Разглеждам класиранията из водещите европейски първенства и виждам, че имат различни критерии за определяне на по-предно класирал се при равни точки. Тъй като в последните години на няколко пъти се случва в различни първенства именно тези критерии да определят шампиона в дадена страна (Манчестър Сити/Ман Ю през 2011/12 и Реал М/Барса през 2006/07) реших да видя вашето мнение, коя е правилната форма? Ето как стоят нещата във водещите европейски първенства и турнири:
Англия - тук се гледа само головата разлика. Ако тя е равна се гледа кой е отбелязал повече голове. При паритет тогава се играе плейоф.
Германия - на първо място е фактора голова разлика и отбелязани голове, както в Англия. При равенство и там се гледат резултатите в директните двубой като при равенство в тях важи правилото за голове на чужд терен и крайно решение - плейоф.
Испания - тук се гледат директните двубои. При равенство в тях обаче не важи правилото за гол на чужд терен, а се прибягва до головата разлика, след което се гледа ранклистата.
Италия - в Калчото е като в Испания. Разликата е крайния вариант - жребии.
Франция - гледа се на първо място головата разлика и повечето отбелязани голове, а като крайна мярка ранклистата за фейърплей.
Турнири на УЕФА - трети вариант с оглед практиката в другите първенства. Гледат се първо директните двубои, след което повечето отбелязани голове на чужд терен и след това показателите на головата разлика.
При равни точки - директни двубои или голова разлика
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
При равни точки - директни двубои или голова разлика
Последна промяна от mironi88 на 29 дек 2013 21:43, променено общо 1 път.

Re: При равни точки - директни двубои или голова разлика
Много по-правилно е да се гледат директните двубои. Все пак там се вижда кой кого ,а не в това кой ще вкара повече голове на слабаците.
[center]"Левски" София - една вековна, истинска, неподражаема и неповторима емоция.[/center]
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/AB/67/7390d557afe6ab67.png[/wrapimg][/center]
http://www.youtube.com/watch?v=N4MXFWcW7cE#at=64
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/AB/67/7390d557afe6ab67.png[/wrapimg][/center]
http://www.youtube.com/watch?v=N4MXFWcW7cE#at=64
ЕМИЛ написа:Е ?
Е, "е"?
Моето мнение е, че правилна е формата с на първо четене гледане на головата разлика, ако тя е равна повечето отбелязани голове и евентуално тогава директните двубои. При равенство в тях не мисля, че трябва да важи правилото за голове на чужд терен, а трябва да се прибягва до плейофи в които евентуално ако са в два мача това правило да важи.
Мисля така, защото директните двубои са именно затова директни за да определят кой измежду два тима в един сблъсък трябва да продължи. В шампионатите обаче се определя кой измежду 16,18,20 или зависи от формата на шампионата трябва да е по-напред в класирането затова ми се струва, че головата разлика е по-обективния фактор тъй като показва как един отбор се е справил с всички съперници в шампионата спрямо друг, което е и целта на провеждането на едно национално първенство.
Последна промяна от mironi88 на 29 дек 2013 21:51, променено общо 1 път.

turbogena написа:Много по-правилно е да се гледат директните двубои. Все пак там се вижда кой кого ,а не в това кой ще вкара повече голове на слабаците.
Факт.
На мен ми харесва регламента в Аржентина при равни точки се игра плейоф няма значение голова разлика или директни двубои.
matador написа:На мен ми харесва регламента в Аржентина при равни точки се игра плейоф няма значение голова разлика или директни двубои.
Щом е в Аржентина, най-вероятно е възможно най-малоумната схема :D
-
- Контакти:
orlando7 написа:sandi74 написа:turbogena написа:Много по-правилно е да се гледат директните двубои. Все пак там се вижда кой кого ,а не в това кой ще вкара повече голове на слабаците.
Факт.
Къде се губиш бе ,обратен? Стана скучно без тебе!
Говори сам със себе си в една друга тема

Последна промяна от mironi88 на 30 дек 2013 02:26, променено общо 1 път.

Аз съм за головата разлика , защото примерно Любимец е по слаб от Ботев , но победи в директните двубои .
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !