Първи квалификационен кръг: В него играят шампионите на Малта,Сан Марино , черна гора, Люксембург ,Андора и Фарьорските острови ( ЕБ/Стреимур).Победителите от тези мачове се включват в
Втори квалификационен кръг : в които чакат шампионите на: шВейцaрия, Норвегия (Стабек), Дания , Австрия , Сърбия, Израел, 6Веция(Калмар), Словения , Словакия, Унгария , Пол6а, Хърватия, Кипър, Финландия , Литва , Латвия , Естония , БЪЛГАРИЯ , Босна, ЕИЕРЕ,Македония,Исландия,Грузия , Албания......и др.
Победителите след тези сблъсъци се включват в
Трети квалификационен кръг: Там ще чакат-шампионите и вторите отбори от Белгия, Гърция, чехия,както и вторите отбори на Украйна,Турция,Румъния,Портигалия,Холандия,шОтландия,Русия (Динамо Москва).
И СЕГА НОВОВЪВЕДЕНИЕТО: ще има Плеиофи след самия трети кръг.Тоест там ще играят всички преминали трети кръг ( респективно и Българския шампион ако успее) както и включващите се направо от плеиофите 4-ти отбори на Англия,Испания,Италия и третите от Франция , Германия.
След това вече победителите влизат в заветните групи на турнира, като там ще чакат освен първия и втория отбор от големите първенства също така и третия отбор на Англия , Испания, Италия....
Тоест третите отбори на големите първенства се класират директно, а останалите играят плеиофи.
Информацията е публикувана в сайта на Википедия.Излишно е да казвам че те са достоверен източник, тъй като те имат енциклопедия на всички спортни събития, най-вече футбол. А и най- малкото че в този сайт изписаха че кандидат домакини за европейкото през 2020 ще са чехия-Словакия,Хърватия -Сърбия,Армения-Азарбаиян-Грузия и Румъния- България със съвместна кандидатура , и то забележете още ГОДИНА преди да обявят това от футболната ни централа.....(не че там имат гадатели, но тази информация лично на мен не ми беше нова когато я обявиха в България, просто я бях прочел още там)Тъкаче те са си доста достоверни, за да избегнем коментарите, че това е глупав източник и те нищо не разбират.Повярвайте ми ползвам ги редовно за информация, Адски са добри когато става дума за формат на някои турнир и резултати от него.
Сега логичния въпрос все пак, има ли и други промени в този турнир на шампионите и някои чувал ли е нещо подобнио?????????