Лимит за футболистите на терена

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Лимит за футболистите на терена

Мнениеот Drunken_Master » 25 яну 2017 12:56

Техническият директор на ФИФА Марко ван Бастен, оглавил отдела за „техническо развитие“, открехна още малко завесата за задаващата се вълна от промени във футбола. Летящият холандец разкри, че през март ще бъдат разгледани някои от предложения му за нововъведения в правилника.
„Много от нещата, които се появяват в медиите, са глупости – обясни легендата на „Аякс“ и „Милан“. – Проект от 10 стъпки? Откъде дойде това? Аз разкрих някои от нещата, които са предложени, но те не са 10. Работим върху бавенето на времето в края на срещата, споренето със съдиите, право на четвърта смяна в мач с продължения, но в крайна сметка всичко ще се решава от Международният борд по правилата във футбола. Някои от тях могат да бъдат приети или да бъде въведен пробен тест.“
Едно от предложенията, които се коментират, ще засяга броя на мачовете, които футболистите да играят за една календарна година: „Разговаряхме с много треньори и играчи. Необходимо е да се подобри качеството и да се защитят играчите. Те играят твърде много срещи. През юни, по време на големите форуми, те не са в състояние да дават максимума от себе си, защото имат зад гърба си по 75 мача през редовния сезон. Мисля, че това е твърде голяма бройка. Тя трябва да бъде намалена до 55-60 на година.“
Друго важно въведение може да бъде премахването на червените картони за сметка на временното изваждане от терена за 5 или 10 минути. Подобна санкция може да има и за всеки футболист, извършил 5 нарушения. Само преди седмица Ван Бастен призна, че се обсъжда идея за отмяна на засадата, а дузпите на Мондиал 2026 при равенство в груповата фаза да наподобяват тези в хокея на лед с тръгване на изпълнителя от центъра на терена.

Изображение
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Re: Бастен прекалява с твърдите наркотици...

Мнениеот Groucho » 25 яну 2017 13:30

За бройката мачове - повечето отбори и футболисти и сега не превишават 55 официални мача на календарна година.

За червения картон и изваждането от игра за някакъв период... по-скоро трябва да въведат още един цвят картон.
Жълт си остава с наказателната тежест на жълт. Новият картон е изваждане от терена за 10 минути и се дава за груби, но не брутално груби нарушения. Червеният картон се дава за големите секири и си остава липса до края на мача.

За отмяна на засадата съм "ЗА", ще е интересно да се пробва.

Промяна в изпълнението на дузпи... Също ще е интересно да се види, но съществува вариант вратарят да спринтира извън наказателното поле и да се втурне с двата крака в капачките на изпълняващия. Тогава какво следва? Пряк свободен удар, непряк свободен удар :roll: :lol:

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 25 яну 2017 13:36

Groucho написа:За бройката мачове - повечето отбори и футболисти и сега не превишават 55 официални мача на календарна година.

За червения картон и изваждането от игра за някакъв период... по-скоро трябва да въведат още един цвят картон.
Жълт си остава с наказателната тежест на жълт. Новият картон е изваждане от терена за 10 минути и се дава за груби, но не брутално груби нарушения. Червеният картон се дава за големите секири и си остава липса до края на мача.

За отмяна на засадата съм "ЗА", ще е интересно да се пробва.

Промяна в изпълнението на дузпи... Също ще е интересно да се види, но съществува вариант вратарят да спринтира извън наказателното поле и да се втурне с двата крака в капачките на изпълняващия. Тогава какво следва? Пряк свободен удар, непряк свободен удар :roll: :lol:

Изображение
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Мнениеот soilwork » 25 яну 2017 13:42

За засадата и аз съм за......постоянно ще има клечещи гюмета в наказателното поле като едно време а и за защитниците става трудно. Повече голове ,по-малко разправии, страничните съдии ще си отдъхнат :mrgreen: от епитети за майката ,сестрата и хомосексуални сравнения . Ще се променят схеми ,тактики ,ще се завърне персоналното пазене

