Промяна във формата на Шампионска Лига от сезон 2015-2016

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
PFC Litex

Re: Промяна във формата на Шампионска Лига от сезон 2015-2016

Мнениеот PFC Litex » 11 дек 2011 18:03

megan fox написа:Това, че Боратков е прост като галош и прибра парите в своя джоб, вместо да ги инветира в клуба е друг въпрос! Не случайно ти дадох пример с БАТЕ! Които инвестират парите от УЕФА обратно в отбора и виж какво стана... в Беларус няма кой да ги измести от първото място! В Гърция беше същото и дълги години Панатинайкос и Олимпиакос нямаше кой да ги спре...
В Турция е същото - трите отбора, които участват в ЕКТ редовно Галата, Фенерите и Бешикташ няма кой да ги спре!

Не се сърди но доста си се откъснал от футболът в източна Европа, защото определено си споделил доста врели некипели.
Интересно ми е защо тактично подмина частта с разделението на ТВ правата в Испания?
Изображение

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 11 дек 2011 18:08

Не съм пропуснал тактично тази част, в интерес на истината просто не ти дочетох мнението...
Ето сега ще ти отговоря:

PFC Litex написа:То по тази логика си против Барса и Реал да вземат половината от ТВ правата в Испания, а за останалите каквото остане, защото по този начин убиват конкуренцията във вътрешното първенство?

Лично според мен Барса и Реал трябва даполучават 80% от парите! Те генерират 80% от зрителският интерес, значи те трябва да получават кинтите! Всеки гледа мачовете на Барса и Реал, нормално е да получават много повече! Още повече, че напълно споделям и това всеки отбор сам да държи правата си и да ги продава за колкото успее! Тогава няма да се сърдят на тоз и оня...

Това е все едно да примерно Пежо да изкарат един мега успешен модел и заради този модел да вдигнат цената на останалите модели с 50 бона! Е как ти звучи? Всеки струва спрямо това, което предлага, спрямо качеството си! След като Барса и Реал са много по-качествени най-нормалното нещо е да получават много повече пари! Но в Испания не парите са им проблем, защото преди 30 години, когато нямаше пари от ТВ права пак Барса и Реал си бяха грандовете на испанският футбол и пак те спореха за титлата!!!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
PIMP
Контакти:

Мнениеот PIMP » 11 дек 2011 18:11

Но преди ТВ правата и огромните печалби имаше много повече изненадващи шампиони включително в КЕШ. Не забравяй, че Стяуа Букурещ става европейски шампион точно срещу любимата ти Барселона.
Изображение
Sisi 1914 написа:1/8 Финалите, в един мач се излъчваше победител или в два?

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 11 дек 2011 18:24

megan fox написа:Не съм пропуснал тактично тази част, в интерес на истината просто не ти дочетох мнението...
Ето сега ще ти отговоря:

PFC Litex написа:То по тази логика си против Барса и Реал да вземат половината от ТВ правата в Испания, а за останалите каквото остане, защото по този начин убиват конкуренцията във вътрешното първенство?

Лично според мен Барса и Реал трябва даполучават 80% от парите! Те генерират 80% от зрителският интерес, значи те трябва да получават кинтите! Всеки гледа мачовете на Барса и Реал, нормално е да получават много повече! Още повече, че напълно споделям и това всеки отбор сам да държи правата си и да ги продава за колкото успее! Тогава няма да се сърдят на тоз и оня...

Е тогава какво става с конкуренцията в Испания или важно е моят отбор да е добре, а останалите да си гледат работата?
По какъв начин Валенсия и Севиля могат да се борят с Реал и Барса, като те не са равнопоставени или да има разлики в някакви нормални граници?
Хем си против отбор да взема големи пари, че видиш ли ставал хегемон с държавата си, хем пък искаш Барса и Реал да получават 80%, защо си противоречиш?

