http://gong.bg/view_article.php?article_id=386671
Христо Стоичков направи остро изказване, в което сравни Борислав Михайлов и Мишел Платини по това, че според него и двамата не са променили нищо в управляваните от тях структури съответно на БФС и УЕФА.
"Бобо Михайлов и Мишел Платини са едно и също. Говорим си, че има уговорени мачове, но никой не казва нищо. Няма ясна програма в БФС. Дърпат се национали, всеки играе когато си поиска. Представяте ли си това да стане в Испания?", каза Стоичков, след което продължи.
"Защо нападнах Платини? Един народ като Украйна страда. Неслучайно се опасяваха какво ще бъде във Франция. Много отбори са се парили от това. Французите не заслужават да бъдат хулени, но Мишел Платини го заслужава. Какво е направил? Нищо ново под слънцето. Силните отбори командват, малките продължават да чакат. Когато наш тим ще играе директно в групите на Шампионска лига? Ние радваме, че чуваме химна на Лига Европа", обясни Камата.
Относно своите планове, Стоичков призна, че в момента има нужда от почивка и отказа да отговори на въпроса, дали ще се кандидатира за председателския пост в БФС.
„Истината е, че искам да си почивам. Никога не съм се крил, ако има нещо винаги ще ви го кажа.“
„До този момент не се ангажирам с нищо ново. Това, което се появи за Ботев, не обичам да говоря за в бъдеще време, не съм водил разговори със собственика на клуба.“
Носителят на Златната топка за 1994 г. не подмина и случая, при който фенове на Берое атакуваха играчи и щаб на Лудогорец в Стара Загора. „Те са много тези скандали, те са провокирани от някъде. Аз познавам много хора, бил съм много пъти в провинцията. Тези хора се настройват от това, което става на терена.“
Защото това с Украйна не е прецедент, защото преди 20 години, отново през есента, изпуснаха един малък отбор да отстрани Франция и после без малко да отиде на финал на Световното, а това бяха милиони долари изгубени за ФИФА.
Защото някои от вас може да не го виждат, но Платини също има участие за батака в нашия футбол. Точно така!
Защото Мишел и Боби се гушкат заедно - всеки го знае. И ако мериха с еднакъв аршин българските отбори и федерация с гърци, кипърци и турци, наш отбор щеше да е отдавна изгърмял да не участва в евротурнирите.
Но няма оправия.
Ицо беше на прага на нещо голямо с Литекс. Не, и тази година нямаше да стане шампион. Вероятно и тази година нямаше да влезе в евротурнирите. Кой знае?! Но благодарение на това, че даваше път на млади, кадърни български деца и това, че покрай тях беше човек като Ицо - това вече беше много страшно за батковци, бобита и такива. Точно така. Защото веднага щяха да се замислят хората. Я чакай. Ние тука с тея анонимници ни обясняват как те българските футбалери не ставали, пък виж Ицо. И щеше да настане брожение. А тук става дума за комисионни и то доста сериозни парички... Ицо даде момчета за национала и тази година, ако бе останал начело на Литекс щеше още поне едно да извади, защото Ицо надушва малчугана с топка в главата, той самия е бил такъв.
Сори Ицо, братче, не сме дорасли. Най си ни е добре в лаjnата.
Няма изход, Ицо. Това е истината. Ние не го искаме. А Загорчич ползва гръбнака на отбора на Ицо. Още тази седмица Сухия, ако го бие ще разберете що за специалист е. Сухия!, не Капело.
Във футбола не става дума за купи и медали единствено. И аз като левскар, завиждах благородно на ицовия Литекс, защото до две-три години виждах, че това ще е хегомон в България и това е начинът!
Ловеч е идеалното място за отглеждане на играчи - далеч от суетнята на големия град и привлекателността на изкушенията.