boys85 написа:Не съм съгласен, че Про Верчели е първият италиански футболен клуб. Създадени 1892, но като гимнастическо дружество, а по-късно започват да развиват футбол. Най-стар футболен клуб е Дженоа - 1893 година.
Не съм съгласен и ОМ да попада в класацията. Да най-обичаният отбор във Франция, дори и в Африка (особено северната й част), но всичко на всичко като махнем изпълнените със скандали години през ерата Тапи, си остават средняшки отбор далеч зад Сент Етиен и Нант например. Да не говорим, че след този съмнителен период не можеха да вземат и 1 трофей дори, цели 17 години.
Иначе като цяло ми харесва смисъла на статията да се откроят отбори, уникални с нещо свое, което ги отличава от другите и то да не е свързано с много спечелени трофеи. В този ред на мисли бих добавил:
- Льо Авър (първият отбор в света, създаден извън Великобритания през 1872 г., преди това е имало десетки клубове, но всички от острова)
- Нотингам Форест (единственият отбор в света печелил повече пъти КЕШ отколкото титлата на своята страна)
- Рапид Виена (единственият отбор в света печелил първенствата на 2 различни държани; Динамо К са печелили титлата на СССР, не на Русия)
+1
Поздрави за хубавата тема. Горепосочените отбори също имат място в подобни класации, както и Атлетик (Билбао).