Официално: Клоп и Борусия се разделят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Serafim
Контакти:

Официално: Клоп и Борусия се разделят

Мнениеот Serafim » 15 апр 2015 14:49

Борусия (Дортмунд) официално потвърди за предстоящата раздяла с треньора Юрген Клоп в края на сезона. След седем години начело на отбора ексцентричният специалист е изявил желание договорът му да бъде прекратен. Той иска да си вземе почивка и засега няма планове веднага да поема друг тим.За седем години в Борусия Клоп преобрази отбора и го превърна в европейски гранд, спечелвайки две титли в Бундеслигата, една Купа на Германия. Тимът също така игра финал в Шампионската лига през 2013 година, където загуби от Байерн (Мюнхен).

[offtopic]Източник: Sportal.bg[/offtopic]

Много жалко, но може би закономерно.

Философията на Клопо може би се изчерпа. Или по-скоро - той сами я се изчерпа, емоционално. Като основен недостатък мога да определя нереализирането на качествени входящи трансфери в отбора.

Така или иначе на мен Клопо ще ми липсва. Има голямо присъствие на мачовете. Уважавам го много, макар да съм фен на Байерн.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Re: Официално: Клоп и Борусия се разделят

Мнениеот boabbb » 15 апр 2015 15:04

JohnnieWalker написа:Лятото да сменя Венгер ;)

:shock: :shock: :shock: И ние ли да изпадаме :mrgreen:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 15 апр 2015 15:17

Имам чувството, че бая отбори от Англия, Италия и Испания ще се сборят за подписа на Юрген Клоп това лято, така че вземането на почивка в стил Гуардиола май няма да се осъществи.. От доста време германецът е спряган за Милан в Италия, за Ман Сити, Арсенал и Ливърпул в Англия, а последно четох и че Реал бил вариант за Клопо :shock: Напускането му е логично поради тоталната изчерпаност както на самия него спрямо Борусия като клуб, така и на играчите спрямо треньора.. Ще е прелюбопитно да го видим начело на отбор, който не си продава най-големите звезди, а напротив - има възможността да вземе когото си поиска..
Изображение

Изображение

nghcvth

Мнениеот nghcvth » 15 апр 2015 15:29

Много голям треньор. Буквално от нищото превърна Дортмунд в топотбор в Германия, а по- късно и в цяла Европа. Изключително колоритен с много забавни изказвания, често ме е разсмивал. Любимият ми момент, свързан с Клоп завинаги ще си остане това: Изображение :) :) :)
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 15 апр 2015 15:33

nghcvth написа:Много голям треньор. Буквално от нищото превърна Дортмунд в топотбор в Германия, а по- късно и в цяла Европа. Изключително колоритен с много забавни изказвания, често ме е разсмивал. Любимият ми момент, свързан с Клоп завинаги ще си остане това: Изображение :) :) :)

Неговия отговор, след като бе изгонен за тази си постъпка, бе: "Държах се като маймуна". :D

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 15 апр 2015 15:43

Дaно не иде в Aнглия. Тaм вестниците търсят сензaция от всичко и нямa дa го остaвят нaмирa. Отделно, че след две зaгуби ще почнaт дa го спрягaт зa уволнение и ще създaвaт нaпрежение. A и ще трябвa дa се сенaгaждa според трaнсфернaтa им политикa - десетки милиони зa чужденци или дедетки милиони зa местните им дървaри.

Хубaво би било aко иде в Итaлия. Я Милaн, Интер, Нaполи, Лaцио. Дa вдигне някой отбор, дa се докaже, пa след няколко години дa дойде нс Aлиaнц Aренa.

Потребителски аватар
shotgun blues
Контакти:

Мнениеот shotgun blues » 15 апр 2015 15:57

Най-вероятно ще поеме Манчестър Сити.Клоп разчита на атакуващ стил ,с много преса и скорост,много ще е интересно да видим какъв отбор ще направи от Агуеро,Силва и футболистите които Сити ще привлекат.
[wrapimg=choose left or right to float]http://prikachi.com/images/169/6607169H.gif[/wrapimg]

sunscres92
Контакти:

Мнениеот sunscres92 » 15 апр 2015 16:04

Жалко за Борусия, но Клоп наистина направи невъзможното и ги направи един от най-добрите отбори в света, но всяка ера си има край. Според букмейкърите Сити е фаворит - 8/11. А и както той каза, ако напусне Дортмунд ще отиде само на острова, ще е интересно да го видим в Англия.

Потребителски аватар
el_galaktiko
Контакти:

Мнениеот el_galaktiko » 15 апр 2015 16:21

Клоп е лесен, Борусия трябва много бързо да намерят най-подходящия вариант за нов треньор...
Изображение

Върни се в “Футбол - Свят”