Corwin написа:maldin1 написа:Не съм запознат с историята на Албания ще ми обясниш ли какви претенции могат да имат те за тези територии?Corwin написа:Само ще кажа, че винаги се шокирам, когато се говори за 'дъга на полумесеца', хвърля се кал по албанците, говори се против тях. Та те мразят турците повече от нас, борили са се с тях по-достойно от нас, дори са жертвали религията си за тази борба, а личното ми мнение е, че те са спасили Балканите от пълна ислямизация. И все пак ги мразим/те, защото са мюсюлмани. А всъщност са в пълното си право, защото Велика Албания е същото, което е Санстефанска България. С тази разлика, че те още имат силите, желанието и етническата база да го постигнат.
Ами, като за начало, албанците си живеят по териториите, които съставляват Велика Албания - Албания, Косово, Македония и т.н. Дано не с иразбрал, че имам предвид, че Санстефанска Б-я и Велика А-я съвпадат като територия - напротив, даже точно си граничат.
Red Warrior - ами да, това имам предвид. То едното не пречи на другото. Именно тези привилегии позволяват на албанците да се борят толкова дълго и сега да не са част от Турция, макар да са мюсюлмани.
Кога е създадена доктрината за Велика Албания, че да съвпада по територия и да граничи със Санстефанска България, както и да я има на териториите на Македония и Сърбия, при положение, че когато е създадена Санстефанска България в тези територии албанците са били изключително малко? А те приемат исляма за да имат превилегии, а не като останалите да отстояват
Вярата и дори да страдат заради това. Според теб кое от двете неща е по-достойно за уважение, били приели исляма и получили превилегии от Османската Империя и така се борили с нея, това не е ли пълна липса на логика?