Време е на Пато да бъде посочен изхода!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

daniel875
Контакти:

Време е на Пато да бъде посочен изхода!

Мнениеот daniel875 » 23 авг 2012 22:12

Многообещаващи бразилските футболисти са били винаги. Открай време те са смятани за най - добрите в света. Случи се така обаче, че може би най - талантливото, най - красиво играещото така и не добави Световна купа във витрината на "кариоките". Зику, Сократес и останалите бяха толкова могъщи, така привлекателни да ги гледаш и да се радваш на успехите им, но типичната за играчите от тази част на света черта на доказване, че са повече от останалите, им изигра лоша шега. Така вместо да бъде постигната световната титла в Испания или в Мексико, за най - успешната страна в света на футбола оставаше утехата, че играеше най - красивия футбол заедно с Франция на Платини, Жирес, Женжини и т.н.
Отивайки по - напред във времето, вече в наши дни, Бразилия отново разполага с огромен талант, но този талант е лъжлив. Примамени от европейците да играят в най - добрите първенства в света и под влиянието на медиите, те наистина си повярваха, че са нещо свръх, а това изобщо не е така. Играчи като Неймар, Пато, Дамиао може и да са страховити за стандартите на Бразилия, възможно е да имат огромен талант... Той обаче така и ще си остане нереализиран докрай заради бързото им главозамайване. Парите погубват ума на много хора, а това, което се вижда от тези момчета, е всичко друго, но не е и футбол. Не и класен футбол. Последните що - годе сносни играчи от този регион бяха Кака, Робиньо и Сисиньо. Всеки от тях обаче избра различни пътища в своя живот и кой малко, кой повече сгреши. Естествено покрай последните трима имаше и други футболисти, които не бяха толкова обожествявани, но показаха своите възможности на най- високо ниво. Значи може, но се иска труд. Затова и народът го казал, че талантът е един процент, а останалото е труд. Без да положиш усилия да станеш голям, няма как да успееш. Дали Кака ще промени своята кариера, е много трудно да се каже? Дали Робиньо ще стане онзи талант от "Реал" с невероятната скоростна техника и бързина, също е сложно да се прогнозира, защото вече веднъж предпочете парите пред историята? Дали Сисиньо ще възроди кариерата си, която тръгна шеметно от "Сао Паоло", но погрешно отиване не толкова в "Реал", а след това в "Рома", сложи прът в развитието му? Все трудни въпроси, които един ден ще получат отговор. Кога? Предстои да видим.
Едно е сигурно обаче, че само с талант не става, само с гръмки трансфери, давани за никому неизвестни играчи, също. Много се европеизираха бразилците и това вече повече им пречи, отколкото помага. Парите не са всичко на този свят.
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Re: Време е на Пато да бъде посочен изхода!

Мнениеот wolf » 23 авг 2012 22:44

Кака приключи с футбола някъде около първата му контузия с Реал, Сисиньо е на 32 и отдавна е към залеза си а Робиньо направи страхотен първи и ужасяващ втори сезон в Сити. Но винаги е държал едно сравнително високо ниво макар и доста по-ниско от това което се предполагаше, че може. Пато основния му проблем е огромния брой контузии не толкова главозамайването според мен. Виж главозамайването беше проблем на един Денилсон който така и не оправда тея 33млн евро например..

hrclspr12
Контакти:

Мнениеот hrclspr12 » 23 авг 2012 22:47

wolf написа:Кака приключи с футбола някъде около първата му контузия с Реал, Сисиньо е на 32 и отдавна е към залеза си а Робиньо направи страхотен първи и ужасяващ втори сезон в Сити. Но винаги е държал едно сравнително високо ниво макар и доста по-ниско от това което се предполагаше, че може. Пато основния му проблем е огромния брой контузии не толкова главозамайването според мен. Виж главозамайването беше проблем на един Денилсон който така и не оправда тея 33млн евро например..

Пато го мързи да играе, той просто не е за отбор като "Милан", а - "Катания".
И аз мисля същото за Кака, но да видим какво ще кажат другите. С такава контузия той много трудно ще стане по - добър, а тези асистенции и голове в слабата конкуренция в Испания нищо не означават. Сисиньо? Това момче много ми харесваше и харесва и е жалко, че така се провали кариерата му. Късмет!

