Промяна във формата на Шампионска Лига от сезон 2015-2016

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Re: Промяна във формата на Шампионска Лига от сезон 2015-2016

Мнениеот megan fox » 11 дек 2011 20:12

Уейн Рууни написа:Това са шампионите от Примера Дивисион:

1998-99 ФК Барселона Реал Мадрид
1999-00 Депортиво Ла Коруня ФК Барселона
2000-01 Реал Мадрид Депортиво Ла Коруня
2001-02 Валенсия Депортиво Ла Коруня
2002-03 Реал Мадрид Реал Сосиедад
2003-04 Валенсия ФК Барселона
2004-05 ФК Барселона Реал Мадрид
2005-06 ФК Барселона Реал Мадрид
2006-07 Реал Мадрид ФК Барселона
2007-08 Реал Мадрид ФК Виляреал
2008-09 ФК Барселона Реал Мадрид
2009-10 ФК Барселона Реал Мадрид
2010-11 ФК Барселона Реал Мадрид

В 10 от 13 сезона шампиони са Реал или Барса, в 2 от случаите Барса е вицешампион, а през сезон 2001/02 Барса или Реал не фигурират в Топ 2. Е, кажи ми, тези 6 титли на Барса и 4 на Реал - това не е ли гонене на два отбора, както в Шотландия? Защо не гледаш твоя отбор, а само в чуждите паници гледаш? Недей да пазиш Барса - нищо няма да им стане!

Определено е надпревара м/у 2 отбора и това не го отричам. :) И все пак смятам, че има една съществена разлика с Шотландия... отборите, които в Испания се явяват пълнеж, ако мога така да се изразя са доста по-силни от останалите в Шотландия и това го доказват двете поредни УЕФИ на Севиля и ЛЕ на Атлетико Мадрид. И какво излиза? Че Примера и испанските отбори не са слаби, просто Барса и Реал са прекалено силно и затова те нямат никаква вина!
Ето ти сам си го показал как в началото на века Барса не беше сред челниците в класирането, но после успяха да се преборят и да се превърнат в това, което са днес! И точно затова попитах защо Барселона успя, а една Валенсия не можа? Какво попречи на прилепите примерно? Определено не е Барселона..., т.е. проблема е друг, а не този, който се опитват да го изкарат! Как така изведнъж Валенсия и Депортиво загубиха позициите си?
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
Уейн Рууни
Контакти:

Мнениеот Уейн Рууни » 11 дек 2011 20:21

Blagoy написа:Меган, НЕ съм ФЕН на Ливърпул и Лацио, написах, че им симпатизирам. Прави разликата! Лично моето виждане е, че няма как да съм фен на друг отбор извън България. И, да имам само един отбор на сърцето и това е Литекс Ловеч. И не съм фен на този отбор заради успехите му, фен съм му още преди да стане един от най-добрите отбори в България. Баща ми ме заведе на един мач с Локо Сф, още го помня много ясно- завърши 0:0. Но пък много ми хареса да съм на стадиона! После Ловеч (така се казваше отборът тогава) изпадна в Б група, но вече ме беше спечелил перманентно за фен.

П.П. За мен пък е доста по-неразбираемо да си фен на отбор от държава, с която нямаш нищо общо. И пак го пиша, за да не ме разбереш погрешно, прави разлика между просто симпатизиране и фенство.

П.П. 2 Колегата, който е написал за Копа Либертадорес- съгласен съм с него. И аз напоследък почнах доста да гледам аржентинското по Ринг. Избщо смятам, че в Латинска Америка е единственото място, където донякъде футболът е запазил очарованието и романтиката си. Няма скъпи чужденци, няма огромни заплати, но пък има пълни стадиони и фиеста по трибуните. И това ми се струва някак си по-нормално, някак си по-истинско и непринудено.

Аз редовно гледам аржентинското и руското! Евала на Бока за титлата, аз съм симпатизирам на Естудиантес, поради някои фенове на отбора покрай мен, но НЕ СЪМ им фен! Яд ме е, че сега в Русия има пауза!
[center]Левски, Милан

[center]Кой ли отбор е с 26 титли, 25 купи, 13 златни дубъла, и 3 требъла?[/center]

Потребителски аватар
PIMP
Контакти:

Мнениеот PIMP » 11 дек 2011 20:22

Най-вярното в темата досега е, че футболът е жив единствено в Южна Америка.
Изображение
Sisi 1914 написа:1/8 Финалите, в един мач се излъчваше победител или в два?

