футболист и изключителен професионалист. Не ме изненадва фактът, че той е най-добрият според статистиката. Ще ви кажа нещо. Според мен Франк Лампард е истинският носител на "Златната топка", което означава, че той трябва да е номер 1 в Европа за годината. Той е на нивото на Лионел Меси и Кристиано Роналдо от гледна точка на качеството, но просто е различен тип футболист. Той прави трудните неща да изглеждат лесни и заради това хората смятат, че неговата игра не е толкова зрелищна. Но аз съм доволен, че статистиката показва колко велик футболист е Лампард. Всички тези мачове са доказателство какво е неговото влияние на терена. Ето защо аз съм наистина щастлив, че той е признат по някакъв начин за "Играч на десетилетието" в Англия", коментира Клаудио Раниери пред "Сън".

Бащата на футболиста - Франк Лампард-старши, също остана изключително доволен от признанието, което получи неговият син. "Да играеш така в продължение на 10 години е нещо много специално - той го направи с много, много труд и упорита работа. Аз го наричам Боби Мур на полузащитата. Той не се опитва да прави невъзможни неща, които обаче биха изглеждали добре в очите на хората дори да не доведат до успех. Той не пада, не рита силно топката или други такива работи. Вместо това се концентрира върху неща, които знае, че ще проработят. Да вкара толкова много голове е чудесно постижение за един полузащитник", заяви Франк Лампард-старши.

"Приносът на Франк през последното десетилетие е огромен, както за Челси, така и за националния отбор на Англия, каза от своя страна Рей Уилкинс, асистент на мениджъра на лондончани Карло Анчелоти. - Постоянството, което той показа през всички тези години, е забележително. Лампард все още се представя на онова топ-ниво, на което бе и преди десетилетие."

В контраст, най-големият губещ на десетилетието се оказа защитникът на Хъл Сити Кевин Килбан, който има 146 загуби за този период. Роби Савидж, който сега е играч на Дарби Каунти, пък е на първо място сред лошите момчета. Той е на върха в класацията за най-много жълти и червени картони, в която изпреварва Кевин Дейвис от Болтън.

Потребителски аватар
tzloko
Контакти:

Re: Франк Лампард е "Играч на десетилетието" в Англия

Мнениеот tzloko » 24 дек 2009 19:21

Не виждам нещо което да ме изненада в тази статия, съвсем заслужено Франк е избран за ''Играч на десетилетиоето''

ВЕСЕЛА КОЛЕДА
Изображение

Потребителски аватар
1913
Контакти:

Мнениеот 1913 » 24 дек 2009 19:42

Подкрепям Ливърпул от английските отбори, но изборът на Лампард е напълно заслужен, голям играч...
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 24 дек 2009 19:46

Заслужено, макар, че в последните две-три години не виждам да е израстнал кой знае колко...
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
Lord of memory
Контакти:

Мнениеот Lord of memory » 24 дек 2009 20:15

Две титли и един финал за ШЛ, голяма работа голямо чудо.
Тери трябва да е играча...Viva Jonh Terry, Viva John Terry.
GGMU
http://www.youtube.com/watch?v=cyIyHmG77mU
[Milan-fen] Аз само се чуда дали Манчестер направиха разлика между нас и отбори като Уигън и Бърнли.Те отнасят по толкова на този стадион.

Потребителски аватар
originalni.be
Контакти:

Мнениеот originalni.be » 24 дек 2009 20:32

;) мм за мен е Раян Гигс играч за последните 10 години :)
ORIGINALNI...BE =)

Потребителски аватар
Lord of memory
Контакти:

Мнениеот Lord of memory » 24 дек 2009 20:40

originalni.be написа:;) мм за мен е Раян Гигс играч за последните 10 години :)

По-скоро най-великия играч в за всички времена в Англия.
GGMU
http://www.youtube.com/watch?v=cyIyHmG77mU
[Milan-fen] Аз само се чуда дали Манчестер направиха разлика между нас и отбори като Уигън и Бърнли.Те отнасят по толкова на този стадион.

Потребителски аватар
niki87
Контакти:

Мнениеот niki87 » 24 дек 2009 20:47

Lord of memory написа:
originalni.be написа:;) мм за мен е Раян Гигс играч за последните 10 години :)

По-скоро най-великия играч в за всички времена в Англия.

Е не,то бива да се говорят глупости,но това минава всички граници!

Потребителски аватар
Alternative
Контакти:

Мнениеот Alternative » 24 дек 2009 20:58

Според мен Стивън Джерард трябваше да е играч на десетилетието,въпреки,че няма титла с Ливърпул.За мен той е най-вдъхновяващата фигура в английският футбол през последните 10 години.
Изображение
Изображение

d9595
Контакти:

Мнениеот d9595 » 24 дек 2009 21:14

Има поне 5 човека, които заслужават това колкото и той!

Върни се в “Футбол - Свят”