Необичайните и странните отбори на които симпатизирате

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
mironi88
Контакти:

Необичайните и странните отбори на които симпатизирате

Мнениеот mironi88 » 03 дек 2013 07:37

Не. В тази тема категорично не искам да се споменават имена на отбори от топ 5 на топ 5 първенствата на Европа. Разбирам и вярвам, че има доста хора, които са фенове и то силни фенове на Ман Ю, Ливърпул, Барса, Реал, Милан, Юве, Рома и т.н. Правя темата затова всеки да сподели кои странни отбори не подкрепя, а просто харесва и са му симпатични и независимо из кое ниво на футболната пирамида в дадена страна са, хвърлят по едно око на резултатите им. Като за начало аз искам да спомена:
Боависта (Португалия) - след повече от 60 години пауза става първия отбор извън Светата троица в Португалия (Порто, Спортинг и Бенфика) шампион на страната през 2001г. След няколко финансови катастрофи сега се намират в трета португалска дивизия. Имат супер симпатичен стадион - Беса. Именно поради строежа му за Евро 2004 отбора запада финансово. Факт е, че никога не съм гледал техен мач (имам блед спомен от репортажи от двете им представяния им в Шампионска лига в началото на века) но сега знам, че треньор им е бившия португалски национал Петит и са начело в подгрупа 3 на португалската В група.
Портсмут - заради Светльо Тодоров, който ги вкара във Висшата лига през 2003 и заради факта, че през един от сезоните им там на стадиона им Фратън парк, бе измерено най-високото ниво шум създадено от феновете им във Премиър лийг.
Брадфорд - с бледи спомени съм за последния им сезон във Висшата лига през 2001 г., но факта че спечелих Купата на лигата с тях на една FIFA и сравнително големия брой привърженици, които им ходят на мачовете във Лига Две и сега в Лига Едно ме кара да ги следя. Разбира се и представянето в Купата на лигата миналия сезон.
Други такива са Хайдук Сплит (гледал съм няколко клипа с техни привърженици. Искам да живея в град като Сплит където всички са обсебени от този отбор), Спортинг Хихон (в Испания нямат традиция да ходят по много фенове на гостуванията на отборите им или дори да ходят не са организирани в една клетка, а са пръснати из стадиона, което не е никава подкрепа, но именно при Хихон видях за първи път това - пълен сектор за гости и надвикване на феновете на Барса и Реал), АЕК Атина (също ударни привърженици) и др.
Последна промяна от mironi88 на 03 дек 2013 07:58, променено общо 1 път.
ИзображениеИзображение

4au6
Контакти:

Re: Странните отбори на които симпатизирате

Мнениеот 4au6 » 03 дек 2013 07:57

Портсмут и Боависта изобщо не са странни отбори.Странно ще е да симпатизираш на ФК Ким Ир Сен от КНДР или на Тутулибо Малабуда от Буркина Фасо.

Потребителски аватар
MAXIMUS
Контакти:

Re: Необичайните и странните отбори на които симпатизирате

Мнениеот MAXIMUS » 03 дек 2013 08:03

Ами, френското първенство ако не е в топ 5, аз симпатизирам на Сент Етиен ! Славен клуб . Велика история и верни привърженици. Инъче съм си фен и на кюрдския Духок/Duhok SC/. Фанатици до гроб.

James Beattie

Мнениеот James Beattie » 03 дек 2013 08:37

Какво значи "странни отбори" :? Не знаех, че да си извън елита на дадена страна, те слага към графата "странни".
Какво странно има в Портсмут и Брадфорд?

James Beattie

Мнениеот James Beattie » 03 дек 2013 08:51

http://bringthedonshome.org/
Дайте си гласа, като кликнете на жълтото правоъгълниче :P

Потребителски аватар
longur
Контакти:

Мнениеот longur » 03 дек 2013 09:11

Не е много необичаен но все пак в България малко хора симпатизират на Шефилд Уензди.Харесах ги заради Крис Уодъл и така та до днес. :roll:

СИНЯ_ИМПЕРИЯ

Мнениеот СИНЯ_ИМПЕРИЯ » 03 дек 2013 09:24

Бока Хуниорс- най-великия отбор в Южна Америка. Бока бе близо до шампионска титла тоя сезон, но за съжаление сензационна загуба в къщи от Ол Бойс почти прекърши шансовете им...

slavi 5
Контакти:

Мнениеот slavi 5 » 03 дек 2013 09:28

longur написа:Не е много необичаен но все пак в България малко хора симпатизират на Шефилд Уензди.Харесах ги заради Крис Уодъл и така та до днес. :roll:

И аз така :)

Щом е за симпатии ще кажа още - Ипсуич (не знам защо :), Боависта (заради емблемата), Панатинайкос (бях на едно дерби с Олимпиакос, зелените са ми по-симпатични), Борусия Мьонхенгладбах, 1860

Потребителски аватар
alexveselinov
Контакти:

Мнениеот alexveselinov » 03 дек 2013 09:32

longur написа:Не е много необичаен но все пак в България малко хора симпатизират на Шефилд Уензди.Харесах ги заради Крис Уодъл и така та до днес. :roll:

Аз също ги харесах навремето заради Уолдо, така е и до днес.
[center]"България има свой път и ние ще се ръководим само от нашите интереси"
/генерал Христо Луков/[/center]
[center]"Силни са страните с чувство на национално самоуважение"
/Виктор Орбан/[/center]

Потребителски аватар
КНДР

Мнениеот КНДР » 03 дек 2013 09:35

ФК 25 Април ! Пълен стадион до дупка и невероятна подкрепа от трибуните. Този отбор играе и най-добрия футбол, който съм виждал. Ако хванат отборчета като Ман Ютд и Барселона ще ги бият без проблеми.
Най-великите държави в света - Русия, КНДР, Китай, Куба, Виетнам.
Най-великия вожд - Ким Чен Ун
Велики личности - Карл Маркс, Енгелс, Ленин, Сталин, Ким Чен Ир, Ким Чен Ун и др.

Еврейският съюз (ЕС) и капитализма най-големия бич на общество!

Върни се в “Футбол - Свят”