Потребителски аватар
Уейн Рууни
Контакти:

Мнениеот Уейн Рууни » 11 дек 2011 20:28

Аз подкрепям Меган, че на всеки човек му е позволено да си избере отбор! Аз избрах Левски на 6-7 години, а тая година ми беше лесно да се откажа и да викам за друг отбор - Лудогорец примерно, както щяха да направят поне 99,9, ако не и 100% от китайчетата! Естудиантес за последно бяха шампиони преди 2 сезона - след това Велес и сега Бока. Тъй, че не го обвинявайте за Барса, каза, че има познати там, даже с испанско поданство!
[center]Левски, Милан

[center]Кой ли отбор е с 26 титли, 25 купи, 13 златни дубъла, и 3 требъла?[/center]

Потребителски аватар
PIMP
Контакти:

Мнениеот PIMP » 11 дек 2011 20:32

Уейн Рууни написа:Аз подкрепям Меган, че на всеки човек му е позволено да си избере отбор! Аз избрах Левски на 6-7 години, а тая година ми беше лесно да се откажа и да викам за друг отбор - Лудогорец примерно, както щяха да направят поне 99,9, ако не и 100% от китайчетата! Естудиантес за последно бяха шампиони преди 2 сезона - след това Велес и сега Бока. Тъй, че не го обвинявайте за Барса, каза, че има познати там, даже с испанско поданство!

Малко не разбрах какво общо има Лудогорец с китайците, аржентинското първенство и гражданството на Мегън :shock:
Изображение
Sisi 1914 написа:1/8 Финалите, в един мач се излъчваше победител или в два?

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 11 дек 2011 20:35

PIMP написа:
Уейн Рууни написа:Аз подкрепям Меган, че на всеки човек му е позволено да си избере отбор! Аз избрах Левски на 6-7 години, а тая година ми беше лесно да се откажа и да викам за друг отбор - Лудогорец примерно, както щяха да направят поне 99,9, ако не и 100% от китайчетата! Естудиантес за последно бяха шампиони преди 2 сезона - след това Велес и сега Бока. Тъй, че не го обвинявайте за Барса, каза, че има познати там, даже с испанско поданство!

Малко не разбрах какво общо има Лудогорец с китайците, аржентинското първенство и гражданството на Мегън :shock:

Имаше предвид, че не е от тия дето са за силните на деня и че аз не съм такъв. ;)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
liverpool96
Контакти:

Мнениеот liverpool96 » 11 дек 2011 20:36

По-голяма глупост не бях чувал. По-добре е сегашният формат да се запази, според мен е по-интересно да гледаме как "средняците" измъчват до краен предел "големите". Как си представяте тези отбори, които разполагат със смешен бюджет да щурмуват ШЛ? Нали затова е Лига Европа - за да дава шанс и на нашите "грандове" за частична изява на голям форум. И всъщност кое е толкова интригуващото да гледаме всяка година едни и същи отбори? АПОЕЛ например може и да няма някакви мегазвезди в състава си и да не играе лицеприятен футбол, но са на първо място в групата си (нещо, което дори Юнайтед не успяха да постигнат, предвид конкурентите в групата си) и отиват на елиминации. Ако наистина постъпи тая реформа всяка година да има едни и същи отбори, борещи се за трофея, интересът отстрана на зрителите ще падне драстично. Всеки т.нар. "средняк" внася нещо ново като стил и идея в турнира. Подобна възможност се открива и за много таланти, които да се изявят и да направят впечатление на грандовете. Според мен това е огромна простотия и идеално може да се конкурира с идеята за премахването на изпадащите отбори...

Потребителски аватар
lisynger
Контакти:

Мнениеот lisynger » 11 дек 2011 22:27

Тея хора за кинти тотално откачиха :shock: Някога дали са се запитвали,защо футбола е спорт номер едно в света?
Трябва само една топка нищо повече докато при тенис,ски,хокей.. не е така,според мен трябва да се дадат повече възможности на малките за да може с времето нещата полека да се изравнят,след време на всички ще ни писне шампион да стават 2-3 отбора и през 15 години някой друг.
Една любов,Една борба, Един отбор-ЦСКА

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 11 дек 2011 23:05

Madridist написа:Също така, приходите на един отбор не са само и единствено от продадени футболисти ;)

А и от продадени спортни бази.

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 11 дек 2011 23:15

гражданин от село написа:
Madridist написа:Също така, приходите на един отбор не са само и единствено от продадени футболисти ;)

А и от продадени спортни бази.

Съгласен съм. Предполагам визираш въпросната сделка между мадридската община и Реал Мадрид преди десетина година. Самата сделка си беше открита, бяха публично представени всички документи и по никакъв начин тя не нарушаваше закона ;)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Върни се в “Футбол - Свят”