Потребителски аватар
kireto2
Контакти:

Мнениеот kireto2 » 24 авг 2012 01:07

Таланти в Бразилия колкото искаш ,но това не е достатъчно за световните футболни стандарти в наши дни! Във футбола вече е по-важно да имаш, тактическа дисциплина отколкото техника, да имаш мощна физика,отколкото фантазия! Когато успееш да ги съчетаеш,ставаш супер звезда,ако имаш само част от тези качества си просто добър футболист ! Всичко друго е пълнеж!
Ако говорим за Пато ,Робиньо и Сисиньо , тримата нямат нищо нищо общо освен ,че са бразилци! Робиньо и Сисиньо са супер технични футболисти ,които нямат нито достатъчно сила, нито физически данни,нито дисциплина за "супер футболисти"! Пато е друга категория! Той е техничен, мощен, тактически грамотен, има всичко за големия футбол, но..... няма здрави кости! Супер футболист ,но "кристален"!
Ако говорим за големите футболисти от Бразилия , след като съм гледал Роналдо и Ромарио, ми е неудобно да ги коментирам тези дето ги е споменал автора на темата! :oops:

Потребителски аватар
Santiago Munezz
Контакти:

Мнениеот Santiago Munezz » 24 авг 2012 01:32

hrclspr12 написа:Пато го мързи да играе, той просто не е за отбор като "Милан", а - "Катания".
И аз мисля същото за Кака, но да видим какво ще кажат другите. С такава контузия той много трудно ще стане по - добър, а тези асистенции и голове в слабата конкуренция в Испания нищо не означават. Сисиньо? Това момче много ми харесваше и харесва и е жалко, че така се провали кариерата му. Късмет!

Колко оригинално...пускаш тема с единия си акаунт и поради слабия интерес влизаш да коментираш с другия :lol: :lol: :lol:
[center][wrapimg=]http://media3.acmilan.com/uploads/dwh/multimedia/654-6.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcScaR27gCBKUGF931MqeFZLUIPsQ2DeXwEYHZQTrYrlfS4FIrTI6IXvl7ZGeQ[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
bilyaletdinov
Контакти:

Мнениеот bilyaletdinov » 24 авг 2012 01:52

Santiago Munezz написа:
hrclspr12 написа:Пато го мързи да играе, той просто не е за отбор като "Милан", а - "Катания".

Колко оригинално...пускаш тема с единия си акаунт и поради слабия интерес влизаш да коментираш с другия :lol: :lol: :lol:

Не мисля , че тоя пич е толкова откачен :?
[center][wrapimg=]https://pbs.twimg.com/media/DnfK93GXoAE2sUI.jpg[/wrapimg][/center]

И този път ще победиш шампионе!

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 24 авг 2012 08:18

Santiago Munezz написа:Колко оригинално...пускаш тема с единия си акаунт и поради слабия интерес влизаш да коментираш с другия :lol: :lol: :lol:

О, аз под една статия наскоро, на която се пускат коментари без регистрация цял разговор между няколко човека бях провел. :mrgreen: Иначе тук друга регистрация нямам, едва ли и той има. :)
А колкото до Пато съм напълно съгласен с него. За мен този футболист не заслужава да носи червено-черната фланелка.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

hrclspr12
Контакти:

Мнениеот hrclspr12 » 24 авг 2012 09:06

doktora25 написа:
Santiago Munezz написа:Колко оригинално...пускаш тема с единия си акаунт и поради слабия интерес влизаш да коментираш с другия :lol: :lol: :lol:

О, аз под една статия наскоро, на която се пускат коментари без регистрация цял разговор между няколко човека бях провел. :mrgreen: Иначе тук друга регистрация нямам, едва ли и той има. :)
А колкото до Пато съм напълно съгласен с него. За мен този футболист не заслужава да носи червено-черната фланелка.

Eдинственото общо между мен и автора е, че имаме горе - долу еднакво мислене. Друго няма, имам само една регистрация тук. За какво ми е втора, трета и т.н. Аз да не съм шивача?

hrclspr12
Контакти:

Мнениеот hrclspr12 » 24 авг 2012 09:09

Santiago Munezz написа:

Грешиш, но както и да е. Човекът си е напълно прав за бразилския мързеливец. Бил талантлив, бил такъв, онакъв. Хей, хора, то не става само с талант! Трябва и да се потрудиш наистина, за да го развиеш. "Катания" - там му е мястото.
Ех, да бях на годините на Пато! Деветнайсет години разлика имаме. Ех, да можех да се самоконтузвам непрекъснато и да взимам заплата! Колко е хубаво, без да работиш, да си получаваш паричките! Димитър Бербатов - 2, че и по - зле.
Пейка номер 1!

Върни се в “Футбол - Свят”