Етническите сблъсъци спряха македонското първенство

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Re: Етническите сблъсъци спряха македонското първенство

Мнениеот v.r.s. » 15 мар 2012 21:55

Corwin написа:
maldin1 написа:
Corwin написа:Само ще кажа, че винаги се шокирам, когато се говори за 'дъга на полумесеца', хвърля се кал по албанците, говори се против тях. Та те мразят турците повече от нас, борили са се с тях по-достойно от нас, дори са жертвали религията си за тази борба, а личното ми мнение е, че те са спасили Балканите от пълна ислямизация. И все пак ги мразим/те, защото са мюсюлмани. А всъщност са в пълното си право, защото Велика Албания е същото, което е Санстефанска България. С тази разлика, че те още имат силите, желанието и етническата база да го постигнат.
Не съм запознат с историята на Албания ще ми обясниш ли какви претенции могат да имат те за тези територии?

Ами, като за начало, албанците си живеят по териториите, които съставляват Велика Албания - Албания, Косово, Македония и т.н. Дано не с иразбрал, че имам предвид, че Санстефанска Б-я и Велика А-я съвпадат като територия - напротив, даже точно си граничат.

Red Warrior - ами да, това имам предвид. То едното не пречи на другото. Именно тези привилегии позволяват на албанците да се борят толкова дълго и сега да не са част от Турция, макар да са мюсюлмани.

Кога е създадена доктрината за Велика Албания, че да съвпада по територия и да граничи със Санстефанска България, както и да я има на териториите на Македония и Сърбия, при положение, че когато е създадена Санстефанска България в тези територии албанците са били изключително малко? А те приемат исляма за да имат превилегии, а не като останалите да отстояват
Вярата и дори да страдат заради това. Според теб кое от двете неща е по-достойно за уважение, били приели исляма и получили превилегии от Османската Империя и така се борили с нея, това не е ли пълна липса на логика?

Потребителски аватар
Corwin
Контакти:

Мнениеот Corwin » 15 мар 2012 22:04

Не знам кога е създадена доктрината, но не виждам това какво значение има(проверих в Уикипедия, 19 век. Доволен?). Както казах, тя НЕ съвпада по територии със Санстефанска България, а ако ги наложиш върху съвременната карта на Балканите, то ще си граничат или ще има препокриване точно на територията на Македония, която вече така или иначе няма българско самосъзнание. И то не на цяла Македония, а само западната част. Колкото до смяната на религията, за разлика от нас, те постигат нещо повече от собствената си свобода, докато ние на практика губим каквото и да е влияние върху европейската история за едно 4 века. Че те албанците държат почти половин век последните неосмански пристанища на Балканите (поправи ме, ако греша).

Потребителски аватар
Hrabar
Контакти:

Мнениеот Hrabar » 15 мар 2012 22:05

1961 - 183,108
1971 - 279,871
1981 - 377,726
1991 - 441,987
1994 - 441,104
2002 - 509,083

Значи ако се използва ето този статистически ред, може да се направи една линейна зависимост за да се построи тренд за бъдещо развитие на броя на населението. С цялата условност на тези първични данни, се получават следните резултати:

2012 - 602 574
2022 - 683 981
2032 - 765 388

След 1991 "македонците" поддържат една и съща бройка, дори има лек спад. Ако тази тенденция се е запазила то в момента имаме 602 574 албанци при около 1 300 000 "македонци". След 20 години обаче ситуацията ще е още по-тежка, като албанците ще са почти 770 000. Ако нещо не се промени, нещата отиват към съвсем естествен разпад на тази държава.

Това всъщност важи и за нас.
"Искам да подчертая, че заради преминаването в ЦСКА станах такъв футболист. Този отбор ме научи на всичко в играта." Димитър Якимов
http://www.youtube.com/watch?v=YceBkLcF4E8

stg333
Контакти:

Re: Етническите сблъсъци доведоха до спиране на македонското пър

Мнениеот stg333 » 15 мар 2012 22:07

ЕМИЛ написа:
Purple Kush написа:
ЕМИЛ написа:Интересно каква ще е позицията на България в конфликта .

Ти очакваш нашето правителство да вземе позиция ? :lol: :lol: :lol:

Да .Очаквам нашето правителство да бъде на страната на НАТО ,а шиптарите са в НАТО .Демек ще сме на страната на албанците и ще обясняваме в същият момент колко ги обичаме македонците и как те имат наши корени .Това очаквам .

