20-те най-важни футболни клуба в света

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
milan199440barca
Контакти:

Re: 20-те най-важни футболни клуба в света

Мнениеот milan199440barca » 16 апр 2011 16:10

boys85 написа:Не съм съгласен, че Про Верчели е първият италиански футболен клуб. Създадени 1892, но като гимнастическо дружество, а по-късно започват да развиват футбол. Най-стар футболен клуб е Дженоа - 1893 година.

Не съм съгласен и ОМ да попада в класацията. Да най-обичаният отбор във Франция, дори и в Африка (особено северната й част), но всичко на всичко като махнем изпълнените със скандали години през ерата Тапи, си остават средняшки отбор далеч зад Сент Етиен и Нант например. Да не говорим, че след този съмнителен период не можеха да вземат и 1 трофей дори, цели 17 години.

Иначе като цяло ми харесва смисъла на статията да се откроят отбори, уникални с нещо свое, което ги отличава от другите и то да не е свързано с много спечелени трофеи. В този ред на мисли бих добавил:

- Льо Авър (първият отбор в света, създаден извън Великобритания през 1872 г., преди това е имало десетки клубове, но всички от острова)
- Нотингам Форест (единственият отбор в света печелил повече пъти КЕШ отколкото титлата на своята страна)
- Рапид Виена (единственият отбор в света печелил първенствата на 2 различни държани; Динамо К са печелили титлата на СССР, не на Русия)

+1

Поздрави за хубавата тема. Горепосочените отбори също имат място в подобни класации, както и Атлетик (Билбао).
Don't drink and drive, don't smoke and fly, take LSD and TELEPORT!!!

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 16 апр 2011 17:07

За мен най-важните отбори в света са моите любими :
1.Славия (София) 3.Аякс
2.Байерн 4. Барселона

Останалите 16 без да са подредени по някаква важност, а просто на базата на представянията им в европейските клубни турнири през годините, както и в своите си шампионати :
5.Реал(М) 13.Интер
6.Валенсия 14. Ювентус
7.Манчестър Юнайтед 15. Лион
8.Ливърпул 16.Марсилия
9.Челси 17.Порто
10.Арсенал 18.Атлетико(М)
11.Нотингам Форест 19.Бенфика
12. Милан 20.ЦСКА(М)
Последна промяна от Viktor4o_Rs на 16 апр 2011 20:26, променено общо 2 пъти.
Изображение

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 16 апр 2011 17:57

saffron написа:за мю и арсенал въобще незнам с каква иновация могат да бъдат запомнени!

пс.. някои може ли да обясни подробно защо Космос не съществува ?

1. Мениджъра на Арсенал, Хърбърт Чапмън прави първата голяма революция във футбола(втората голяма е на Аякс и тоталния футбол). Това е схемата WM която променя играта.С тази система Италия печелят първите си две титли на СП.Арсенал са първия супер доминант в английския футбол(и преди е имало доминиращи отбори,но не са доминирали както Арсенал).Следващите два са Ливърпул( 70те и 80те) и Юнайтед(от 90те до сега).

2.Манчестър Юнайтед през 50те има уникално млад и талантлив отбор.Мениджъра на Юнайтед, Мат Бъзби решава да налага млади играчи и те му насят успехи.Та иновационното е,че Юнайтед са първия отбор който изгражда скаутска мрежа в Англия.

3.Космос не съществуват, защото след 1985 в САЩ няма футболна професионална лига,а от 1996 се създава МЛС която сега е професионалната лига в САЩ.

Потребителски аватар
football.total
Контакти:

Мнениеот football.total » 16 апр 2011 18:03

Според мен в тази класация място имат и Манчестер Юнайтед по простата причина, че са отбора който създавайки звездата Дейвид Бекъм за първи път преоткриха значението на футбола не само като спорт но и като бизнес. За мен в историята Бекъм е първият футболист прекрачил границата от футбола към света на бизнеса и парите (със рекламните си договори, със популярността итн.). Не казвам че Бекъм е най-великия футболист на всички времена, просто за мен той беше първата голяма "звезда" във футбола като спорт и бизнес. След това дойдоха Роналдо, Меси итн.
Не ангажирам никой с мнението си, ако някои има други виждания е свободен да ги изложи 8-)

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 16 апр 2011 18:46

Alexx написа:
1. Мениджъра на Арсенал, Хърбърт Чапмън прави първата голяма революция във футбола(втората голяма е на Аякс и тоталния футбол). Това е схемата WM която променя играта.С тази система Италия печелят първите си две титли на СП.

Всичко започва от схемата 2-3-5. Но ако приемем, че правилото за засада значително променя играта, тогава съм съгласен, че W-M на Чапман е революция във футбола. ;) А италианците печелят първите си две световни титли със системата "Методо" на Виторио Поцо, която е малко по-различна от W-M.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
TEDIMAR99
Контакти:

Мнениеот TEDIMAR99 » 16 апр 2011 19:41

Liverpool ?
[center][wrapimg=]http://forum.botevvratsa.com/images/smilies/vratzacoreo1.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 16 апр 2011 20:16

Сторм, браво за труда. Готина и поучителна тема.

Аз също съм изненадан, че Барса липсва в тази 20-ка, но какво да се прави? И все пак заради стила на игра и най-вече заради школата и налагането на млади собствени таланти смятам, че любимият ми клуб трябваше да фигурира. :)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 17 апр 2011 00:00

Сторм, поздравления за темата! :)

Потребителски аватар
storm
Контакти:

Мнениеот storm » 17 апр 2011 01:05

Viktor4o_Rs написа:За мен най-важните отбори в света са моите любими :
1.Славия (София) 3.Аякс
2.Байерн 4. Барселона

Останалите 16 без да са подредени по някаква важност, а просто на базата на представянията им в европейските клубни турнири през годините, както и в своите си шампионати :
5.Реал(М) 13.Интер
6.Валенсия 14. Ювентус
7.Манчестър Юнайтед 15. Лион
8.Ливърпул 16.Марсилия
9.Челси 17.Порто
10.Арсенал 18.Атлетико(М)
11.Нотингам Форест 19.Бенфика
12. Милан 20.ЦСКА(М)

Извинявай, но неможе да слагаш Юве зад отобри , като Арсенал, Валенсия и Челси...,че и Нотингам
[wrapimg=]http://www.forzajuve.ru/images/stories/news17/115.jpg[/wrapimg]

Върни се в “Футбол - Свят”