Реал Мадрид като не е шампион защо играе в турнира на шампионите, също важи за всички останали отбори?
Изображение

Потребителски аватар
Blagoy
Контакти:

Мнениеот Blagoy » 11 дек 2011 18:28

Megan, на теб мисленето ти е точно като на китайците, които щракат с фотоапаратите.
На мен пък ми харесва да виждам как от време на време Давид побеждава Голиат. Във футбола за радост все още не всичко е пари. Примери не е като да няма- Гърция разбиха олигопола и станаха европейски шампион. По-скормни отбори скоро също са печелили ШЛ- например Порто през 2003г.
Мен, теб и другите от форума какво ги боли, че парите от ТВ и рекламни права щели да намалеят след отпадането на МЮ? На мен пък ми харесва да виждам как понякога "малките" се разпрвят с "големите" и им показват нагледно, че не всичко е пари.
Ако смятат "големите риби", че ШЛ е техен турнир и тяхна запазена територия- нека си се отделят тогава. В такъв случай аз бих подкрепил идеята за Източноевропейска лига. Нека и Финландия, Швеция, Дания и Норвегия си направят Скандинавска лига например. И уверявам те- и там стадионите ще са пълни, и там ще има доста приличен интерес и съответно- телевизии, които ще дават много пари за ТВ права. Аз лично предпочитам да си отида в Ловеч и да гледам на стадиона например Литекс-Динамо Загреб в мач от Източно-европейската лига, отколкото по ТВ 1/4-финал в ШЛ между два отбора от една и съща страна.
Смятам, че мястото на един истински фен е на стадиона, а не пред телевизора. Така мисля и никой не е в състояние да ме убеди в противното.

Галин56 ти го написа много добре! Да, и аз симпатизирам на два чужди отбора- Ливърпул и Лацио, но не се отъждествявам с тях, защото знам, че те никога няма да са моите отбори. Съвсем друго е чувството и емоцията, когато гледаш отбора от родното си място.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 11 дек 2011 18:57

Хубаво - тв права , печалби и т.н. ! Ако се тегли чертата финансово как стоят нещата ще се окажи , че отбори като Интер , Челси , Реал , Ман Сити , МЮ не трябва да припарват до ШЛ § ЛЕ ! Поне аз не си спомням кога Интер , Реал , Ман Сити , Челси са продали свой играч за сериозна сума ! МЮ като изключим редки случаи като Бекъм и Роналдо също не са продавали играчи за сериозни суми , но са се ръсили здраво и реално нямат място там където са отбори като Байерн които са финансово много добре ! Крайно време е да сложи някаква пречка за отбори които имат отрицателен финансов баланс и да не се допускат в ШЛ § ЛЕ !
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 11 дек 2011 19:04

iliev72 написа:Хубаво - тв права , печалби и т.н. ! Ако се тегли чертата финансово как стоят нещата ще се окажи , че отбори като Интер , Челси , Реал , Ман Сити , МЮ не трябва да припарват до ШЛ § ЛЕ ! Поне аз не си спомням кога Интер , Реал , Ман Сити , Челси са продали свой играч за сериозна сума ! МЮ като изключим редки случаи като Бекъм и Роналдо също не са продавали играчи за сериозни суми , но са се ръсили здраво и реално нямат място там където са отбори като Байерн които са финансово много добре ! Крайно време е да сложи някаква пречка за отбори които имат отрицателен финансов баланс и да не се допускат в ШЛ § ЛЕ !

А ти наясно ли си с финансовия баланс на Реал Мадрид за да твърдиш,че е отрицателен :roll: Също така, приходите на един отбор не са само и единствено от продадени футболисти ;)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 11 дек 2011 19:07

PFC Litex написа:Е тогава какво става с конкуренцията в Испания или важно е моят отбор да е добре, а останалите да си гледат работата?
По какъв начин Валенсия и Севиля могат да се борят с Реал и Барса, като те не са равнопоставени или да има разлики в някакви нормални граници?
Хем си против отбор да взема големи пари, че видиш ли ставал хегемон с държавата си, хем пък искаш Барса и Реал да получават 80%, защо си противоречиш?

Реал Мадрид като не е шампион защо играе в турнира на шампионите, също важи за всички останали отбори?

Добре бе човек, Барса в момента е много силна и е отбор, с който в Европа всички трябва да се съобразяват. Само преди 10 години това не беше така!!! Барса бе голямо име в Испания, но в Европа никой не я вземаше насериозно и никой не се съобразяваше с нея. Замисли се какво и как се промени? Защо Барса успя да се заслужи статут сред най-силните във футболна Европа, а Валенсия, Депортиво, Севиля, Атлети и тн не успяха? С какво Барса бе по-различна преди 10 години от една Валенсия например? Че прилепите преди 10 години 2 сезона под ред играха финали на ШЛ, и двата ги загубиха, но за сметка на това Барса не бе играла на финала на ШЛ от 1994-а! Защо Барса успя да настигне, Реал, а Валенсия не успя? Какво им попречи на прилепите? Не е била Барселона...