от кога шиптърите са в НАТО бе пич я ме просвети

stg333
Контакти:

Мнениеот stg333 » 15 мар 2012 22:10

знам че звучи еретично но единствените държави на балканите с които нямаме взаимни претенции и по скоро са ни потенциални съюзници са Албания и Хърватия, така стоят нещата независимо дали това ни харесва или не

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Re: Етническите сблъсъци доведоха до спиране на македонското пър

Мнениеот ЕМИЛ » 15 мар 2012 22:16

stg333 написа:от кога шиптърите са в НАТО бе пич я ме просвети

Много отдавна 1 април 2009

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 15 мар 2012 22:18

Corwin написа:Не знам кога е създадена доктрината, но не виждам това какво значение има(проверих в Уикипедия, 19 век. Доволен?). Както казах, тя НЕ съвпада по територии със Санстефанска България, а ако ги наложиш върху съвременната карта на Балканите, то ще си граничат или ще има препокриване точно на територията на Македония, която вече така или иначе няма българско самосъзнание. И то не на цяла Македония, а само западната част. Колкото до смяната на религията, за разлика от нас, те постигат нещо повече от собствената си свобода, докато ние на практика губим каквото и да е влияние върху европейската история за едно 4 века. Че те албанците държат почти половин век последните неосмански пристанища на Балканите (поправи ме, ако греша).

И ние ли трябваше да направим това, да сменим религията си като тях и по този начин да се борим с Османската Империя. Има неща които са много по-важни от превилегиите които щяхме да имаме, а това е прекъсването на корена с предците си, които са се борили за Вярата и са си дали живота за нея, а от това по-страшно няма. Сега щяхме да сме мюсулмани и вместо черкви в градовете ни да има джамии. С такова мислене сме обречени като народ и се надявам мислещите по този начин да са малцинство.

Потребителски аватар
mrw8
Контакти:

Мнениеот mrw8 » 15 мар 2012 22:19

stg333 написа:
от кога шиптърите са в НАТО бе пич я ме просвети

Много отдавна 1 април 2009

Да, намърдват се заедно с Хърватия.
България !!!!

Потребителски аватар
Corwin
Контакти:

Мнениеот Corwin » 15 мар 2012 22:23

v.r.s. написа:
Corwin написа:Не знам кога е създадена доктрината, но не виждам това какво значение има(проверих в Уикипедия, 19 век. Доволен?). Както казах, тя НЕ съвпада по територии със Санстефанска България, а ако ги наложиш върху съвременната карта на Балканите, то ще си граничат или ще има препокриване точно на територията на Македония, която вече така или иначе няма българско самосъзнание. И то не на цяла Македония, а само западната част. Колкото до смяната на религията, за разлика от нас, те постигат нещо повече от собствената си свобода, докато ние на практика губим каквото и да е влияние върху европейската история за едно 4 века. Че те албанците държат почти половин век последните неосмански пристанища на Балканите (поправи ме, ако греша).

И ние ли трябваше да направим това, да сменим религията си като тях и по този начин да се борим с Османската Империя. Има неща които са много по-важни от превилегиите които щяхме да имаме, а това е прекъсването на корена с предците си, които са се борили за Вярата и са си дали живота за нея, а от това по-страшно няма. Сега щяхме да сме мюсулмани и вместо черкви в градовете ни да има джамии. С такова мислене сме обречени като народ и се надявам мислещите по този начин да са малцинство.

Ами не, не виждам защо да е прекъсване на корените. Но може би защото не съм религиозно обременен. Както и да е, тук не защитавам тезата 'ние що не си сменихме вярата' тогава. А просто, че няма смисъл да мразим точно албанците, защото никога нищо лошо не са ни направили, по нищо не сме в конфликт. Само това морално остаряло вече мислене за разделение по религия, което вече трябва да бъде забравено, щом се пишем толкова напреднали.

Потребителски аватар
luxorus
Контакти:

Мнениеот luxorus » 15 мар 2012 22:49

В Албания населението е 50/50 мюсюлмани-християни.
I'M BLIND!IMPRESS ME!

Върни се в “Футбол - Свят”