Факта е един и той е, че западняците + САЩ толерират създаването на Велика Албания.
С каква цел, ние можем само да гадаем !
Въпроса обаче е, за каква територия ще претендират албанците.
Някъде бях чел, че мечтата им е, да си имат пряка граница с нас.
Тоест, Велика Албания да глътне цялата територия на днешната област - Македония.
По-неприятното обаче е, че е абсурд да се мисли, че гръцката част на Македония ще попадне в новата държава.
Гърците са големи галеници на цял свят ... Непрекъснатите финансови компромиси към тях, го доказват.
Обаче нашата част на Македония ще е много желана територия ...
Аз искрено се надявам, че когато настъпят тези моменти, България ще има адекватно правителство, което ще успее да защити Националните интереси !
Ако се наложи, българският народ е показвал и доказвал, че може да отстоява интересите си и със сила.
Това на пръв поглед звучи абсурдно, защото нали - НАТО, ЕС ... ала-бала ...
Е да, ама тук някой по-назад в темата беше споменал, че същите тези ЕС и НАТО оставиха Турция най-безцеремонно да откъсне Северен Кипър !
Така че, при настъпващите събития, отново да посоча - искренно се надявам, да имаме Правителство на място !
П.п.
Някъде бях чел доклад на ЦРУ, който е бил за Балканският регион ...
Та това го четох преди около 2 години ...
В доклада се твърди, че на Балканите ще има война в периода - 2015-2020 г.
Не се посочваха подробности ...
Етническите сблъсъци спряха македонското първенство
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
Re: Етническите сблъсъци спряха македонското първенство
Corwin написа:v.r.s. написа:Corwin написа:Не знам кога е създадена доктрината, но не виждам това какво значение има(проверих в Уикипедия, 19 век. Доволен?). Както казах, тя НЕ съвпада по територии със Санстефанска България, а ако ги наложиш върху съвременната карта на Балканите, то ще си граничат или ще има препокриване точно на територията на Македония, която вече така или иначе няма българско самосъзнание. И то не на цяла Македония, а само западната част. Колкото до смяната на религията, за разлика от нас, те постигат нещо повече от собствената си свобода, докато ние на практика губим каквото и да е влияние върху европейската история за едно 4 века. Че те албанците държат почти половин век последните неосмански пристанища на Балканите (поправи ме, ако греша).
И ние ли трябваше да направим това, да сменим религията си като тях и по този начин да се борим с Османската Империя. Има неща които са много по-важни от превилегиите които щяхме да имаме, а това е прекъсването на корена с предците си, които са се борили за Вярата и са си дали живота за нея, а от това по-страшно няма. Сега щяхме да сме мюсулмани и вместо черкви в градовете ни да има джамии. С такова мислене сме обречени като народ и се надявам мислещите по този начин да са малцинство.
Ами не, не виждам защо да е прекъсване на корените. Но може би защото не съм религиозно обременен. Както и да е, тук не защитавам тезата 'ние що не си сменихме вярата' тогава. А просто, че няма смисъл да мразим точно албанците, защото никога нищо лошо не са ни направили, по нищо не сме в конфликт. Само това морално остаряло вече мислене за разделение по религия, което вече трябва да бъде забравено, щом се пишем толкова напреднали.
При положение, че балканите се разделят на религиозен принцип и мюсулманите не различават етнос от религия, както става при нас, няма как да бъде забравено разделянето по религия. Тук не става въпрос за напреднали или изостанали, а за това, че радикалният ислям чрез клетките си на Балканите, създава огнища на напрежение и осъществяването на плана ислямска дъга, който не е мит, а е реалност и постепенно се изпълнява. А ние с новото си европейско мислене и толерантност ги оставяме да го осъществят безпрепятствено. Така, че незамисимо, че до сега не сме имали конфликт с албанците, не означава, че в бъдеще няма да имаме, а не сме го имали, тъй като нямаме обща граница с тях, както и албанско малцинство в България.
Разделяме се на религиозен принцип ли? Ти какво мислиш за гърци и сърби? 
За радикалния ислям си прав обаче, но той е просто една по-крайна форма на именно това разделение на религия.

За радикалния ислям си прав обаче, но той е просто една по-крайна форма на именно това разделение на религия.
На много от вас не са ви ясни нещата даже хич ! Прочетете в нета и без това висите по форумите, Албания е съставена от различни религии, водещата е католическата. Онези албанци които са в Македония, са 100 % мюсюлмани , както и на Косово и северната част от Албания. Там , в Албания също има борба за власт между едните и другите, предполагам ви е ясно че и помежду си не се обичат кой знае колко. Проблема е че тази сган има страшно много пари, предимно от наркотици , проституция и оръжие с което подкупват конгресмени в САЩ и разни измислени дипломати , само и само ТЕ да бъдат жертвата в който и а е конфликт. Ако имате познати в Италия или САЩ, питайте ги и ще ви обяснят. На тях всички са им виновни, МАкета, сърби, гърци, който е около тях все им пречи. Не знам само кога ще свършат парите , да ги натиснат от всички страни да ги видим колко са силни. Който не познава шиптар, не знае какво зло (лайно) от човек е това. Дано не дойдат и тук, няма отърване от тях.

Всяко зло за добро !

Що се отнася до позицията на нашите власти, то тя е ясна - каквото ни кажат от Вашингтон !

Пък и изобщо кой ли ги пита нашите за нещо ?!?

"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
Аз мисля, че ако се стигне до разделяне, най-вероятно Албания ще вземе албанската част от Македония и евентуално Косово, а останалата част от Македония ще си остане Македония.
tiamat написа:Аз мисля, че ако се стигне до разделяне, най-вероятно Албания ще вземе албанската част от Македония и евентуално Косово, а останалата част от Македония ще си остане Македония.

В "останалата част от Македония", както ти се изразяваш, болшинството от хората се чувстват и знаят, че са българи. Въпреки пропагандната машина на Скопие, която промива мозъците на младото поколение в БЮРМ, по-възрастните хора знаят произхода си.
Ако шиптърите откъснат една немалка част от и без това малка Македония, това ще е фатален удар върху изцепките на властите на БЮРМ за "Велика Македония".
Рано или късно късчето територия, което ще остане от БЮРМ след отцепването на шиптърите, ще се завърне при майка България.
Разбира се, има и гръцки области, които трябва да се върнат на Гърция.
Да ме извинят моите приятели от Македония, но македонец не е националност, а принадлежност към определена географска област в България (Югозападна България) !

БЮРМ беше създадена изкуствено от американците.
По същия начин, ако утре САЩ решат, могат да направят държава Шопландия и да твърдят, че шопите са древен народ.

"Настане вечер - месец изгрее,
нема такава злоба в тоя форум 

Последна промяна от saffron на 16 мар 2012 11:06, променено общо 1 път.
Re: Етническите сблъсъци доведоха до спиране на македонското пър
Dobri написа:ЕМИЛ написа:Purple Kush написа:И с какво ще се изразява позицията на България ? С поредните изказвания на Бойко пред бТВ ?
Според мен изобщо нямаме позиция .[/quote
Който търси истината, Бог вижда, който лъже, Бог вижда. На бюромците българите направиха много добрини. И бюромците ги забравиха, но Бог вижда.
Каква позиция очаквате? Най-добре албанците да смачкат макетата. Ренегатите трябва да си получат заслуженото.
ти си уникален ненормалник... и бог вижда че си такъв

о
Последна промяна от saffron на 16 мар 2012 17:19, променено общо 1 път.