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 11 дек 2011 19:11

megan fox написа:
galin56 написа:А кои сте вие ???

Настоящият Европейски Клубен Шампион! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Проблем?

Та кои са Лион? Какво са спечелили? ШЛ нямат! КНК нямат! УЕФА/ЛЕ нямат! Е какъв гранд са тогава? Баси умрелочите!

Не издържах и реших и аз да напиша нещо.Какъв фен на Барселона си пък ти?Ако нямаше телевизор и радио и вестници щеше ли да знаеш че такъв отбор съществува?По твоята логика футбол за бедните не трябва да има,но забравяш нещо много важно!Ако няма футбол в бедните страни от къде ще купуват богатите?Ти си нокой да определяш що за отбор е Lion.Как да спечелят европейски трофей като
УЕФА не им позволява както и не позволиха на Челси няколко пъти единия път срещу Барселона.100 % яко се зобят тея каталунци.
Аз гледам Лига Европа,а в Шампионската Лига само като играят по-сромните отбори.Ако ги махнат от там няма да я гледам въобще.Източно европейската лига ще е много по-интересна за мен.Нека се отделят големите и без това тази мания за величие ще ги погуби.

Копа Либертадорес е много по-интересна от Шампионската Лига.Там се играе истински футбол!
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 11 дек 2011 19:16

Blagoy написа:Megan, на теб мисленето ти е точно като на китайците, които щракат с фотоапаратите.
На мен пък ми харесва да виждам как от време на време Давид побеждава Голиат. Във футбола за радост все още не всичко е пари. Примери не е като да няма- Гърция разбиха олигопола и станаха европейски шампион. По-скормни отбори скоро също са печелили ШЛ- например Порто през 2003г.
Мен, теб и другите от форума какво ги боли, че парите от ТВ и рекламни права щели да намалеят след отпадането на МЮ? На мен пък ми харесва да виждам как понякога "малките" се разпрвят с "големите" и им показват нагледно, че не всичко е пари.
Ако смятат "големите риби", че ШЛ е техен турнир и тяхна запазена територия- нека си се отделят тогава. В такъв случай аз бих подкрепил идеята за Източноевропейска лига. Нека и Финландия, Швеция, Дания и Норвегия си направят Скандинавска лига например. И уверявам те- и там стадионите ще са пълни, и там ще има доста приличен интерес и съответно- телевизии, които ще дават много пари за ТВ права. Аз лично предпочитам да си отида в Ловеч и да гледам на стадиона например Литекс-Динамо Загреб в мач от Източно-европейската лига, отколкото по ТВ 1/4-финал в ШЛ между два отбора от една и съща страна.
Смятам, че мястото на един истински фен е на стадиона, а не пред телевизора. Така мисля и никой не е в състояние да ме убеди в противното.

Галин56 ти го написа много добре! Да, и аз симпатизирам на два чужди отбора- Ливърпул и Лацио, но не се отъждествявам с тях, защото знам, че те никога няма да са моите отбори. Съвсем друго е чувството и емоцията, когато гледаш отбора от родното си място.

Благо, това, че нямам финансовата възможност през седмица да съм на Камп Ноу не означава, че ако имах нямаше да го правя! Какво си мислиш, че в града Барселона няма фенове на отбора, които също финансите не са им пречка да бъдат на всеки домакински мач? Разбира се има такива! И какво? Понеже не могат да си позволят всеки мач да са на Камп Ноу... не са фенове на отбора ли?
Човек когато се влюбва в даден отбор го прави поради някаква причина, дали защото е гледал даден мач на отбора, дали заради играч няма значение, но в повечето случаи това става на възраст, когато не разбираш избора си, но той си остава за цял живот! Аз избрах Барса през вече далечната 1990-а заради Стоичков и от тогава насам това не се е променило. Да не мислиш, че като съм бил 6 годишен хлапак съм осъзнавал избора си? Но от там на сетне за мен има само един отбор и толкова! Както ти се чудиш как може да съм фен на отбор, който се намира на 4000 километра от мен и който съм гледал на живо само няколко пъти, така аз се чудя как примерно ти може да си фен на повече от един отбор? Сам казваш, че симпатизираш на Пул и Лацио... е аз това нещо не го разбирам, човек да има повече от един любим отбор, но не те съдя, просто го приемам, и съм сигурен, че за теб е напълно нормално. Е за мен е напълно нормално да съм фен на Барса. :)

Върни се в “Футбол - Свят”