Българският национал Симеон Славчев започна постепенно да набира скорост в Португалия. Младият полузащитник записа два мача за Спортинг Лисабон в турнира за Купата в последните две седмици. В двубоя срещу Боавища той остави отлични впечатления с изявите си, а местните журналисти го обявиха за едни от най-добрите в срещата.
Сега, Славчев даде интервю за Sportonline.bg, в което разкри впечатленията си от „Жозе Алвеладе“, процесът на адаптация и защо трябва да уважаваме видните български футболисти, които са успели зад граница. Не пропуснахме да попитаме родния талант и за „Златната топка“.
- Записа два мача за Спортинг за Купата в последните две седмици. Добър знак за теб ли е това?
- Да, нуждая се от тези мачове. Не само се нуждая, но и ги искам. Усетих тръпката да играя на този фантастичен стадион „Жозе Алвеладе“ пред толкова много хора.
- Как се чувстваше на терена в тези срещи. Според португалските медии си бил сред най-добрите и получи добра оценка за изявите си?
- Благодаря им за това, че са оценили труда ми. Аз вярвам, че мога много повече. Трябва да се усъвършенствам още, защото знам на какво съм способен. Продължавам да тренирам здраво и да се старая да подобрявам играта си.
http://www.sportonline.bg/%d1%84%d1%83% ... %bb%d0%b5/
Отново добра новина, младите или повечето млади тръгнаха с добро развитие, чужбина е доказала, че може да изгради суперСИЛА в световен мащаб- БЪЛГАРСКА