Мнениеот doktora25 » 13 фев 2017 23:43
Ясно е, че симпатиите ми в сблъсъка изцяло клонят към Дортмунд и ще им стискам палци. Мисля че имат сили за един голов Х в първата среща, а на реванша ще им бъде една идея по-лесно. Те притежават голям брой класни играчи, може би най-голяма дълбочина в състава в БЛ, балансираност между стари и млади, значителен брой настоящи или бивши немски национали, младите се интегрират все по-успешно, жадни са за изява. Това е един от отборите, които в най-голяма степен развиват качествата на играчите, практикувайки атрактивен футбол. Разполагат с качествен треньор и голяма звезда. В същото време обаче този отбор е в процес на изграждане, поради големия брой нови попълнения и показва непостоянство във вътрешното първенство. Статистиката им в дефанзивен план не е добра. Поради тази причина вероятността да не стигнат много напред в ШЛ не е за пренебрегване, макар че добрите игри срещу Реал им дадоха самочувствие, което дано го използват по най-добрия начин. Миналата година пък бяха един от основните фаворити да спечелят ЛЕ. Тогава обаче единствено треньорът беше нов, основните играчи от машината на Клоп бяха на линия, бяха във форма, но Тухел задвижи въпросната машина по най-добрия възможен начин и шоуто, което спретнаха с Ливърпул ще се помни години наред. Защо да не си пожелаем подобно шоу да се получи и с Бенфика? Другото обаче, което за мен поне е по-важно е не толкова Дортмунд да продължи, колкото идното лято да не им се случи същото. Този проект има нужда от стабилност.
Колкото до Бенфика, признавам, не съм им гледал скоро нито един мач. Виждам, че водят в класирането, макар и с някои колебливи резултати след Нова година, разполагат с някои известни у нас имена, доказани, полезни играчи - Живкович, Митроглу, Жонас, Линдельов, някой друг португалски национал, във форма са им нападателите. Със самочувствие играят домакинските си мачове в ЕКТ. Жълто-черните едва ли ще се окопаят, и двата отбора ще играят без напрежение, така че има всички предпоставки да се получи отворен интригуващ мач с непредизвестен изход.
Прогноза 2-2.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!