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 25 яну 2017 13:50

soilwork написа:За засадата и аз съм за......постоянно ще има клечещи гюмета в наказателното поле като едно време а и за защитниците става трудно. Повече голове ,по-малко разправии, страничните съдии ще си отдъхнат :mrgreen: от епитети за майката ,сестрата и хомосексуални сравнения . Ще се променят схеми ,тактики ,ще се завърне персоналното пазене

И за какъв ч*п трябва да се променят правилата ? Какво им е на тези ? Ако се премахнат засадите,се връщаме 50-60 години назад,по времето на Пеле,като ще се появят волейболни резултати.Играчи като Меси ще вкарват по 100 гола на сезон...Пълна простотия.
Същото важи и за червеният картон.Пепе (от Реал Мадрид) рита паднал на земята играч и го псува...и го вадят за 5 минути ?! Ван Бастен да не взима викодин заради многобройните си контузии ?
Това ми напомня и на предложението на Адам Силвър,да се сложи линия за 4 точки в НБА...
Изображение

Потребителски аватар
veni__85
Контакти:

Мнениеот veni__85 » 25 яну 2017 14:46

Aз пък съм твърдо против отмяната на засадите, резултатите в мачовете ще приличат на хандбални срещи и това ще убие отвсякъде футбола. Същото се отнася за червените картони, ако счупиш крака на съперников играч и това ти е първо нарушение означава, че няма да има никаква санкция, а изваждане от игра за 5-10 минути не е никакво наказание.
Дузпите след края на редовното време и продълженията е едно от най-интригуващите и инфарктни моменти , които винаги са носели драматизъм и запомнящи се моменти в историята на футбола. Веднага се сещам за пропуска на Баджо преди 23 години на финала на световното. При новите предложения за промяна няма да има такива моменти които да се помнят с години напред.
Футболът си е футбол, хокеят-хокей! Последният път , когато се взе едно от правилата в хокея , за "Златния гол" , се оказа пълен провал, същото ще се случи и сега , ако се приемат новите предложения.

Потребителски аватар
JohnnieWalker
Контакти:

Мнениеот JohnnieWalker » 25 яну 2017 14:49

Drunken_Master написа:
soilwork написа:За засадата и аз съм за......постоянно ще има клечещи гюмета в наказателното поле като едно време а и за защитниците става трудно. Повече голове ,по-малко разправии, страничните съдии ще си отдъхнат :mrgreen: от епитети за майката ,сестрата и хомосексуални сравнения . Ще се променят схеми ,тактики ,ще се завърне персоналното пазене

И за какъв ч*п трябва да се променят правилата ? Какво им е на тези ? Ако се премахнат засадите,се връщаме 50-60 години назад,по времето на Пеле,като ще се появят волейболни резултати.Играчи като Меси ще вкарват по 100 гола на сезон...Пълна простотия.
Същото важи и за червеният картон.Пепе (от Реал Мадрид) рита паднал на земята играч и го псува...и го вадят за 5 минути ?! Ван Бастен да не взима викодин заради многобройните си контузии ?
Това ми напомня и на предложението на Адам Силвър,да се сложи линия за 4 точки в НБА...

[offtopic]Къри ще става сам шампион при линия за 4 точки :mrgreen:[/offtopic]

седемнамалко
Контакти:

Мнениеот седемнамалко » 25 яну 2017 14:58

Drunken_Master написа:

Че защо да не се сложи линия за 4 точки? Ако всички мислеха като теб никога нямаше да сложат и линията за трите точки (през 79-та в НБА) и досега Стеф Къри щеше да си цвъчка по две точки от 11 метра :)

Ponko

Мнениеот Ponko » 25 яну 2017 15:57

Относно дузпите.. не е като да не е било, в някои части на света!
https://www.facebook.com/OfficialFootba ... 283108637/

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 25 яну 2017 16:04

Аз пък съм за въвеждането на минимален брой мачове. Какви 75 мача на година бе баце - толкова мачове нашите правят за 2,5 - 3 години.
Нашето първенство както е с 14 отбора спокойно могат да играят вместо по 2, по 4 мача всеки срещу всеки. Така и така във купи или евротурнири играят символично по 1-2 мача на година.

Върни се в “Футбол - Свят”